Отговори
# 180
Добро утро!
Честито бебе на рибче да им е живо и здраво и да напълни къщата им с усмивки!  Hug
Аз съм си сама вкъщи нещо което не помня от кога не ми се е случвало и чак се чувствам странно. Малкия е вече ваканция и настоя да отиде при баба си и дядо си  Simple Smile Аз от както съм с хрема почти не излизам в началоо се безпокоех че се обездвижвам, но като гледам навън какъв студ е май нямам друг избор. Вчера правихме нощни покупки  Wink таткото се върна от работа и към  21 ч. се изстреляхме към Кауфланд. Купих си прах за пране Тео-бебе - решила съм след празниците да започна да пера бебешките дрешки на баткото поне те да са в готовност, защото засега не съм купувала нови дрешки. Купихме и памперси на Памперс 44 бр. от 2-5 кг. около 13 лв бяха!
desi_sunshine и аз се замислям доколко ще ми е възмойно да излизам в тези студове на покупки та гледам лека полека да набавям някои неща!!!
Ще се радвам всички да сте в добро здраве- за тези празници това ще е наи-големия подарък за нас   bouquet

# 181
Мили мами, които имате деца в детската градина как се справяте със стреса у детето и у вас.

Ние пуснахме Пепи на ясла отначало, но там той не успя да се приспособи и се наложи да си намерим детегледачка а и след много лошото боледуване нямахме избор.
Тази година през септември му беше първият ден в детската градина, да не казвам голяма дума, но нашето момче се справи страхотно. Не плаче, много съвестно си ходи всеки ден,сигурна съм че разбира че друг вариант няма за него. Повече аз преодолявах по някакъв начин стреса, отколкото той. Аз лично съм доволна. Надявам се твоето детенце да се справи бързо с адаптацията.
 Hug

Мери, много се израдвах на новината за това, че са ви пуснали кредита. Сега ще си имате нов дом, нова крепост-вашата. Браво!
east_lights, наистина много момичета сме, но по-важно от това че ти си сега добре- няма.

Хайде хубава неделя! Идва Коледаааааааааааа, от колко време я чакаммммммм!!!!

# 182
Честито на Rib4e и на таткото за малката принцеса Вяра. Да бъде умна и красива и да запази вярата в себе си!
Прекрасно име сте избрали. Майка ми се казва така.....наистина много красиво име. Нека носи късмет на бебка през целия и живот.

Здравич и Мери благодаря за мненията Hug
Аз от два дни нещо започнах да се схващам:(. Първо кръста и гърба, а тази вечер и мускула на крака. Знам, че беше от липса на желязо или магнезий това май или поне така съм чувала. Пиете ли нещо специално за това?

Аз май ще започвам от днес да се приготвям за празниците, че всичко правя много бавно напоследък. Споделете какво ще е менюто ви за Бъдни Вечер и Коледа. Аз съм решила засега да направя постни зелеви сърмички, чушки пълнени с боб, вино, плодове, и нещо ми се изчерпва фантазията. Не мога да ги докарам до 7  ooooh! Давайте идеи.
Мечтайте, на Коледа стават чудеса

# 183
Еast_lights, скъпа, много хора си пътуват за празниците и затова не очаквам да сме много редовни в писането. Ето и аз вчера (по изключение май) не написах нито един ред, защото чаках гости и беше лудница у нас. Много се надявам, че няма да имаш повече проблеми с кръвното, а за самото раждане - не се заблуждавай, всяка от нас малко или много се притеснява. Аз се опитвам да не мисля за това и съзнателно съм оставила да изчета всички лекции от Готика през януари. Преди няколко дни си вкарах в джиесема телефоните на "вестоносците" Мери, Зузу и Lady V и през цялото време се молих да не ми потрябват скоро. По принцип съм мъжко момиче, преживяла съм много неща, но си ме е страх, не го крия. И то ме е страх най-много от това, че не съм сама в този момент и около мен има чужди хора. Психясвам при тази мисъл.
Честито на Рибчето, разбирам защо бебка Вяра е бързала толкова. Казват, че децата, родени в Годината на свинята са много, много щастливи. Пожелавам й го от сърце! Нашите ще са плъхчета (http://horoskopi.hit.bg/chhoroscope.html) - или както пише в посочения линк, те ще са "очарователно агресивни, способни да печелят сърцата от пръв поглед". По този повод за рождения ден ми подариха една новозеландска монета на ПИБ с плъхче, която ще пазя като талисманче на бебо.
Мери, разбирам, че Дядо Коледа е подранил у вас. Отдавам го на възрастта му. Много вероятно е след два дни да мине отново през вас, дръжте го за пелерината с Ива, да не се прави на разсеян и да дава още подаръци santa2.
Предимството на рождените дни преди Коледа е, че се събира огромно количество храна. Днес ще мързелувам и дори мога да направя коледни курабийки. Между другото можем ли поне една чаша шампанско да си позволим по празниците cheers Аз не съм близнала нито капка алкохол през цялата бременност, не че ми липсва особено, ама все пак - поне малко шампанско може ли newsm78?
Trollipen, веднага ти давам една много лесна и хубава идея за Бъдни вечер - пълнени печурки по любимата ми рецепта от книгата на Иван Звездев (взимат се от култивираните печурки, махат се пънчетата и се нарязват на ситно. В тиган запържваш пънчетата, ситно нарязан чесън и магданоз, посоляваш. Със сместа пълниш гъбите и поръсваш с малко галета. Върху всяка гъбка поставяш мъничко парченце масло и печеш 10-15 минути). Аз освен тях ще правя лозови сърмички с гъби и ориз, пълнени чушки с боб, бобена салата с макаронени изделия и царевица, фалшив хайвер (сварява се грис, посолява се, добавя се смачкан с пресата чесън и лимонов сок), содена питка и картофено пюре.

# 184
Честито попълнение в семейството на Рибче!Да е жива и здрава малката госпожица!Бързо да трупа грамчета и скоро да си я вземете в къщи!
На Пухка честито на патерици!Жива , здрава и много щастлива!Запази ведрия си дух и чувството за хумор, защото радваш всички ни!

Весела Коледа на всички!Обичам ви!

# 185
Пух може чаша шампанско. Внимавайте в червеното вино обаче, то е мъничко опасно заради танина.
Момичета дайте рецепта за чушките с боб моля ви!
И питам пак за Гинипрал-а как ви действа на които го взимат, също и как го взимат?

# 186
Здравейте и от мен !
Влезнах набързичко да ви прочета,защото имаме гости у нас и е малка лудница,
немога да си седна на компютъра  Shocked
Мери,мила аз съм на Гинепрал от доста време,ужасен е !Вземам го по 4 пъти на ден,като
си го разпределям на 6 часа- в 5,11,17 и 23 часа.А Магнерота - в 9,17 и 21 часа.В болницата ми го даваха така,
и сега в къщи си го вземам по същия начин.Понякога ми се струва че съм му свикнала и страничните ефекти
не ми влиаят както в началото,но май не е така.За предпочитане е като пиеш хапчето,
да полежиш неподвижно 30-тина минути.На мен поне така ми е по-лесно и по този начин избягвам
треперенето.Има и вариант да пиеш Гинепрала с четвъртинка Обсидан (мисля че така беше но не съм сигурна)
то ще ти помогне да нямаш сърцебиене,но не и на замайването,треперенето и т.н.Аз реших да не го вземам,
и без това трябва да пия купища хапчета,така че карам си без него.Друго не се сещам засега,ако съм пропуснала
нещо,питай,ще се радвам да мога да помогна поне с отговор. Hug

Поздрави и прегръдки за всички,хубава Неделя в желая !   bouquet

Последна редакция: нд, 23 дек 2007, 13:01 от izabela83

# 187
nie o6te ne mojem da se spravim s gradinata i stresa.v smisal otdavna hodi s jelanie otiva vesel go vzimam no sled 2-3 chasa v ka6ti stava tolkova nerven i sprihav 4e vse edno e drugo dete.i az obviniavam sebe si 4e go pra6tam tam.taka 4e mai az se 4uvstvam po zle ot deteto.no i vka6ti ne iskam da go darja.iadosvam se za nai malkite gluposti karam mu se postoianno taka 4e po dobre da hodi na gradina.

# 188
east_lights Внимавай с кръвното не е шега работа. И аз вдигах от притеснение и какво ли не и докторите в болницата ми казаха, че не е безобидно и то никак, затова бъди по-спокойна  Hug. Както Пухка ти е казала всички ни е страх, но като дойде момента ще бъдем много силни сигурна съм.
Аз прекарах две кошмарни нощи с такива ужасни киселини, че от повръщане започнах да повръщам и кръв. Случвало ми се е и в началото на бременността като ми се раздразни хранопровода, но този път положението беше доста гадно. Само се молех с бебко всичко да е наред. Тази нощ нямах проблеми и сега съм спокойна, а бебчо си ритка ли ритка. Като се замислих страха и болката от раждането са нищо пред това да родя живо и здраво бебче.

# 189
Мери аз чушките ще ги правя сама за първи път, но майка ми ги прави всяка година и ще спазя нейната рецепта. Сварявам боб с подправки каквито обичаш. Аз ще сложа, лук, морков, червен пипер,олио, магданоз, чубрица или каквато подправка слагаш на боб по принцип.По желание може да сложиш и орехи, хубаво става. Боба се сварява да е много гъст и с него пълнят червени изпечени чушки. По принцип се прави със сушени, но тук нямам. Подреждат се в тавичка, малко олио, по желание може да ги полееш с зелева чорба и се пекът. Това ми е едно от любимите ястия на Бъдни вечер, дано да станат  вкусни.
Puhka идеята за гъбите ми звучи вкусно, може би ще пробвам Wink А идейки за някакви салати освен бобена??

# 190
Здравейте слънчеви мами в това хубаво време. Разходихте ли се вече? Направо е супер.
east_lights мила много лошо че си била в болницата. Мен доки ме викаше за да ми слага системи. Разбирам те какво си усетила там. В Бургаската болница ли беше или в Поморие. Аз смятам след празниците да отскоча до поморие да видя как стоят нещата там с раждането. Има много добри отзиви.
За менюто на Бъдни вечер съм решила: сушени чушки с боб, лозови сърмички с гъби и ориз, пекани гъбки на фурна /със сиренце или кашкавал/, тиквеник, пита с пара, жито /забравих точното име/, бобена салатка, кисело зеле салата. За сега само това ми идва на ум.
Лек ден ви желая и много коледно настроение!!!!

# 191
  • София
Нашите ще са плъхчета (http://horoskopi.hit.bg/chhoroscope.html) - или както пише в посочения линк, те ще са "очарователно агресивни, способни да печелят сърцата от пръв поглед". По този повод за рождения ден ми подариха една новозеландска монета на ПИБ с плъхче, която ще пазя като талисманче на бебо.
Аз пък съм почти сигурна, че нашите бебенца или поне тези, които се родят до края на февруари са именно в годината на златната свиня. Просто китайската нова година е тогава и ние хващаме края Party. Златната свиня е веднъж на 600 години и предвещава страхотен късмет и лесен живот на родените през нея. Стискам палци да е така! Ето тук се обсъжда именно това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170267.0;all
P.S. Хмммм, всъщност четейки стигнах до едно място, където се казва, че е до 6 фавруари:(. Така, че може и да не се класирам Cry

Последна редакция: нд, 23 дек 2007, 15:43 от ephrossina

# 192
Здравейте момичета  Hug

RIB4E  честита рожба, да ви е жива и здрава, да наддава бързо и да си я взимате скоро в къщи и да и се радвате с щастливия татко!

от много време не съм писала, а и не ви бях чела, защото правихме малко ремонт и компа не беше свързан, а и освен това с тези контракции все гледам да лежа  Tired Последно бях на лекар преди десетина дена, оказа се, че бебка се е обърнала с главата на долу Grinning, пък ще видим дали ще кротува така или пак ще се върти. Даже доки каза, че многото контракции са били заради завъртането, но аз и сега съм с контракции, та незнам вече. Неприятното е, че прословутия ми хемоглобин вече е 86 независимо от това, че пих какво ли не за него  Sad

Мери и аз пия Гинипрал, но ми го изписаха с Изоптин точно за да блокира ужасните усещания от Гинипрала, пия ги първо Изоптина и след половин час Гинипрала, първо ги пиех на 4 часа-няколко дни, а сега вече на 6 часа, тези дни ще пробвам да пия по половин хапче на 6 часа, дано да стане. Най-ужасното е, че на листовката на изоптина пише, че не е желателно да се пие при бременност, като го прочетох това пощурях! Обадих се на доки и питах как може да ми изпишат такова лекарство  #Cussing out и ми обясниха, че изоптина сам по себе си ако се взема намалява пулса/което е лошо за бебчето/ на понеже гинипрала ускорява пулса и така двете лекарства комбинирани могат да се вземат  Confused.
Малко се улях с обясненията  Embarassed та исках да ти кажа, че и аз имам ужасно сърцебиене, треперене, световъртеж и какво ли не хем ги пия заедно представям си ако не пиех изоптина как бих се чувствала  Sick Установила съм,че преди да ги пия ако хапна нямам проблеми, само че с  дозата в 5 сутринта не ям и към 7 се започва едно треперене едно чудо.... та съвета ми е да хапваш преди да го пиеш.

На всички пожелавам весели празници  Hug

# 193
Здравейте момичета!
Днес съм вече добре.
Подредих си къщата, приготвих манджи за идните 2 дни и даже си оправих и компютъра. Не беше вирус, така и не разбрах каква проклетия го беше сполетяла.
Татко ми беше на гости да ми донесе разни неща и ми докривя много, защото си говорехме, че тази година ще пропусна ските  Sad. А имах планове да взема ски учител за Митко и да изкараме поне седмица на планина   Cry. Нищо, догодина четиримата (заедно с татко и брат ми) ще се качим някъде, пък бебетата заминават при бабите.
На Бъдни вечер тази година се пада да сме при майка ми и тя ще готви, а на Коледа сме при свеки. Така че най-важните манджи те ще ги приготвят.
east_lights, не се плаши, нали сме жени и природата за всичко си е помислила. Внимавай с кръвното, защото наистина не е никак безобидно и води до бели. Почивай си повечко и се наслаждавай на ритничетата на бебчето! Hug
Мери, Гинипрал не ми дадоха да пия точно заради страничните ефекти. Дано скоро го спреш и те да отшумят.  Hug
Кика, моето детенце е малко за ясла или детска градина, но по цяла седмица е при бабите си. Сърцето ми се къса всеки път като го оставя и после хубаво си поплаквам. Явно и кратката раздяла е болезнена за майчиното сърце. Всъщност, дребчо дори обича да ходи при бабите си и като види, че му стягам багажа, сам си носи ботушките и якето, но независимо от това на мен ми е криво.
Отивам да опаковам последния подарък  Laughing.
Много  Hug на тумбачетата!

# 194
  • София
Здравейте!

Rib4e, честито бебче! Да ти е живо и здравичко и скоро да е с вас вкъщи!

Puhka, честит ти рожден ден (извинявам се за закъснението) ! Много щастие ти желая, прекрасна любов и февруари да гушкаш най-сладкият Пухчо на земята!!!

Човек не влиза няколко дни и колко хубави вести има само!

Аз нещо се предавам със здравето. Преди десет дни се оказа, че имам цистит и вместо да се оправя от хапчетата,  станах по-зле. От два дни съм с болки, та днес ходих при друг доктор. Оказа се, че били контракции а плюс това съм имала и гъбички.  На всичкото отгоре ако съм продължавала с контракциите след пет дни може и в болница да вляза.  За капак мъжът ми е болен с температура, кашля, киха. Изолирал се е в хола милият, но усещам, че и аз се заразявам - започвам и аз да вдигам температура. Туй то - оплаках се. Кажете ми бабин лек за сваляне на температура (освен чорапите с оцет), че си имам достатъчно хапчета за другите болежки.

Пазете се момичета, трябва да се държим!
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт