Отговори
# 195
Много отдавна не съм писала и сега искамда ви питам нещо, всъщност две неща:
1. До кога ви казаха че трябва да се пие Магнерода /мен лекарят ми каза да го пия до края на осми месец, но календарен или гестационнен , това не разбрах/
2.Какъв точно е прегледът при очен лекар ,когато трябва да се устнови дали трябва да се ражда нормално или секцио заради късогледство. На някакъв специален апарат ли ви гледат ?
 П.П. Да са ни живи и здрави бебчетата, които са избързали да се родят !

# 196
Привет и от мен днес
Ах Мери никак не мога да помогна с тоя Гинипрал. Попитах Чичко ГУгъл и там открих много неща, но предполагам че вече си ги прочела Sad
Евелинка, радвам се че сте добре. Hug
Пухи, trollipen блгодаря ви за идейките за Бъдни вечер. Утре ще пада голямо кулинарстване   chef
Днес пообиколихме магазините с нашия тати, напазарувахме подаръци (после ще симулираме изненадването Joy ) Ама какво да се прави....единия подарък му дойде от САЩ и той нямаше търпение да го ползва, а другите от днес - трябваше да ги мери Sad Поне за Бобчо ще има изненади Praynig
Май от многото ходене днес се поизморих и ме хванаха контракции и сега си полежавам след като се почерпих с едно но-шпа  ooooh! No way Sad
Бугаския отбор, не сте споделили мнение за срещата? Обедна или вечерна? Кажете мнение pleaseeee  Praynig

Последна редакция: нд, 23 дек 2007, 20:27 от rosi_bosi

# 197
  • Бургас
За Бъдни вечер аз  правя постни пълнени чушки, с ориз, морковчета, целина корен и подправки - черен пипер, вегетина и малко листа целина понакълцани за колорит.
Снощи пък аз си имах нов вид болежка - чревни колики  я определи доктора. Не знаех  че и туй чудо го има. Позволявам си да ви го опиша за да не се плашите. Като болки е същото като бъбречна криза. Започва отзад на кръста сковаваща болка, място не може да си намери човек, не олеква в никакво положение на тялото. После се предвижва и обхваща прилежащата му страна от коремчето. Следва повръщане и разстройство. Хубавото е ,че отшумява за 3 часа. Лекът е Но шпа и активен въглен. Сега ги разбрах горките бебенца какво е като имаш колики. Боли си, не се превземат душичките!
В болницата ме погледнаха и на ехографа, безплатно намазах. Отново и доктора и сестрата бяха впечатлени най-вече от камбаните на сина ми, как само се люлеели hahaha Направо вече ме заинтригуват тия хора, що за тестиси ще са пък тия дето всеки доктор в тях се взира.
За бургаската среща сякаш предпочитам около обедно-ранно следобедно, че вечерите сякаш са доста ангажирани по мероприятия и събирания.Но мнението си не налагам разбира се!
Мери, в един магазин попаднах на испанско одеяло за 28 лв. Не мога обаче да преценя какво качество е като не съм ползвала никога до сега. Пращам ти линк на магазинчето на лични.

# 198
Само да вметна -за срещичката-към18ч е добре. Става за салатка ( без ракийка), и Илиянка е навита, ама не ще да си признае Joy. Ама сега се сетих за Мери-на нея сигурно няма да й е удобно. Така, че ще чакаме потвърждение от нея, защото без Мери няма да е същото.....
Цунки по тумбаците....
А, бре , Виви, много надарен мъж се очертава твоя, бре...Пу,Пу.....

# 199
  • София
Здравейте и от мен в предколедната вечер! wavey
Бубето и Дани, браво чудесно сте се справили с картинките! Бубето, чудесна ви е елхичката! smile3501
Ийст, не се притеснявай за раждането, това е естесвен процес и природата си знае работата. Пък може и да не го усетиш... Praynig Hug Гледай  си здравето и смело напред! Wink
Мери, пих няколко дни Гинипрал , в комбинация с Изоптин, няма да ти казвам как се чувствах...... Shocked Такова сърцебиене имах, а хем Изоптина е за това, да регулира кръвното, че пада от Гинипрала.... и накрая го спрях...... Crazy
За детската градина, първата година беше по-трудно, но не е плакала. Сега нямаме проблеми, даже си е намерила приятелки и ходи с желание. Peace
За коледната трапеза, по традиция в нашто семейство се правят: постни сърми и чушки, боб плакия(запечен в тава), тиквеник, ошаф, ядки, плодове, питка с пара. На масата присъстват и чесъна и школод или бонбони. Масата задължително се кади с тамян, преди да се седне, както и всички стаи в апартамента.
И понеже утре ще ми е натоварена програма, ще меся и питка, ако не сколасам да пиша, Пожелавам от сърце на всички Вас много весело посрещане на празника Рождество Христово и нека всички желания и мечти да Ви се сбъднат! Бъдете здрави и Честити!

# 200
GoldenEyeful, виждам че дъщеричката ти се казва Лилия - страхотно име и на мен живот и здраве ми се иска така да кръстя бебка, но кой знае още колко идеи ще ми минат, а и за сега не съм много сигурна, защото половината ни семеиство е родено Февруари и нищо чудно да си се появиме с името  Grinning

# 201
  • София
Благодаря ти, Дес! И на мен ми харесва много! Heart Eyes Каквото и да измислите ще е страхтоно, сигурна съм. Hug

# 202
Виви благодаря за инфото и линка, зависи кога ще ни е срещата, ако е обедна ще се възползвам да ида да го видя. Много гадно звучи това с коликите, добре че е отминало и дано не се връща! И бравост на мъжа дет си го отглеждаш, нека е надарен за радост на нежната половина от човечеството!   bouquet
Претенции за срещата нямам, но наистина май е по удобно денем, ще опитам да оставя Ива на баща ми или на Иво (той е дежурен на 25 и 26, после може би е на работа чак след Нова година) Вечер ще ми е малко страшно да пътувам сама, иначе не е проблем... Изида благодаря за милите думи Hug
Благодаря и за мнението за Гинипрала момичета, аз го пия в комбинация с Обсидан и Магнерот, но много зле ми действа като цяло, добре че е само за 5 дни и 2 вече минаха.
До сега готвих и правих подготовка, всички плънки са готови, утре само сглобявам. У нас се правят: тиквеник, варено жито с орехи, пълнени сушени чушки с боб, постни лозови сърмички, пита с пара, варена тиква, картофена салата, бобена салата и много плодове, гледам да докарам до нечетен брой ястията. И аз кадя навсякъде, нищо че не е наш дом, нали живеем в него, пречиства се все пак.
Роси внимавай, знаеш че сме много крехки нещо напоследък! Нека са ни мирни празниците и никакви тревоги! Praynig Понеже като дойде време Иво е уговорил двама колеги с по две коли да ни карат към Сливен, днес му се примолили "нека жена ти стиска по празниците да си се напием порядъчно"  Joy
Евелинка браво че бързо преборихте тая гадост! Да са ви спокойни празниците и на вас!
Кат дръж се пиле, моля те! Всичко ще е наред! Аз лично свалям Т и на децата и на ме като се къпя с вода каквато ми е приятна в момента и се мия със сапун, най- вече главата обтривам добре, сапуна сваля Т много бързо! Освен това с къпането отделям токсините и бацилите, после съм като нова!
Много съм уморена и лягам че пак ме стегнаха болките.
Спокойна нощ!

# 203
  • София, Борово
Благодаря за топлото посрещане!
Желая на всички весели Коледни и Новогодишни празници, а през февруари най- прекрасните подаръци!

# 204
Момичета и момчета искам да пожелая на всички весели празници, страхотно да си изкарате и знайте че на Коледа стават чудеса. Не забравяйте да мечтаете. Hug Hug Hug

Между другото да попитам какви са тези испански одеала и как изглеждат? Ако може някой да пусне линк.

Бубе беше писала че сте купили количка за бебетата, как точно си я избрахте. Аз много се чудя още каква да е. Тип влакче или една до друга, тежка, лека , абе не че съм виждала много, но все едни харесвам, първо скъпи и после някои от тях не ги внасят в България. Накрая ще си купя на ПегПерего Ариа туин /нея си харесах първо/ с едни порт бебета и ще стане и за новородено.

Хайде това е от мен.
Поздрави!

# 205
Добро утро милички. Днес ще е много тежък ден за мен. Около трапезата ще имам много работа. Дано да не се претоваря много, но си имам един мъж злато, който е голям кулинар. Работата е там, че когато готвим заедно винаги се караме, защото имаме различни виждания за начина на приготвяне. Въпреки това ястията стават супер.
vivi.vivi миличка и аз миналата година по коледните празници имах такива болежки. Болката наистина е като при бъбречна криза. Започва от гърба и стига до средата на корема. Ходих на доктор тогава и много трудно разбраха какво ми е. Наложиха ми строга диета. И можеш да си представиш по нова година как ми се хапваше но..... След като минаха празниците ми правиха рентген на стомах. Оказа се язва на дванайсетопръстника и много силен гастрит. С хапчета се пооправих. Тъкмо бях забравила какво е и снощи пак. Явно когато ми се насъберат много дни с кулинарни вкусотии не издържам. Особено боб и жито направо ме побъркват. По малко ще хапвам тази вече. Cry
За срещата - за мен също ще е по удобно да е по светло. Защото не ми се прибира по тъмно с автобусите. /Аз съм от кв. Лозово/ Но няма значение може и по късничко да е. На кафенце или на кръчма?
Приятно изкарване на семейния празник.
п.п - днес слагат ли се късмети? Или е само пара?
east_lights къде се намира клиниката в поморие? Днес моя мъж държи да отидем да я намерим дори и само да видим къде е.

# 206
Само искам да ви пожелая няколко нещица за предстоящата нова 2008 година:
1.Бъдете здрави вие, вашите семейства и вашите близки, за да имате сили да се борите с всичко!
2.Бъдете влюбени в човека до вас, защото само любовта дава крила ( а не Redbull:))
3.Бъдете себе си повече от всякога, защото аз ви познавам( поне някои от вас) и знам колко красиви и добри сте когато сте истински!
4.Пожелавам ви още да намирате сили да отстоявате позициите и достойнството си пред всички и пред всичко, защото само така ще се чувтвате пълноцени!
5. Обичайте всички и всичко и се радвайте на всичко, което имате!
6. Пожелавам ви късмет и успех във всяко едно ваше начинание!
7.Пожелавам ви много радости и много усмивки!
8.Пожелавам ви сбъдване на най-съкровените ви мечти никой не го заслужава повече от вас!
9.И не на последно място не забравяйте родителите си, близките и приятелите си, защото докато тях ги има всяка сутрин когато се будите ще се будите с мисълта, че някой мисли за вас и някой ви обича!
И разбира се -най-прекрасните и здрави бебчета през февруари

# 207
Весела Коледа ви пожелавам,много подаръци и по-малко болежки
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна тумбачетата

# 208
Весели празници!!! Много здраве и щастие за всички!

# 209
Весели празници момичета ! Много здраве ,щастие и любов желая на всички !

Тиха нощ, Свята нощ
всичко спи сал една
свята двойка над своя син бди,
над главица със руси коси.
А навред тишина, а навред тишина.

Тиха нощ, Свята нощ
вест дойде най-напред
от пастирите секли нощта
чули ангел да носи вестта,
че Христос се роди, че Христос се роди.

Тиха нощ, Свята нощ
две очи и във тях