Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 447
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 271
Бъхи , това се нарича переста украса и се прави с нормална шокоглазура, след като полееш тортата, веднага започни да описваш концентрични кръгове (тънки линии) от сметана(течна), след това прокарваш една клечка първо напред после назад и така редуваш до края.Надявам се да си ме разбрала.

# 226
  • София
  • Мнения: 282
Най-накрая, благодарение на Вас и след доста четене направих първата си торта.Като гледам вашите красоти, мойта не е като тях, но се успокоявам че е първата и от тук на татък ще ставам все по-добра.Блата е Пандишпанов блат (Taneto), вътре е Мус за пълнеж на торти (Tannita). За тях едно голямо благодаря   bouquet ! Проблем ми беше трансфера. Черния шоколад добре, но белия много бързо се втвърдяваше и едва успявах да го размажа. Работих с него докато беше все още топъл и той ми разтопяваше вече втвърдения черен шоколад. Може би нещо ненаправих както трябва, но горе долу се вижда. Ето

# 227
  • Мнения: 505
Най-накрая, благодарение на Вас и след доста четене направих първата си торта.Като гледам вашите красоти, мойта не е като тях, но се успокоявам че е първата и от тук на татък ще ставам все по-добра.Блата е Пандишпанов блат (Taneto), вътре е Мус за пълнеж на торти (Tannita). За тях едно голямо благодаря   bouquet ! Проблем ми беше трансфера. Черния шоколад добре, но белия много бързо се втвърдяваше и едва успявах да го размажа. Работих с него докато беше все още топъл и той ми разтопяваше вече втвърдения черен шоколад. Може би нещо ненаправих както трябва, но горе долу се вижда. Ето


Браво бе ! Много сполучливо!  bouquet За първи път е перфектно Flutter
 Би ли споделила какви шоколади ползва и прибавя ли им нещо? Как си отлепила звездичките така успешно? Моите все се чупят Sad

# 228
  • Мнения: 266
Silrai,благодаря! Hug HugА ,течната сметана сладкарска ли трябва да бъде? newsm78

# 229
  • Мнения: 505
Silrai,благодаря! Hug HugА ,течната сметана сладкарска ли трябва да бъде? newsm78
Да , от тези на Хопла или подобна!  bouquet

# 230
  • Пирдоп
  • Мнения: 127
Момичета, дълго търсих, но явно още не съм се ориентирала, не можах да видя къде са кремовете и по-специално тези за тортите. Има ли ги някъде?

# 231
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Момичета, дълго търсих, но явно още не съм се ориентирала, не можах да видя къде са кремовете и по-специално тези за тортите. Има ли ги някъде?
На първа страница погледни след глазурите и блатовете.

# 232
  • Пирдоп
  • Мнения: 127
Много ти благодаря.

# 233
  • Мнения: 266
Silrai,благодаря! Hug HugА ,течната сметана сладкарска ли трябва да бъде? newsm78
Да , от тези на Хопла или подобна!  bouquet
 bouquetОще веднъж много благодаря!!! Hug

# 234
  • Мнения: 818
Момичета,може ли малко разяснение за шоколадова глазура.Искам да постигна този ефект и ровя тук из старите теми но не откривам нищо. newsm78Моля, да ми поясните точно как става.И какъв шоколад да ползвам?Предварително ви благодаря! :hug:

Бьхи,тьй като тази торта е моя бьрзам да поясня,че белите линии сьм ги правила с бял шоколад,разтопен с малко течна сметана.иначе  silrai  еобяснила как точно става.

# 235
  • на тавана в кошницата
  • Мнения: 494
Момичета, ЧЕСТИТА КОЛЕДА
искам да попитам от началната страница има един крем на Taneto, ".... като белия крем на Неделя" каква е точно сметаната и мога ли да я заменя с друга и каква newsm78. Толкова много питанки ще съм Ви благодарна да ми отговорите.  Hug

# 236
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, бихте ли ми казали - от какво се правят тортите на етажи? Например - какви трябва да са блатовете и крема за да издържи 3 етажа например?

И друго да питам - как се правят цифри от блатове? Някъде има ли шаблони? Интересува ме цифрата 50

Нели ето ти 5-ца


Ето и една 0, можеш да си я направиш по-добре, тази все пак е артистична


За етажите ако са 3 трябва задължитено да ползваш подпори.

# 237
  • София
  • Мнения: 2 671
Искам да попитам за млечния марципан на Наталина - как и колко може да се съхранява? Направих го на 27-ми, получи се много добре, а и е много вкусен  Peace използвах една малка част, а другата оставих за следващия ден, опакован добре в найлоново пликче. Държах го в хладилника освен докато пътувахме няколко часа. Като тръгнах да го използвам се опитах да го размекна в МВ за 3 сек, за 5 сек, за 15 сек. - нищо не стана. Раздробих го с ножа и се опитах да размеся с вода - стои на парчета. Сложих го в кухненския робот и доливах вода, докато стана хомогенна смес, но пък се втечни много  Confused Почнах да прибавям пудра захар - глътна един пакет без да стане годно за точене  Sad сега е в хладилника и се чудя дали да го хвърлям или какво... Ако сложа още пудра захар  ще стане отровно сладко  Tired Уф, много ме е яд!

А и тортата ми беше готова, пудрата захар свърши, та в 2 ч. посреднощ импровизирах с остатъците марципан Варна  от преди. После ще я снимам, макар че не съм особено щастлива от резултата  Confused изобщо напоследък все нещо се обърква - едно тръгвам да правя, а става съвсем друго накрая. Искам да имам време и домашните да ме оставят на спокойствие една  да направя както съм решила, но... по скоро ще ме откажат от тортоправенето  Rolling Eyes

# 238
  • Мнения: 1 271
Rumya , добавяй сухо мляко докато започне да добива пак по твърда консистенция.След това доомесваш с пудра захар
За следващия път-не го дръж в хладилника-няма нужда-така по бързо ще се втвърди

# 239
  • Мнения: 2 893
 Peace

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 15:21 от acer

Общи условия

Активация на акаунт