Нова година посрещат най-прекрасните деца - НОЕМВРИйските ЧУДЕСА!!!

• 10 998
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз гласувах. Ние предпочитаме да  е 1 и 2 май, за да може да си приберем и да се оправим за понеделника на спокойствие.

# 271
  • София
Привет, за сега няма да гласувам в амкетата, докато не обсъдя с половинката... Аз лично съм за!

Иначе по въпросите:

Йоана заспива винаги сама, в нейното си креватче, май никога не е спала при нас, то и не може с нея да се спи, защото много се върти. Междудругото не съм споделяла, ама спи на възглавница за големи от най-ниските, така е от месеци, много се притесняах в началото да не се изкриви нещо, но без възглавница и то ГОЛЯМА не заспива. Спи вече само веднъж дневсно от 14 до към 17. А вечер ляга към 21. Сменихме режим откакто минахме на еднократно дневно спане.

Вечер пие 150 (180) мл, АМ. Сутрин 150 (130) АМ. Отбих я, и нямаше проблеми за нея. По-скоро за мен, защото много обичах да я къмя.  

Ака на гърне от 7 месечна. На режим след всяко ядене и така. Нямам проблеми с това, но не я насилвам да се учи да пишка. Просто нямам време на всеки час да я слагам на гърне.

По въпроса за спането... сложила съм и една кукла в леглото, и я карам да я за завива и тя така се завива с нея и заспива.

# 272
И аз гласувах. Ние предпочитаме да  е 1 и 2 май, за да може да си приберем и да се оправим за понеделника на спокойствие.

Мариянка, понеделник (05 май) ще бъде почивен ден Peace...или вие имате други планове! Simple Smile

# 273
Аз май и този път ще пропусна... По това време планираме да сме в чужбина живот и здраве. За това няма да гласувам.

Иначе за спането, Кати заспива сама и вечер и на обяд. От 2 седмици пак почна да спи по един път на ден след като се наобядва. Мляко пие вечер преди сън 150мл АМ. Но не заспива с шише, първо го изпива и после заспива със залъгалка. Имаше 3 дена когато искаше да седя в стаята докато заспи, но открих, че се страхува от отворения дрешник! Оставях го отворен малко със светната лампа, че нощната изгоря. На 4та вечер ми светна, че може да е това, след като я видях, че реве и гледа натам. Сложих друга нощтна лампа, затворих дрешника и вече нямаше проблем, след цунката за лека нощ излизах и до 15мин е заспала.

С гърнето пробвах веднъж, но тя хич не загрява какво да прави на него, поседя 2 минути и почна да си играе с него. Прибрах го, след около месец пак ще пробвам. Не го мисля много този момент, така или иначе си мисля, че им е рано още. Поне на моята кукла.

Маша, и аз не слушам радио, нямаме уредба, музика слушаме на компютъра. Но също си мисля, че сутринта е най-добрия вариант за такова предаване.

Лека вечер ви желая!

# 274
Момичета и аз не съм гласувала за Априлци, защото и ние поне за сега като Гуги да е живот и здраве мислиме да отскочим до чужбина, о-в Ман Heart Eyes, но има време още.

Лека нощ на всички, нашия тати приспива бебчо, т.е аз имам промоция Laughing, нещо от 2 дена не иска да си заспива в 9.30 и проточва, търси ни и мрънка...

# 275
Здравейте,мацки!Относно срещата в Априлци,за сега не мога да дам своя глас,защото трябва да говоря с половинката ми,а пък и мислехме,тогава да правим на Поли кръщенето,ще пиша  допълнително,какво сме решили.
1.Относно заспиването,слетобяд Поли си заспива сама,но вечер иска някой да седи до леглото и докато заспи.
2.Сутрин пие 200мл. кис.мляко разредено с водичка,вечер преди лягане пие 150мл.
За гърнето,от известно време слагам Поли на гърне след всяко хранено,и мога да кажа,че имаме успех-ака почти всеки път.Но май си предпочита да си пишка в памперса,а не в гърнето newsm78

# 276
Здравейте и от мен!  bouquet
Скоро не съм писала, но преглеждам темата редовно.

За Априлци сме ЗА/така гласувах/, но нещо не мога да реша за датите, май ще се съгласим с мнозинството Peace

Относно заспиването и млякото - ами заспива само на цица, и вечер и след обяд. а за количеството мляко и представа нямам колко изсуква, а тя суче доста често.. Яде и кисело мляко /примерно половин кофичка на ден/, харесва и много но само с лъжица. От шише само вода пие и то защото още много се олива от чаша. Но не пие сок, никакъв нито прясно изцеден , нито от от другите - има ли други такива деца.

Мария акаше в гърнето до преди да проходи, сега въобще не иска да сяда на него. Ще пробвам пак след известно време...май Цвети беше писала за подобен проблем при Ран, ако не се лъжа.

Цвети, дано се  оправи по скоро Ран. Мария има едно приятелче колкото нея /ноемврийче/ с АД, скоро бяхме заедно на детски РД - през цялото време мрънкаше чешеше се много неспокойно дете.Толкова ми стана мъчно за него и родителите му. Тогава се сетих за Карил и Дани, как се чувстват милите.

Докато бяхме в Ямбол покрай Коледа успяхме да зърнем само за миг Елимира и Ая, която се е научила да си казва името, много е сладка като казва със сииилен глас Ани.
Ели, дано следващия път когато съм там да е по хубаво времето и да няма толкова мъгли, че да се видим за повече Hug

Фъстъчка, /малко със закъснение/ бързо възстановяване ти пожелавам. Hug
SIMONA_S страхотни снимки Peace

# 277
Здравейте и от нас Hug
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!ДА СА ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!
АНГЕЛИХА,относно сока-ние пием всеки ден около 200мл.сок,дано другите майчета се включат и да споделят как е при тях!
Иначе при нас новото е че вече се научихме да пием сок и вода от чаша с накрайник,което много ме радва и че все по-малко се сеща за биберона.В най-скоро време започваме да се учим да заспиваме и без залъгалка Peace
Сега ви пускам малко снимчици на Моната
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=198845&photo=31
Лека вечер от нас и много целувки на сладурите  bouquet

# 278
Привет, момичета!  Hug
Пожелавам ви една много здрава и щастлива 2008 год.!
При нас всичко е наред. Дори от 2 седмици мога да се похваля че се събуждам в леглото при татито, а не на походното в детската стая  Wink
За Априлци съм "ЗА", бяхме там за една седмица докато бях беменна и беше много хубаво. Изглежда, че почти всички имаме мерак да заходим на някъде през тези почивни дни  Mr. Green
Ох, трябва да ставам. Скоро пак ще пиша!
Целувкииии  Heart Eyes

# 279
Включвам се набързо Simple Smile
Angeliha , Алекс не пие никакъв сок, ни пресен, ни от бутилирани, никакъв  Sick

SIMONA_S , много е сладичка Симонка  Hug

Heart Eyes

# 280
  • София
И Йоана не пие сокове. Само вода и чай. Пие със сламка, но от чаша разлива все още.

Слава богу биберона го е отказала отдавна. 

Плодове настъргани и смачкани много обича. Изяжда по една настъргана ябълка всеки ден. Добре че баба и и дядо и си гледат ябълки на село. 

Честито на именниците!

# 281
 Здравейте!

Включвам се набързо да почерпя за имения ми ден:

И да отговоря бързо на въпросите:
1. Виктор заспива и следобяд, и вечер сам. Слагам го в кошарата, казвам му "Лека нощ" и излизам от стаята. След около 10 мин. влизам да го завия.
2. Пие по около 210мл. АМ сутрин в 7ч. и вечер преди лягане.
3. Не пие никакви сокове, не ги харесва.

Лека вечер на всички  Hug

# 282
  • Плевен
Ние сме "ЗА" Априлци, нямаме предпочитание за датата.
Михаела също не пие никакви сокове.Само като види ,че аз пия иска,но само да опита.
Имаме проблем с храненето.Не мога да разбера какво иска да яде.На всичко обръща глава или само опитва. АКо й давам кашкавал може цял ден само това да яде. Направо не знам какво да правя с това ядене.

# 283
Цвети, стискам палци за компетентно и своевременно лечение на Ран! Praynig
Роня, Ники спинка сутрин/следобяд и само на ръце се случва приспиването. Кърмя го сутрин и вечер, но вечер суче много настоятелно и продължително, сякаш "маркира" територия и показва на батко си и татко си, че съм "само негова"  Mr. Green До преди около 2-3 седмици вечер заспиваше на гърдата ми, но сега го приспива таткото. Hug
Нади_Миши, предполагам, че е период и ще отмине - Никълчето прави така, когато пробива зъбче.
Твърдо сме ЗА Априлци, надявам се, този път в пълен състав. Струва ми се, че в началото на празничните дни е най-удачно. Peace
Мони, много ми липсвате всички. Да знаеш колко ми се иска пак да пиша всеки ден за пробилото зъбче, новата думичка и придобитото умение; да чета новинките за всички бебоци....но за съжаление не всеки ден смогвам. Tired

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 00:03 от Весето s

# 284
Здравейте, да питам аз тук в старата темичка, а пък ще чакам отговори в новата Hug
С какво са обути вашите буби в къщи? с пантофи,  по чорапки или обувки? на Димана обувките са и малки и аз съм  newsm78 какво да и взема. иска ми се да е нещо лекичко и по-свободно, ама ме е страх да не почне да се криви. а за пантофи само на КК се сещам, а за тях съм Stop.
Малко офф - нали бях питала за добър док за фетална морфология за моята приятелка. Тя обаче не могла да си запише никъде час в рамките на 1 месец и затова отишла в СВ. Лазар. много внимание, глезотии и чак препечени филийки и правили, щото и било лошо. АМА за това удоволствие си платила 200 лв.  #Crazy 
 Hug от нас

Общи условия

Активация на акаунт