Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 525
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 2 671
жълтее от маслоto, spoko! Слoжи вoдa  и омеси пак, aкo се напука хвьрляй и -
пробвай отначало, като охладиш добре в хладилника преди да месиш със захарта!

# 76
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Жълто си е, това което гледаш при другите, не е марципан Варна, а готова моделираща маса, тя е бяла.

Аз при такова положение съм прибавяла по малко масло, без да го разтопявам, направо така от пакетчето. Значително се подобри качеството, но не нацяло. Много зависи и какво е маслото - правила съм и с евтино и с по-скъпо масло - разликата е от небето до земята.

# 77
  • Мнения: 7 091
Тандури  извинявай ако съм звучала заядливо, не съм го искала наистина smile3525 smile3525 smile3525.

Корни, от къде го измисли това, бе жена  Laughing Няма такова нещо!!! Просто писах, да знаеш че не съм ги писала от опит тези инструкции, а съм ги преписала от книга, и че хабер си нямам дали са така или не ( щото да ти кажа понякога не е много хубаво 100 % човек да се доверява на книгите) със сигурност Simple Smile
Моля ти се, няма за какво да ми се извиняваш, не знам защо така е прозвучало написаното от мен, ама и аз последните дни толкова много бързам като влизам в темата, че пиша много кратко, по същество и малко джаста-праста  Embarassed Много ми е натоварено, ама то на кой ли не му е покрай празниците Simple Smile, та не се притеснявай въобще! Просто внасях уточнение  Peace  bouquet

# 78
  • На небето
  • Мнения: 5 530
ПОМОЩ !!! Започнах да правя парено тесто за моделиране не торта и го оплесках като пате в кълчища!!!
Значи кипнах 200г. вода със 100г. масло и сложих 200г. брашно наведнъж което почти веднага се отдели от стените на съда и се пое, стана мн.хубаво тесто. Оставих го истине и почнах да омесвам със пудрата захар , 500г. но вместо да стане твърдо взе да се втечнява и лепи и сега ми стои на плота и се чудя какво да правя???МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР!

И аз имах същия злощастен опит, не повторих. Като събера смелост ще пробвам пак.   Sad Rolling Eyes

# 79
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Относно айсинга и аз да се изкажа  Mr. Green И аз не от опит а от прочетено.
Това което аз прочетох е че фигурките са правят няколко дни до седмица предварително, на хартия за печена напръскана със зелечукова мазнина Blush

# 80
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Момичета, весели празници ви пожелавам! Да сътворите много приказни неща и да зарадвате близките си. Ние ще пътуваме, утре потегляме, няма да имам Интернет и да следя темата. До нови срещи следващата година

# 81
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Меги, весели празници и на теб миличка. Ще чакам да се похвалиш с новите си творения след празниците  Heart Eyes.
Тандури   Hug Hug Hug

# 82
  • Мнения: 1 440
Весели празници, Меги  bouquet

Аз събрах смелост и направих още няколко снежинки за "проба" - направих ги малко по-дебели и ще ги изчакам 2-3 дни преди да отлепя...Стискайте палци Praynig

# 83
  • Мнения: 1 271
Меги, весели празници и от мен.Да изпратите старата и да посрещнете, подобаващо Новата година.

За айсинга да се включа и аз-правила съм орнаменти от айсинг и са престоявали една нощ и след това съм ги отлепяла без проблем.Значи, за да изсъхват малко по бързо е необходимо да се сложи още малко захар отгоре над това което е по рецепта.И става.

Момичета, весели празници и от мен, че не знам дали ще имам възможност да пиша скоро.Да си изкарате перфектно по празниците и ,който каквото си е пожелал това да си намери под елхата.   bouquet

# 84
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Благодарение на форумската провокация и аз направих първия си опит в по-специалните торти.   bouquet  bouquet  bouquet Много ми харесаха двете показани кошерчета така че съм преписвала Simple Smile Вътре е чийзкейк, а отвън покритието и фигурките са правени с бонбони marshmallows.

# 85
  • Мнения: 7 091
Благодарение на форумската провокация и аз направих първия си опит в по-специалните торти.   bouquet  bouquet  bouquet Много ми харесаха двете показани кошерчета така че съм преписвала Simple Smile Вътре е чийзкейк, а отвън покритието и фигурките са правени с бонбони marshmallows.



Шемет, страшно ми хареса кошерчето ти!!! Много нежно се е получило, а тези пастелни цветове са много приятни! Peace

# 86
  • Мнения: 7 144
Много сладко кошерче и на мен ми хареса много  Peace.

Меги, весели празници и на теб. Лек път утре и щастливо посрещане на новата година   bouquet.

# 87
  • Мнения: 1 440
Шемет, прекрасна е тортичката...направо очите ми останаха..толкова е нежна

Днес отлепих втория си опит снежинки и .... 3 от 3  Grinning Отлепиха се доста стабилно и са твърдички...направо така се зарадвах и веднага спретнах още една партида. Тънкостта явно е в дебелината основно, защото този път ги направих по-дебели и избрах форма, която да е по-стабилна. Така, че смело напред с айсинга момичета!!!

Лек ден!

П.П.Колко време може да се съхранява роял-а в хладилника, че моят е от 3 дни май, но на вид нищо му няма?

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 10:05 от Narina

# 88
  • Мнения: 1 069
Сдобих се със съхнеща и несъхнеща маса, купих си и течни бои (най-сетне)  newsm47
 Разфасовката е доста голяма, ако на някой му трябва да свирне.

 Whistling Whistling Whistling Свиркам за боички, какви имаш? Ако искаш пиши на ЛС да не пълним темата...

# 89
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Шемет много нежно кошерче си направила. Супер е!  Hug
Narina и аз питах за това колко вереме може да се съхранява айсинга, но никой нищо не каза. Предполагам, че не би следвало да се разваля бързо понеже е с много пудра захар  newsm78. Иначе браво за снежинките, като не сме майсторки да ги правим тънички, ще си ги правим по-тлъстички  Mr. Green, важното е да станат   Grinning
Да ви покажа тортата , която спретнах вчера. Благодаря на Пепката за идеята , че тя ме вдъхновяваше по скайпето bouquet

Сега да ви разкрия смешната си тайна на снежкото, как го докарах тъй на форма  Joy. Чудих се чудих как да го спретна да не е тежък обаче, миннаха ми много простотии през ума, ама накрая избрах най-голямата , но всъщност успешно приложима  Joy. Та значи, отидох до най-близката будка за коледни изграчки и си избрах един пластмасов връх за елха дето имаше три три топки с различна големина и накрая връх. Отчекнах си връхчето и ето ти основата за снежкото  Joy. Само го облепих с найлоново фолио и отгоре положих моделиращата маса  Mr. Green. Бързо, лесно и ефикасно се оказа, тъй като нямах време за подвизи,а не  биваше да е тежка самата фигурка.  Покритието е марципан Варна, а вътре е тортичка с крем сирене и заквасена сметана тип чийзкейк  Laughing
Това е за днес  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 10:27 от КорНиШонка

Общи условия

Активация на акаунт