Празниците чукат на вратата, а ЮЛСКИТЕ бебоци ще празнуват на мама във тумбака

• 13 761
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
От една седмица насам пия Центрум-Матерна и Зимафлор. За центрума не съм много сигурна дали трябва да го пия, защото съм чувала, че не се усвоява напълно от организма......  newsm78
Наистина незнам на нашият пазар дали има хубави витамини #Crazy  За сега ще ги пия тези, пък ще видим....
А зимафлор е за калция и здравите зъбки на бебчето и също е добре да се пие, ако искате проверете първо преди да започнете да ги пиете  Thinking . На мен док ми ги изписа миналата седмица  newsm10

# 166
# 167
От една седмица насам пия Центрум-Матерна и Зимафлор.
За флуора цяла петиция пуснаха, ти го пиеш насила Crazy

# 168
Относно фолиевата киселина също има противоречиви мнения, вече не е така масова истерията по пиенето на ф.к. Аз този път не пих / да съм изпила няколко таблетки само.../

# 169
Малко инфо и за соковете - http://www.fema-bg.com/index.php?m=1206&lang=1

# 170
Здравейте, милички!
Първо искам да Ви честитя Рождество Христово!!!
Радвам се че всички се чувствате добре и бременеете спокойно 
Ние с бебо и тати ходихме на преглед миналия петък- преди да отидем на гости на моите родители, исках да ги зарадвам с новини.
Бебо тогава беше първи ден от 13 седмица. За сега всичко е ОК, килограмите за сега са - 3.  Мериха ми обиколка на ханша и разстоянието от пъпчето надолу- казаха че отговаря на седмиците. Моето беше 14 см и караме 13 седмица  Гледахме се на видеозона, нямам снимки но татито снима клипчета с фотоапарата. Много сладко се виждаше как се движи бебо и маха с ръчички и крачета. Бебо се е разположил легнал върху плацентата с личицето напред. Ехографа явно е мн силен, отначало се виждаше като човече- все едно покрито с кожа ( не се смейте на описанието), а след това малко като на рентген - черепчето, костите на ръчичките и крачетата. Док каза , че имаме "мозъчна пеперуда" т.е двата големи дяла на мозъка, което е добре за тази седмица- показвало че нямаме хидроенцефалия. Скоро щял да се образува и средния дял на моъка. Мериха тази гънка на вратлето. Нашата е 5.4 мм, което е супер, гънка под 1.5 см се счита за добре, над 1.5 см има риск от синдром на Даун.
Казаха ми, че вече не е нужно да ходя с пълен мехур на прегледите, което е доста по-лесно  че все имам чувството че ще се напишкам
Следващия преглед ще бъде в началото на февруари-фетална морфология, надявам се да видим и пола тогава
Майка ми забеляза че пъпа ми се е променил -преди беше един мъничък , а сега е хлътнал на вътре
Мен много силно ме боли вечер "опашката" като си легна, чак ми е трудно да се завъртам настрани, но док каза, че няма спасение, мога да се мажа с каквито мазила искам. Сега съм му намерила цаката, слагам си малка възглавничка под кръста, като лежа 
Много целувки на коремчетата ви пращам и само най- хубави емоции

# 171
Това е много интересно Thinking Аз киселини от портокалов сок имам ужасно много, даже вече го мразя. Сок от кутия, де. От прясно изстискан се чувствам добре newsm78

Относно фолиевата киселина също има противоречиви мнения, вече не е така масова истерията по пиенето на ф.к. Аз този път не пих / да съм изпила няколко таблетки само.../
И аз почти не пих, само това, което поех от витамините на Хип, но вече и тях не ги пия, че са ми гадни Sick

# 172
ООО, какво говориш - соковете от кутия са химия, каквото и да си говорим, колкото и да са 100% нещо си...Няма как да няма добавки, при такъв срок на годност. Е, и аз пия понякога, не все пак, знам, че не е най-доброто.

# 173
  • София
Честита Коледа! Бъдете живи и здрави и много обичани! Нека мечтите ви се сбъднат  Grinning

Как сте, момичета? Това с настинките е неприятно..., пазете се много в този сезон! Аз изкарах някаква вирусна инфекция преди повече от месец. Не си позволих да пия нищо тогава, но нямах температура и симптомите - кашлица и хрема си ги влачих много време...  ooooh! Мисля, че парацетамола е позволен. Дори съм сигурна  Simple Smile има неща, които са позволени. Лекарите ги знаят. Доверете се на лекарите си...  Wink и ви стискам палци да оздравеете бързо!

Агата е съвсем права относно хомеопатията. Ако човек иска да се лекува хомеопатично, това означава да си намери такъв лекар..., този лекар да му направи подробно хомеопатично интервю и т.н.... Лекарствата на Боарон се отричат от истинските хомеопатични лекари... и всъщност целият принцип на изписването им си противоречи напълно с хомеопатията, която счита, че всеки човек си има конкретно лекарство, с което трябва да бъде лекуван...

Лично аз съм си подръжник на класическата медицина... Но ако човек е решил да се лекува с хомеопатия, поне да го прави като хората...

Статиите за соковете и витамините са много хубави. Има ли как да си ги сложим към линковете като пускаме нова темичка?

Кой друг, освен мен, ще ходи днес на лекар?

# 174
от днес спрях утрогестана и започнах да пия Центрум-Матерна
та въпросът мие някой от вас пие ли тези витамини ?

На мен док  ми предписа тия витамини и ги пия, но ме предупреди не повече от месец да се пият, за да не станело някакво хипер вкостяване. Но честно казано малко ми е противоречиво мнението за витамините Thinking Когато се храним разнообразно, не знам дали има смисъл от тях...
RKRASTEVA, ние сме с един и същи термин. Ти как се чувстваш? Става ли ти лошо все още? На мен да, а и имах ужасни киселини тия дни, когато хапвах повече от обикновено. #Crazy

По въпроса с настинките - и аз изкарах доста неприятен вирус. Ужасни болки в гърлото, хрема и кашлица. Личната ми предписа ефералган, сироп за кашлица флавамед и прополки. За 1 седмица се оправих, въпреки че не съм пила много сироп, а ефералган никак. Наблегнах на портокалите и кивитата, и без това много ми се ядяха. И си почивах вкъщи. Мисля че почивката и витамините помагат най-много.

Гледахме се на видеозона, нямам снимки но татито снима клипчета с фотоапарата.

Супер идея! Благодаря! Ние ходиме с таткото да видим бебо, но не ми дадоха снимка, а и аз нищо не можах да видя, защото монитора не беше насочен към мен Sad. Само тати го видя как мърда, аз само застопорения образ. Следващия път ще направим клипче и най-сетне и аз ще видя как мърда мъничето  Heart Eyes

# 175
Изпитвам големи съмнения към ползата от синтетични витамини.Съвсем друго си е до заръфаш някоя ябълка или морков,а мандарините направо ги унищожавам по 5-6 наведнъж.А и сега не е като едно време,на пазара има достатъчно голямо разнообразие за да може една бременна да се храни добре. Ако се храним пълноценно,бебето си издърпва от нас каквото му трябва.Само фолиева пия,но мисля след 2-3 седмици и нея да спра.

# 176
Агата е съвсем права относно хомеопатията. Ако човек иска да се лекува хомеопатично, това означава да си намери такъв лекар..., този лекар да му направи подробно хомеопатично интервю и т.н.... Лекарствата на Боарон се отричат от истинските хомеопатични лекари... и всъщност целият принцип на изписването им си противоречи напълно с хомеопатията, която счита, че всеки човек си има конкретно лекарство, с което трябва да бъде лекуван...

Това не е точно казано, класическите хомеопати ползват доста от монопрепаратите на Боарон. В тях няма проблем. /Тук нямам предвид Оксилококцинума и всякаквите смески, които се рекламират в медиите като хомеопатични лекарства, въпреки, че са боаронски препарати./ Може би имаш предвид боаронските хомеопати, те предписват по много лекарства Wink

# 177
Относно това, че лекар изписва нещо...за мен все повече падат доста от авторитетите, които съм имала...Започнах да гледам малко по-критично и от друг ъгъл. Совите не са това, което са  Laughing

# 178
Aelia не не ми става лошо, дори мога да кажа че изкачах много приятни 3 месеца,надявам се че до края ще ми е лека бременността,както на мен така и на вас

в прочем като ходих да доктор в петъка на 21.12 доки каза че сърдечната дейност на бебо е 169, а в 7ма седмица беше 130 под минимума,а какво ще рече 169,някой знае ли?

# 179
Днес Емма на Ели има рожден ден!
Да е жива и здрава, и помагаща кака Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт