Отговори
# 75
От зеленчуците, аз се сещам само за зеле и моркови, цвекло Sick - като заек  Laughing
Вчера купих едно филе от бяла риба от Била, много ми се беше прияла. Размразих я и я сложих да се пече -  Shocked цялата тава плувна във вода, а рибата стана на 1/2. Това за първи път ми се случва. От 600 гр риба, остана колкото за една порция за 1 човек.

# 76
  • Варна
ven_j - тортата я правя със заквасена сметана в кофичка и обикновени бисквити. Първо се разбърква сметаната с пудра захар и 1 пак.ванилия. Преди я разбивах с миксер, но сега не си играя, и така става. Стоплям прясно мляко (може и вода) и в него разтварям захар на вкус. След това потапям бисквитите в млякото и ги редя. Между два реда се слага от сметаната, а най-отгоре може да се сложат натрошени орехи или настърган шоколад. По желание към сметаната може да се добави и сладко от ягоди например, пак става вкусно. Точно 20 мин ми отнема всичко, трудността при приготвянето на тази торта е да се опази сметаната от децата, които дебнат като гладни вълци около масата и току бръкват в купата, ако за момент си отклоня вниманието.  Joy

Благодаря на *vera  и на roska_ps за рецептите!  Hug

А за Бъдни вечер ще готвя пълнени чушки с боб и ориз (ама не едновременно де, половината с боб, другите с ориз) и постни лозови сърми.

Aquariel -  и аз наблягам на зелените салатки, червено цвекло, моркови и ряпа. А за замразените зеленчуци - най-хубави са на Bonduelle - всички останали имат някакъв дъх неприятен.

# 77
*vera и аз от Била си купувах бяла риба, (тъй като до старата квартира много близо имаше Била)  и си я правих на фурна и винаги се стопяваше рибката ама аз мислех че е нормално newsm78 тъй като не съм купувала от другаде специално филенце от бяла риба.
Ясмина на Bonduelle не съм опитвала, но щом казваш че са хубави ще ги опитам непременно  Peace

# 78
neddi11 аз съм пила Полижинакс, преди 2 месеца някъде, бях се уплашила защото пишеше да не се приема от бременни, питах 2 пъти док, изчетох всичко във форума и си направих процедурите и ми мина, дават го на родилките в 9-ия месец за "изчистване" преди раждането. По добре послушай док и го слагай. Ако ли не отиди на друг лекар непременно.

Aquariel, на мен ми изписаха влагаилщни глобули. Не знаех, че може и да се пие.  А ти за какво го вземаше? Можеш да ми пишеш и на лични.  bouquet

# 79
Купувала съм и от Метро и от един друг супермаркет квартален, в който имат голямо разнообразие риби. Случвало се е да се свие винаги, но да остане 1/3 от рибата - никога. Аз направо се шашнах какво ще вечеряме. Стана малко като в поговорката "Кой ще яде, кой ще гледа?"
Но то вчера не ми беше ден... Mr. Green

# 80
ася20-ЧЕСТИТА ПРИДОБИВКА-страхотен коледен подарък за трима ви!
Goldie и аз като теб не мога за купя подарък на моя човек,навсякъде ходи с мен т.е. кара ме с колата и днес се откопчих за малко бях му харесала една много яка блуза обаче магазина затворен егати newsm09
Момичета и аз съм тук по празниците а и да се похваля имам 13-та заплата е не като на другите защото съм в болнични и премия от главната на НАП и съм щастлива.
 Аз МАТЕРНАТА сама си я изписах защото док каза,че щом консумирам плодове нямало нужда-природата си знаела работата.
Сладки,които се месят трудно правя,но които се бъркат-уха.
Ясмина-тая торта ще я пробвам супер лесна е,аз правя или с бисквити и нишесте а любимата ми с бисквити Закуска и хляб-супер яка калорична бомба!  261uu

# 81
neddi11 объркала съм се, не съм ги пила  smile3555, те без това са едни огромни глобули които няма как да ги глътне човек, ама че съм шматка  amiiii Писах ти на лични  Wink

# 82
Благодаря ти Ясмина за рецептата, ще си я направя и нея на Бъдни вечер  Wink
За Poligynax и аз ползвах, даже онзи ден приключих с тях, но мислех че от тях трябва да спре течението, а то не спря Crossing Arms

# 83
И моето не спря и е все жълто на цвят  Embarassed питах доки той каза че 100% съм се изчистила да не се притеснявам, нямам сърбеж или болки ама все имам чувството че не съм се изчистила напълно

# 84
Може пък да не спира течението, а просто да изчиства от разни "гадинки"  newsm78 защото и аз нямам вече сърбеж

# 85
На мен следващият преглед ми е на 9.01 и тогава ще му кажа че искам МБ за мое успокоение да ми пусне Simple Smile
То с тия течения направо може да се сбърка човек  #Crazy

Последна редакция: пт, 21 дек 2007, 17:39 от Aquariel

# 86
Да така си е. Сега малко ме е страх да предприема някакви мерки но след като бебчо се появи ще трябва да се боря с него Thinking

# 87
  • Пловдив
ася20-ЧЕСТИТО и от мен! А като идвате към тепета, ще те чакаме!!!   bouquet
И аз гласувам с две ръце за замразените зеленчуци на Bonduelle  Peace Особено за микса грах и моркови  Simple Smile
Иначе Simple Smile и сега имам бисквитена торта в хладилника и съм обещала да врътна и една торта Добуш, ама да видим  Joy  chef
P.S. Момичета, помогнете със съвет за запека, който мисля допринася за проблема ми, заради напъните...Дуфалака не ми помага особено, но пък образува ужасни и болезнени газове. Ям и сиви сливи, и мандарини. Никога не съм го имала този проблем преди бременността и ве знам как да се сборя с него сега.

Последна редакция: пт, 21 дек 2007, 19:53 от Lara1

# 88
  • Русе
Здравейте момичетата  Hug !!!
И мен успяхте да ме вдъхновите с тези сладки  Heart Eyes !!!До сега се въртях в кухнята и експериментирах.По принцип много обичам еклери и реших днес да пробвам да си направя в домашни условия  Laughing .Мисля,че се справих добре ,обаче колко разхвърлях...  ooooh! Сега отивам да изчистя и после ще почивам.Тези празници освен хубаво настроение ми донесоха и голям мързел  Embarassed .Дай Боже утре да съм по-добре откъм мързела и да си спретна някоя тортичка   Joy .
Лека вечер на всички   bouquet !!!

# 89

Общи условия

Активация на акаунт