Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

• 37 454
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Здравеите моми4ета,следя с интерес вси4ко,което представяте в тази невероятна тема.Запалихте ме страшно много и реших  да се пробвам.След няколко дни моят син има рожден ден и искам да изненадам него и гостите с нещо красиво.Молия за помощ - предложете ми  идея за някоя детска торти4ка за 3 годишно мом4енце.Благодаря ви предварително на вси4ки   bouquet

# 196
Здравейте и Честита Коледа на всички!Много сладки и нежни тортички сте сътворили всички.Явно не сте стояли бездействащи по празниците.

Зори, не че тук е мястото, ама ястията, които си показала за Коледната ти трапеза, ме накараха да се размечтая....честно ти казвам, ще взема да се пробвам и на другото ниво, макар и сега да е горе долу добро, ама аз си знам, че не съм добра кулинарка на солените ястия.  Sick

Ето какви ги извършвах снощи и тази сутрин, надявам се да ви хареса

Кексови блатове-квадратни, слепени с крем от масло, кондензирано мляко и малко течен шоколад, покритието е млечен марципан.

mami na deni , ето ти идея за тортичка, гарантирам ти, че ще се изкефи максимално.Тази, кола съм я правила и за по-големи момченца(12-13 годишно)-винаги е "черешката на тортата".
Ето ти и много сайтове с идеи  http://search.gbg.bg/google/search.php?q=children%2Bcake&start=0&lr=

# 197
Silrai тортата е невероятна,даи ми по подробна информация за рецептата,моля те,4е маи съм малко боса в направата на торти  Cry ,а сладкарската боя от Ероски ли я купува6 или има и другаде,не съм виждала 4естно казано на много места.Малеееее страхотна е, спря ми дъха,а сина ми е фен на Cars,много ще се зарадва  Hug  bouquet

# 198
В самата торта няма нищо сложно-стига да се справяш с моделажа-значи правиш си 3-4 правоъгълни блата и ги слепваш с крем, след което започваш да изрязваш формата на колата-не мога да го обясня много добре-съжалявам , но нямам и снимки в сурово състояние.  Sad Най-добре да вземеш една количка-играчка и по нея да гледаш и да режаш.След това декорацията е по твоя желание.А кремчето е много лесно, разбива се масло на пухкав крем, добавя се сурово или сварено кондензирано мляко и по желание се добавя малко течен шоколад(става страшно сладко).Преди да запчнеш да изрязваш слгаш за 2 часа в камерата, за да е по твърдо и да ти е по лесно.
Ти къде си точно в Испания(кой град)? По принцип аз боите ги взимам от доставчик, иначе си поръчах он-лайн от един сайт, просто за да пробвам прословутите бой на Уилтън, обаче нещо не ми боядисват като тукашните.
Радвам се, че ти е харесала тортичката.

# 199
Ааа, отвори ми се и на мен! Силрай супер е!!!  Peace  bouquet

# 200
Мами искам да правя торта рафаело, но бихте ли ми дали линк , че на търсачка ми излиза главната страница на форума  Thinking. И да ме посъветвате с кой блат според вас ще е най-вкусна. Много ви моля! Praynig

# 201
  • Пловдив
silrai, колата е супер. Браво.
А на който му трябват примерни шанлони може да намери тук

# 202
  • Czech Republic
Мами искам да правя торта рафаело, но бихте ли ми дали линк , че на търсачка ми излиза главната страница на форума  Thinking. И да ме посъветвате с кой блат според вас ще е най-вкусна. Много ви моля! Praynig

denny_k, ето линк към тортата тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109141.0

Момичета страхотни торти - напълниха ми се очите с красоти!  bouquet
Ние имахме много сладки неща за Коледа и не съм правила торта, но тези дни ми се очертава нещо, та ще видим!

# 203

denny_k, ето линк към тортата тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109141.0

Много благодаря! HugЩе я правя за Нова Година! Но със заливка от черен шоколад и с някаква украса отгоре... Thinking

# 204
Прекрасни торти-коледни и не само.Поздравления момичета   bouquet,

Аз тази година до последния момент имах майстори в кьщи и едвам смогнах да поизчистя,та нямах  свободно време да се застоявам в кухнята.Направих две торти за Коледа,тьй като имахме много гости,но ги изядохме неукрасени.А така ми се искаше да ги украся-даже си бях избрала картинки за трансфери.И коледна кьщичка нямах тази година.

# 205

silrai  , благодаря ти, честно казано аз изобщо не си падам по сладкото, солената кухня е моята стихия  Grinning. Налага се да сладкоправя заради домообитателите  Laughing .

Твоята торта е станала супер, отлично си се справила с моделирането! Червеният цвят и е много сполучлив, аз така и не успях да попадна на такова хубаво червено.

# 206
Момичета Честита Коледа. Много усмивки и топлина да има в домовете ви и любов в сърцата ви.Страшно ме вдъхновихте. За първи път пиша тук.Смятам да пробвам една новогодищна тортичка - мисля и се колебая между Шоколадовата торта с рула на Лео и торта Крем аля Крем.
Мисля чаршаф да правя отгоре с Марципан Варна.Малко се уплаших ,че амало и неуспешни опити с него.
Ако правилно съм разбрала отдолу под чаршафа задължително се слага ето този крем:
Маслен крем(за намазване преди полагане на чаршаф): 100г меко масло и пудра захар на вкус - разбираме до побеляване. Закрива много добре неравности и тъмни блатове(за да не ви прозират през чаршафа.
За варципан Варна трябва да е студен преди да се прибави пудрата захар и месене му е майката.
Дано да се получи моя първи опит и да става за показване.
А вие сте.......нямам думи просто  bouquetТова на което вие казвате семпла торта за мен е направо шедьовър.
Искренно ви се възхищавам и ще се уча от вас  bouquet
И още нещо да питам - ако се спра на тортат с рула искам като топка да е и тъмното с какао ли с шоколад да го оцветя newsm78. Чуда се как точно да го направя.А и марципана Варна май не ставал точно бял но.......Помогнете със съвети.

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 16:00 от Бъни

# 207
Бъни , за начинаещите винаги препоръчвам да започнат с нещо лесно-Шоколадова торта с рула, за чаршафа-млечен марципан или разтопени бонбони marshmallows(при тях може и да не използваш бои за оцветяване-добиват пастелни цветове) , а относно това с какво да оцветиш-с какао се оцветява, а  шоколад се използва когато например искаш да направиш шоколадов марципан или заливка на тортата...

Момичета благодаря за отзивите за количката.Радвам се, че ви хареса.   bouquet

# 208
А тези бонбони някой беше писал ,че се купуват от големите супермаркети. При бонбоните на штанда със сладките неща ли да търся newsm78

# 209
Имам следното питане - пуснах го и в темата за тортата с рула:
Току-що направих тортата на Лео, но имам съмнения, че няма да се стегне. Направих всичко както пишете, но след като прибавих желатина към сметаната и шоколада и разбърках крема, ми се струва, че крема стои малко като пресечен. Добавях желатина постепенно, той беше поизстинал, но крема ми не стана гладък. Така ли е или нещо съм объркала? Тортата ми трябва за утре, чудя се дали след 3-4 часа да не я разрежа да проверя дали е стегнал крема и тогава да се пробвам с украсата???? Моля Ви за съвет, вие сте ми надеждата. Иначе за украса мисля да правя марципан Варна, но вече се отчаях.
Иначе имам и още едно въпросче: ако разбъркам белтък със пудра захар и малко лимон ще стане ли глазура за торта. Искам да направя снежна торта, но ме притеснява че марципан Варна не е точно бял. С тази глезура съм правила меденки и наистина стават лъскави и бели.

Общи условия

Активация на акаунт