За имуностимуланти сте се разговорили. Ама и много болни дечицата гледам. Ние след почти двумесечни леки /и не дотам/ сополки и кашица, на 02-ри януари се събудихме с подут лимфен възел. Не че не съм я лекувала преди това /изпихме две шишета сиропи и не знам си колко капки в носа сложихме/, но тука вече вдигнах алармата и отидохме при най-тежката артилерия - любимата /оказа се/ докторка на Дилка, благодарение на която миналата година отървахме инфекциозно. Жената веднагически изписа АБ, само дето не ни наби. Пихме го 6 дни по веднъж /!!!!/ и от 12-ти сме на Бронховаксом, за 10 дни, другия месец - пак толкова, пак по същото време и март месец - за последно. Нашето педи го води "ваксина", не знам защо, но употреби това понятие. Има ефект, вече сме на 7-то хапченце и Дилка /въпреки че беше още със сополки като го започнахме/ вече е "чиста".
И двете имена на лекарства, които спрягате, са ми познати, но нещо ми се губи образа им. Не помня по какъв повод съм ги пила или давала.

Сега и нещо покрай нашите болести. Един следобед, когато бях оставила Дилка да спинка в бабини си, майка ми звъни на пожар: Детето го боли ухо! Отивам веднагически, онази малката реве с пълно гърло. Веднага я водя в Бърза помощ. Приема я, разбира се, педиатър. На около 70 години. Казваме какъв е проблема, а дребочка продължава вече втори час да плаче. И започва преглед на очите, звънене в Очно отделение, където, естествено, няма дежурен лекар, а нашият поставя следната диагноза: тежка форма на конюктивит! Казва, че трябва да изчакаме до следващата сутрин, когато да ни прегледа специалист. Погледнах го учудено, а той: Е, няма да ви оставя без нищо, ще предпиша някакви капчици за очи още сега.А аз още по-учудено: Ами за ушенцето? Нея я боли ушенцето.....
Извикаха го по спешност, а аз си облякох детето и за отрицателно време изчезнахме. "Ами така е в спешното, госпожо...."

и затова ги приемали..