СНБМ - инициативи - 16 част

• 16 651
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Репортажът беше чудесен  Hug

Таня, изпратила съм на пощата малко допълнения към структурата

# 31
Репортажът беше много добър Танче, право в десятката  Peace

# 32
Дори и Владимир хареса репортажа:) а думите за финал баха право в десятката.

# 33
  • София
детските надбавки
Цитат
Депутатите окончателно приеха вчера вдигането на детските надбавки от 18-20 лв. на 25 лв. на месец за всяко дете. Достъп до парите ще имат родителите с месечен доход до 300 лв. на член от семейството. Досега таванът бе 200 лв. Еднократната помощ при раждане става 250 лв. за първо дете, 600 лв. - за второ и по 200 лв. за трето и всяко следващо дете.

Детски надбавки при 300 лева доход
Цитат
Средномесечният доход на член от семейството за получаване на помощи за деца ще бъде 300 лв. Това решиха вчера депутатите, които гласуваха част от текстовете от Закона за държавния бюджет за 2008 година. Месечната помощ за дете ще бъде 25 лв. 150 лв. ще бъде еднократната помощ при бременност. Депутатите решиха 250 лв. да бъде еднократната помощ за раждане на първо дете, 600 лв. - за второ, а за всяко следващо по 200 лв.
Обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст през следващата година ще бъде 220 лв. Това реши парламентът, след като прие окончателно бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2008 г. До момента майките получаваха 180 лв. Депутатите решиха още, че минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се догодина ще бъде 240 лева. Максималният месечен размер на осигурителния доход пък ще е 2000 лева, като досега той беше 1400 лева. Минималният размер на обезщетенията за безработица от 2008 г. ще бъде 100 лева, а максималният – 200 лева.

НСИ ще предоставя безплатен достъп до архивитеси 
Цитат
НСИ ще предоставя безплатен достъпдо архивите си през първите 3 месеца след февруари, когато се открива виртуалната библиотека на института. След това достъпът става платен. В новия си архив националната статистика ще вкара всичките си изследвания, които се извършват от над 100 години.

# 34
  • София
  Момичета, а имате ли информация какво стана с въпроса за детегледачките? Ще го направят ли поне там да е двойно за близнаците и какво стана и с идеята да е до 3-тата годинка? За детските също никъде не пише окончателно за близнаците какво са приели.

# 35
  Момичета, а имате ли информация какво стана с въпроса за детегледачките? Ще го направят ли поне там да е двойно за близнаците и какво стана и с идеята да е до 3-тата годинка? За детските също никъде не пише окончателно за близнаците какво са приели.
Преди малко си уговорих среща с жената от МТСП, която отговаря за програмата да видим какво ще правим с програмата при това положение. Ще се видя с нея в четвъртък 27-ми след работа (добре че се съгласи да се видим след работа, че иначе няма как)
За детските мисля, че са приели 75 лв за близнаци, но не съм го видяла черно на бяло.

# 36
Момичета вчера ходих до Оливс. Нямаха места на Графа, но ми казаха че имат ново заведение на мястото на бившето "Гюлето", което се намира отстрани на Спортната палата (откъм ул. Гурко). Направих резервация за там в 18,30 в петък. Резервацията е на мое име - Теодора Иванова, но съм им казала да си запишат и СНБМ  Grinning Принципно съм запазила маса за 10 човека, но казаха, че са нови и места има колкото искате. Казаха също, че са и с добра вентилация.

Да помоля, който е приготвил по нещо за момичето на Миряна (писах в Дрън-дрън темата за това), да го донесете в петък, за да се разбера с Миряна да й дам нещата.

Хайде до скоро  Hug

# 37
Простете, че така наглувам в темата, дори не съм изчела предпоследната страница  Embarassed  Та става въпрос за следното-във Варна се оказва, че няма детски кът(заведение имам предвид), в което да не се пуши. Има само един -Портокал се казва, но той е за големи деца, по-скоро е занималня. Уточнявам, че нямам нищо против пушачите, но имам мноооого против тези, които пушат пред детето ми, в детските кътове. Та се чудя кой дава разрешение, и въобще нужно ли е такова , някой си собственик на кръчме да нареди 2-3 басейна с топки, да сложи една пързалка, и табела "детски кът"  newsm78  Примери за тези от вас, които са от Варна-детски клуб Барби, до Чаталджа, детски клуб Тралалжеж, в Елитис, Детски клуб в Гранд хотел Варна, Детски кът в Пфое Мол...Най-подходящата игра за децата там е на криеница с родителите-трудно става откриването сред облаците дим...Ще кажаъ някой-като ти пречат цигарите, не си води детето там-ок, вече не го водя. Ами другите деца?  Чудя се към коя организация да се обърна, доколкото си спомням в нормативите пишеше, че е ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО В ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ, ЯСЛИ...и КЛУБОВЕ. На кой да подам сигнал? РИОКОЗ, Агенцията за закрила на детето? НАООЗ?

Благодаря предварително  Hug

Извинете, ако подхващам обсъждана вече тема...

# 38
Обърни се към РИОКОЗ Варна. По принцип правят проверки по сигнал, издават актове за нарушение на наредбата за тютюнопушенето, при незпълняване на разпореждане правят акт, дори могат да затворят въпросните заведения. Направи снимки. Обърни се към медии, пиши на майките от Варна в отчетните. Ние контактуваме повече с държавните институции, а органа за контрол е РИОКОЗ. Също и Регионалния център по здравеопазване. Мисля, че жабли могат да се подадат и на двете места, по-скоро Риокоз... Успех!

# 39
  • София
Момичета, моля да ми дадете линк към темата за електронния регистър, че нещо не можах да я намеря  Praynig

# 40
  • София
  За съжаление няма да мога да присъствам на срещата в петък, тъй като вечерта ще пътуваме към Добрич  Sad

# 41
  • На края на вселената!
Тони, това ли търсиш?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244950.0

# 42
  • София
Точно това, благода ря ти, Мими   bouquet

# 43
  • СОФИЯ
запис

# 44
Момичета, изпратих на пощата драфт, вариант на стратегията, която написахме с Тоня, Ради и Силвето. Сега Танчето и Силвето са на среща с Миряна, за да я обсъдим с ФРГИ (така е според условията на проекта). Предава се на 29, но идват празници и нямаме много време за доработка. Много моля да отделите малко време поне да я прочетете. А ако се включвате и с допълнения ще е най-добре.
Писала съм и в писмата, няма да имаме време да компилираме текстове, затова моля всеки, който нанася корекции да го прави върху последния пратен вариант и да го прави, чрез трак чейнджис. Краен срок 28 декември.
Не забравяйте, че догодина трябва да изпълняваме заложеното в стратегията.

Общи условия

Активация на акаунт