Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

• 37 418
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
И да покажа и моята Коледна торта :

...като също така искам да поздравя всички със страхотните тортички, които са спретнали за празника   bouquet!

Последна редакция: ср, 26 дек 2007, 08:30 от 3ори

# 151
  • Пловдив Белащица
Ето и моята коледна тортичка. Изобщо не може да се мери с вашите тортички, но стана по-добра отколкото очаквах (не съм от хората с надарени ръце).

Направих джудже, че нямах бяло за брадата. Главата му мъж ми я бутна на земята, после аз я изпуснах два пъти, вследствие му пада носът, шапката и се напука. Също не ми харесаха фигуриките след като реших да ги глазирам с мед и вода.

# 152
  • Варна
Ооо, Зори, страхотна е. Толкова е нежна и изпипана. Отгоре покритие ли е или изгладила перфектно сметаната?

# 153
  • София
ВЕСЕЛА КОЛЕДА, сладки вълшебници! Пожелавам на всички ни безспирно вдъхновение! Радвам се, че ви има!

# 154
                            ВЕСЕЛА КОЛЕДА !
Много здраве и късмет на всички вас и вашите семейства!

Зори тортата е супер, браво! Hug

# 155
  • Варна, морето и сините вълни!
Честитта Коледа!

Манго[/b], Кажи ми миля какво ти е покритието отгоре на тортата Praynig Praynig

# 156
  • Пловдив Белащица
Честитта Коледа!

Манго[/b], Кажи ми миля какво ти е покритието отгоре на тортата Praynig Praynig

Сметана е, фигурките ги сложих върху найлончета и тогава върху тортата  Mr. Green. Аз попитах вчера дали може белтъци, но никой не ми отговори и така спасих положението.

# 157
Ооо, Зори, страхотна е. Толкова е нежна и изпипана. Отгоре покритие ли е или изгладила перфектно сметаната?

Благодаря  Hug. Отгоре е моделираща маса, отстрани има само кант сметана.

# 158
Зори,а спиралките как ги направи?Предполагам,че цялата панделка е от моделираща маса? newsm78

# 159
Зори,а спиралките как ги направи?Предполагам,че цялата панделка е от моделираща маса? newsm78

Я да видим на кой му се спи още  Wink. Narina   е правила панделка със спиралки, не аз  Grinning.
Но да отговоря - спиралките се правят, като тънко парче захарно тесто се увие около молив,, химикал или нещо друго подобно, оставя се да изсъхне и след това внимателно молива се вади и спиралката е готова  Peace.

# 160
Честита Коледа,мили момичета! Поздравления за красивите ви кулинарни изпълнения!

Показвам ви тортичката за рождения ден на малкия ни син.Тортата е Трюфел на Мишел,украсена с шоколад по идея на Ванчетo .Не бъдете много критични, това ми е първия опит за" оцветена" торта.

A това е Коледната ни плодова торта.

Последна редакция: ср, 26 дек 2007, 16:58 от gaby_s

# 161
Зори,благодаря за отговора!Извинявай,че те обърках,не беше нарочно.И ти Narina извинявай за объркването! Embarassed

# 162
  • Пловдив
Весела Коледа!

Много хубави торти сте направили! Показвам и моята коледна торта.

Тук дядо коледа е с гладка брада и без устни  Laughing. Направен е от марципан Варна. Елхата е скаличка, покрита със сметана. Тук е мястото да кажа, че вече никога няма да си купя сметана Аро, ужасна е, не стига, че не се сгъсти, ами и след престой и избиват цветни точки, все едно е поръсена с боя на прах.

Последна редакция: ср, 26 дек 2007, 10:05 от Gushanka

# 163
  • на брега на Дунав
Зори, mango, gaby_s, Gushanka прелстни Коледни тортички сте направили  Peace.
Gaby_s поздравявам те за оригиналната идея на елхичката, много идейно протичко и ефектно ... с тия кивита абе супер  нямам думи  Hug
Gushanka, тия цветни точици които описваш излизат май на всички видиве сметани. Ако сметаната е оцветена и то с боички на прах .... на мен винаги ми става така. Просто при разбъркването на цвета остават микроскопични неразтворени частици боя и след престой те се разтварят във влагата и си се появява ... Да си кажа правичката всичко което озцветявам с боички ан прах стига до това положение, било то марципан или готова моделираща маса или сметана или айсинг оцветен, като мине малко време и престоят и излизат цветните точки  Mr. Green, стават едни такива пъпчивички  Joy

# 164
  • Пловдив Белащица
Gushanka, как го постигна белият марципан за брадата на дядо Коледа - оцветен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт