Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

• 37 539
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Нели, снежко е станал супер  Mr. Green С нетърпение очаквах да го видя  Simple Smile

shemet_neveroiaten, много приятен кошер си спретнала. В много нежна пастелна гама  Simple Smile

# 91
Здравейте, пак ще пробвам да замеса парено тесто, имам нов въпрос?: 1- кое масло ще препоръчате? 2- мисля да го оцветя и овкуся със какао, в кой момент да го прибавя???

# 92
Шемет, чуден е кошера  bouquet
Корни, много ориджинъл, и много сполучливо!  bouquet

# 93
  • на брега на Дунав
veni-b аз правя пареното тесто с маргарин Рама, онзи в правоъгълните жълти кутийки, но съм правила и с масло Верея примерно или Фибела също  Wink. Колкото до оцветяването с какао не мога да ти помогна, понеже не съм пробвала, но според мен не рискувай да слагаш какао за вкус щом ти е втори опит  Heart Eyes. Аз слагам ванилия за вкус, а й всякаква друга есенция става. Ако искаш пък покритие с вкус на какао или шоколад по-добре си направи шоколадов фондан - така хем ще имаш вкус, хем цвят  Peace.
Момичета благодаря ви  Hug

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 11:04 от КорНиШонка

# 94
Здравейте и от мен момичета.Това е първият ми пост при вас и искам първо да ви пожелая весели празници и щастие на вас и семействата ви.Провокирахте ме страшно много с вашите умения.Засега съм направила само една торта с покритие Варна.Беше "Калинка"за РД на момиченцето ми.Сега обаче съм решила твърдо да се присъединя към вас и да се уча.Само искам да попитам откъде да си купе формички за цветчета или за други украси.Благодаря много.Надявам се да усвоя вашият опит! Peace

# 95
КорНиШонка,както винаги супер тортичка си направила!А що се отнася до снежко - никога не бих си помислила ,че отдолу е играчка-браво!Аз все съм смятала,че тези фигурки също трябва да се хапват и се заглеждам по готовите мини рулца и кексчета с мисълта ,че бих ги използвала за такъв вид фигурки. Но твоето решение е сташно изобретателно-хем съкръщава време,хем вида е забележителен!!
devora3 здравей,
със сигурност ще научиш много неща.Аз също като теб се запалих от чудесата сътворени от пишещите в тази тема и постоянно я следя,макар и да не пиша много често..
veni-b,аз съм оцветявала с какао, но готова моделираща маса-трябваше ми за един мечок.Получи се,но стана по-сухо и ронливо. Но за пареното тесто не мога да споделя опит.

# 96
Корни, страхотна торта!!! Голям е сладур снежният човек!!  bouquet

За айсинга, извинявайте не съм видяла въпроса- зависи дали е с пресни или сухи яйца. С пресни яйца трайността му е 4 дни в хладилник, със сухи 7 дни в хладилник.
Преди да се работи с него го извадете обаче поне 1 час да се отпусне.  Peace

# 97
  • Глоджево/близо до Русе/
ето я и моята торта за прощъпулник,вътре са готови блатове,покрити с пудингово-масления крем,отгоре е млечния марципан,а фигурките ги правих от захарния фондан за моделиране,идеята беше да направя буйки,но нещо не ми се отдаде и си останаха чехли JoyЕ,не е нещо особено в сравнение с вашите красоти,но като за първи опит съм доволна.Благодаря много на emsy за линка ,който ми даде  bouquet
http://images22.snimka.bg/004765955.jpg
http://images22.snimka.bg/004765959.jpg
http://images22.snimka.bg/004765962.jpg
http://images22.snimka.bg/004765965.jpg

# 98
Корнишонка, страхотен снежко, даже и носа му се е смръзнал  hahaha.

mama na dili , и твоята тортичка е много симпатична, въпреки че буйките са станали на чехли  Peace. Нали и чехлите са обувки в края на краищата  Laughing.

# 99
Момичета, кажете ми при пудингово-масления крем маслото как точно се прибавя - бъркане с лъжица или миксер (предполагам на парчета) newsm78?

# 100
  • Варна, морето и сините вълни!
Аз добавям размекнато масло в почти изстинал крем. Бъркам с дървена лъжица, нарочена само за сладки неща Peace

# 101
  • Vaudreuil Canada
Много благодаря за топлите думи - аз продължавам да се възхищавам на вашите творения - а те са безкрайно много и хубави - някои са направо великолепни. Радвам се, че сте споделили опита си - беше ми безкрайно полезен - а още повече се радвам, че направих интересна торта за първия рожден ден на дребосъчето си.   bouquet  bouquet  bouquet

# 102
весело посрещане на празниците и  да се представите с хубави торти

# 103
Извинете, ако ви досадих с въпросите си, ама като нямам опит  Embarassed да питам!
След несполучливия опит с парено тесто се отказах от тази идея за покритие, за сега се спирам на шоколадова глазура- твърд шоколад със масло/маргарин. Само че искам отгоре да направя трансфер на картинка от бял шоколад /някакви контурни рисунки/ - ще стане ли върху това???

# 104
Момичета може ли малко помощ-става въпрос за този фондан.Мога ли маргарина да го заместя с краве масло?
Фондан

1 с.л. желатин
1 с.л. олио
2 с.л. твърд маргарин
1 килограм пудра захар
100 мл глюкоза

Общи условия

Активация на акаунт