Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 323 284
  • 485
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 7 433
  Пина,Веси,благодаря и за вашите отговори.Аз нищо не разбирам от маяното тесто(за разлика от пандишпановото и разни други сладкарски теста),така че отговорите ви са ми от голяма полза! Hug

# 391
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Селма, питката ти изглежда страхотно!  newsm10

# 392
  • Пловдив
  • Мнения: 972
Селма поздравления  smile3501

# 393
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
  Ето и моята питка.Постнах я и в една друга тема. Simple Smile

 

Видяхме я, видяхме я, разкошна е  bouquet!
Което ме подсеща да попитам  - как точно ги навиваш кифличките, никога не мога да ги докарам така - стават ми тънки и в двата края Confused...

# 394
  • Мнения: 7 433
  Благодаря,момичета! Hug
  Мариета,извинявай,че не отговорих веднага.Не разбрах точно,как се получава,че кифличките ти са тънки и в двата края,но ето как се правят моите:
  Тестото се разделя на 3-4 топки,всяка се разточва на кръг.Кръговете се мажат с масло/сирене/или друго ,редят се един върху друг,още малко се разточват.Полученият няколкопластов кръг се реже по диаметър 8 пъти така,че да се получат 16 продълговати триъгълника.Навивам ги от външния/широкия край към средата/тънкия край.Редя ги във формата.После те бухват.И така...... Simple Smile
   Дано съм била ясна. Rolling Eyes

# 395
  • Мнения: 7 433
  Момичета,имам пореден въпрос.....или няколко.....
  Как да определя,дали тестото е превтасало?
  Как се избягва превтасването?
  Защо някой път питката мирише на мая?

  Благодаря ви предваритело за отговорите!  bouquet  bouquet  bouquet

# 396
  • Поморие
  • Мнения: 86
Преди да оставя да втасва тестото правя дупка в средата ,когато дупката изчезне значи е готово -втасало.Никога не ми е превтасвало тесто. Wink

# 397
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Преди да оставя да втасва тестото правя дупка в средата ,когато дупката изчезне значи е готово -втасало.Никога не ми е превтасвало тесто. Wink

И аз правя така. Вече не си спомням от кого съм го чула или видяла, но винаги правя дупка Wink

# 398
  • Мнения: 7 433
Преди да оставя да втасва тестото правя дупка в средата ,когато дупката изчезне значи е готово -втасало.Никога не ми е превтасвало тесто. Wink

И аз правя така. Вече не си спомням от кого съм го чула или видяла, но винаги правя дупка Wink
    Интересен начин!Благодаря ви! Hug

# 399
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
 
  Как да определя,дали тестото е превтасало?-Става много меко, на шупли и трудно се работи с него.
  Как се избягва превтасването?-Като прецениш, че почти два пъти е удволило обема си и проверяваш.Като го натиснеш с пръст, трябва да заеме първоначалната си форма.
  Защо някой път питката мирише на мая?-Маята е много.

 

# 400
  • Мнения: 7 433
  Билянаbouquet  bouquet  bouquet
  Значи,тестото се смята за втасало,когато горе-долу е удвоило обема си,нали така? Rolling Eyes

# 401
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


  Да.Натисни тестото леко с пръст и то трябва да се върне нагоре, като почти не личи дупката.

# 402
  • Мнения: 7 433


  Да.Натисни тестото леко с пръст и то трябва да се върне нагоре, като почти не личи дупката.
  А,ако превтаса,какво се случва след натиска с пръст?Личи ли дупката или....какво става?
  Всъщност,май вече си представям втасалото и превтасалото тесто.
  Ще споделям тук за следващите си опити. Wink

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 23:03 от Селма

# 403
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Това е питката, която правих за рождения ден на дъщеря ми вчера:


Снимката не е много добра, но смело мога да кажа, че това е любимата ми питка (по рецептата на Морена). Всички гости останаха възхитени и се изяде за отрицателно време, макар че бяхме на ресторант и имаше много други неща за ядене.   Flutter

# 404
  • Мнения: 1 698
Вчера правих сладката питка на Renci за погача на бебе. Стана страхотна на вкус. За първи път правя такава питка и малко ми се изгуби плетката, но се надявам другият път да стане и на вид толкова прекрасна както на вкус. Ето я:
http://mimesg.multiply.com/photos/album/21/drugi_izkusheniq#20

Общи условия

Активация на акаунт