Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 424
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • У дома
  • Мнения: 1 741
момичета, благодаря ви. Аз вече съм извадила шоколада, защото друго не можах да измисля, но все се надявах вие да ми дадете зелена светлина за айсинга, защото много се бях навила, а и дръвчета съм си направила за горичката. Скоро ще се види резултата

# 256
  • Пирдоп
  • Мнения: 127
natalyna, може ли да те попитам в белтъчената глазура какъв лимон слагаш, в смисъл няколко капки сок от лимон или може и на върха на ножа лимонтозу или няколко капки лимонов сок? Кое е най-добре да се ползва.

# 257
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
natalyna, може ли да те попитам в белтъчената глазура какъв лимон слагаш, в смисъл няколко капки сок от лимон или може и на върха на ножа лимонтозу или няколко капки лимонов сок? Кое е най-добре да се ползва.

Здравей!

Аз обикновено слагам лимонов сок(изстискан от лимон), но когато нямам съм слагала и бял оцет дори. Защо да не стане и с две-три зрънца лим. киселина?

# 258
  • София
  • Мнения: 2 130
Благодаря за окуражителните мнения, момичета:) Продължавам да чета тук и назад...ще ми се да направя нещо за Св. Валентин:)) Ще черпя вдъхновение от вас...
natalyna, прекрасна е тази торта, гледам я вече от 10-тина минути...цяло удоволствие, толкова нежна и съвършена изглежда:)

# 259
  • Мнения: 1 163
Направили сте прекрасни торти!Утре и аз ще правя ,днес изпекох блатовете и си направих снежен човек от шоколад.Искам да ви попитам ако вместо кондензирано мляко сложа течна сметана за крем рафаело,дали ще стане нещо?

# 260
  • Мнения: 1 069
Страхотни торти сте сътворили отново!

Пепи, благодаря за цифричките!

Все пак остава другия въпрос - как се правят етажните торти? Пандишпан ще издържи ли 3 етажа или тортата с рула например? В крема трябва ли да има желатин за да не се сплеска или не?

Етажите по отделно ли се правят с покритие или всичко накуп? 

# 261
  • София
  • Мнения: 2 957
Момичета, искам да ви попитам за рецептата за една торта. Беше кръстена нещо от сорта на "Много лесна торта". Мисля, че е на Лео, но не съм сигурна. Имаше бишкоти и разтопени шоколади. Само това си спомням, а стана много вкусна. Искам пак да я направя, а вече цял ден я търся и не я намирам.

# 262
  • София
  • Мнения: 2 671
Atalanta, медовикът ти ще поеме крема и ще стегне, изчакай няколко часа, най-добре до утре.

NellyDi, не съм правила триетажна, но съм гледала по разни предавания, че ги покриват поотделно и тогава ги сглобяват.

# 263
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Миме  ,благодаря ти Hug

# 264
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета, искам да ви попитам за рецептата за една торта. Беше кръстена нещо от сорта на "Много лесна торта". Мисля, че е на Лео, но не съм сигурна. Имаше бишкоти и разтопени шоколади. Само това си спомням, а стана много вкусна. Искам пак да я направя, а вече цял ден я търся и не я намирам.

Здравей джуджанка, да не би да е тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141036.0  на sneji_?

# 265
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Страхотни торти сте сътворили отново!

Пепи, благодаря за цифричките!

Все пак остава другия въпрос - как се правят етажните торти? Пандишпан ще издържи ли 3 етажа или тортата с рула например? В крема трябва ли да има желатин за да не се сплеска или не?

Етажите по отделно ли се правят с покритие или всичко накуп? 

И аз не съм правила триетажна торта(просто не ми се е налагало още), но знам, че трябва да подложиш всеки етаж с картон(обвит с фолио) и най-добре да сложиш пластмасови или дървени подпори, за да си сигурна, че няма да падне. В много случаи обаче зависи и от самата торта, пълнеж и т.н. По-тежките кремове могат да предизвикат пропадане. Пандишпана ще издържи етажи, но тортата с рулата не, защото е пълнена с крема. Не е нужно да слагаш крем, ако крема не го изисква. Покрива се всеки етаж поотделно!

# 266
  • Мнения: 6 243
Ако ще правиш триетажна торта - непременно сложи подпори. Не си струва да рискуваш да ти се срине нещо, което ще ти отнеме много време за приготвяне. Правила съм триетажна торта два пъти без подпори, едната нямаше проблем, другата се килна и посплеска. Ползвах едни и същи блатове и крем - така че - моят съвет - не рискувай без подпори.

# 267
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Уф, голяма одисея беше мойто. Значи, разтопих белия шоколад, който стана на каша. Реших да го измеся с пудра захар, за да го разточа и започна да се рони на трохи. Сложих малко олио - не стана. Добавих царевичен сироп - пак нищо. Най-накрая му хвърлих и малко желатин и стана най-прекрасното тесто за месене - финно, меко, леко - разкош. Само така ще правя вече, защото много харесвам млечния марципан, но нещо не ми се отдава. Да живеят експериментите.
Ето тестото и тортичката, за рисуване с айсинга нямам сили...

   

# 268
  • Мнения: 1 069
Нямам подпори - имате ли снимки на тези подпори - какво представляват, някакви идеи с какво да ги заменя?

Ами ако тортата е на два етажа дали ще трябва подпори?

Ако ще правиш триетажна торта - непременно сложи подпори. Не си струва да рискуваш да ти се срине нещо, което ще ти отнеме много време за приготвяне. Правила съм триетажна торта два пъти без подпори

Сладка хапка, можеш ли да ми дадеш рецепта на крема например - има ли желатин в него? А блатовете какви ти бяха? Сиропират ли се? Ако можеш драсни на лични да не пълним темата... Ще съм ти адски благодарна!

...но знам, че трябва да подложиш всеки етаж с картон(обвит с фолио) и най-добре да сложиш пластмасови или дървени подпори, за да си сигурна, че няма да падне.

Наталина, ами махат ли се подложките като се пренасят етажите или със подложките се пренася?

Аталанта - много слака е станала - как си направила елхичките - направо умът не ми го побира - РАЗКОШ

# 269
  • София
  • Мнения: 2 671
Уф, голяма одисея беше мойто. Значи, разтопих белия шоколад, който стана на каша. Реших да го измеся с пудра захар, за да го разточа и започна да се рони на трохи. Сложих малко олио - не стана. Добавих царевичен сироп - пак нищо. Най-накрая му хвърлих и малко желатин и стана най-прекрасното тесто за месене - финно, меко, леко - разкош. Само така ще правя вече, защото много харесвам млечния марципан, но нещо не ми се отдава. Да живеят експериментите.

Браво на теб! Сега ако можеш за възстановиш и количествата, които си сложила и да пуснеш рецептата, ще е супер  Peace

Общи условия

Активация на акаунт