Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 589
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 433
Момичета аз наистина имам ПРОБЛЕМ.
След като снощи направих пареното тесто и го оставих цяла нощ в хладилника, днес купих нова пудра захар и го замесих отново. И какво мислите стана - резултата е същият всичко се втечни- или по-скоро стана на каша.... ooooh! За марципан Варна говоря.
Не знам какво да правя. Тортата ми е готова но нямам идея как да я покрия.
Проблема е че е за рожденият ден на татко и в 16часа трябва да е готова...

# 121
  • Мнения: 972
Julis момичетата бяха писали, че има една пудра захар, която втечнява тестото. На мен не ми се е случвало и незнам как да ти помогна да оправиш марципан Варна.
Щом нямаш много време, украсявай с крем.
Ето я и моято вчерашна нощна тортичка.

Долния блат е черешов сладкиш със сметана. Горния е тесто като за скалички и клем Баунти.

# 122
  • Мнения: 505
Момичета аз наистина имам ПРОБЛЕМ.
След като снощи направих пареното тесто и го оставих цяла нощ в хладилника, днес купих нова пудра захар и го замесих отново. И какво мислите стана - резултата е същият всичко се втечни- или по-скоро стана на каша.... ooooh! За марципан Варна говоря.
Не знам какво да правя. Тортата ми е готова но нямам идея как да я покрия.
Проблема е че е за рожденият ден на татко и в 16часа трябва да е готова...
Не се тревожи. Прибавяй още пудра захар и меси. Ще е като каша още време , но после ще се втвърди и ще си стане като пластелин!  Понякога ми е отивало повече от 1 кг. захар. Продължавай да прибавяш и месиш!!!!!!!

# 123
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
wel, много хубава тортичката е станала. Това бялото белтъци ли са. Че днес и аз ще се мъча да украсявам торта и исках на зимна тематика, но нямам зелена боя, а марципана определено не е бял. А дали мога да гарнирам белтъци с фигурки от марципан?

# 124
  • Мнения: 1 440
Момичета, имам една много бърза питанка - кой крем за рисуване и украса на торта е снежно бял без да е твърд? Направих Америк. айсинг на Тандури, но ми изглежда някак жълтеникав, а искам са си е бял newsm78

# 125
  • Мнения: 972
Аз украсявам със сметана, че ми е най-лесна за приготвяне и се работи лесно с нея.

# 126
  • Мнения: 1 486
Весела Коледа на всички майсторки-вълшебници!
Бъдете здрави и щастливи!
Весели празници!!!

# 127
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Имам и още един въпрос - течната сметана може ли да се замразява. Защото ще ми остане доста от нея, а ще правя торта след седмица пак (на опаковката пише да се използва до 3 дни - Мегле е сметаната).

# 128
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
wel, май и ти като мен си работила по нощите. Много хубава зимна торта си направила.

# 129
  • Мнения: 285
Весела Коледа момичета!!!
Нека бъдем всички живи и здрави, много щастливи и обичани!!!

http://i223.photobucket.com/albums/dd175/tonyta_t/christmas_wall … .jpg?t=1198501257

# 130
  • София
  • Мнения: 2 671
Имам и още един въпрос - течната сметана може ли да се замразява. Защото ще ми остане доста от нея, а ще правя торта след седмица пак (на опаковката пише да се използва до 3 дни - Мегле е сметаната).
mango, от опит знам, че разбитата сметана, нанесена върху тортата, понася добре замразяването, би трябвало и неразбитата да може  newsm78
Момичета, чудни коледни торти сте направили  Peace
Аз съм си, благодаря за отговора!

# 131
  • Мнения: 3 927
Малко несериозно се отнесох към украсата, т.е. набързо и експериментирайки, но понеже е за вкъщи горе-долу бива  Simple Smile



Весел празник, майчета!
Здрави, весели и щастливи!

# 132
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Rumya, ще опитам и ще докладвам след това. Така или иначе я прежалвам. Другият вариант е да разбия целия литър и да го изям  Mr. Green

# 133
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Весела Коледа! Много щастие и късмет на всички!

Имам питанка - искам да правя торта със снежен ефект- сняг като развълнувано море.
Ако ползвам айсинг ми е ясно как ще го направя. Ноооооооооо четох че под айсинг задължително трябва да има марципан иначе ако бил директно върху тортата или крем се втечнява.
Та въпроса ми е мога ли да ползвам айсинг без марципан под него. Ако не как бих могла да постигна този желан ефект със сметана?

# 134
  • Мнения: 1 069
ДжулиС, какво стана с тортата? Оправи ли тестото или спаси положението по друг начин?

Момичета, страхотни торти сте направили.

Аз преди няколко дни правих една и в 12 през нощта й дойде времето за украса, е, да ама ме размързя тепърва да оцветявам тесто (имах мънички топчета) и сътворих ето тази скромна тортичка:



Общи условия

Активация на акаунт