Зъбен гранулом

• 399 090
  • 897
  •   1
Отговори
# 375
Привет на всички,
видях темата и ще си задам въпроса - преди 2 дена ми махнаха киста под един зъб, както и махнаха част от корена на зъба. Проблемът е,че още осещам леко изтръпване на устната в половината където е била упойката, не знам дали е нормално. Ще звъня днес на зъболекаря, но искам да питам и вас дали сте имали такова нещо.
Антибилотика който ми изписа ми действа много неприятно - имам мускулни болки, страхотни киселини и една тъпа болка в гърдите, по-скоро все едно ме болят ребрата.
Някой имал ли е такива оплаквания, възможно ли е да се замени с друго лекарство....
Ще се радвам, ако някой се включи. Simple Smile

# 376
Здравейте,
наскоро започнах лекуване на гранулом на кътник. Оказа се че преди години, когато е лекуван са били извадени 2 от 3те корена и сега 3тият канал е сраснал и не може да се стигне до 3тият корен. Зъболекарят ми отвори зъба и почисти 2та канала, но така и не успя да отвори 3тият, след което ми сложи лекарство по неговите думи за мумифициране.То стоя 2 дена. През тези дни имах доста силни болки, които не минаваха изцяло от аулин дори. Днес ми сложи антибиотик и следва лекарство за калциране. Та въпроса ми е нормално ли е да ги имам тези болки докато се работи зъба ми ? И според вас дали адекватно си върши работата зъболекаря?  newsm78

# 377
Момичета, здравейте отново. От близо две седмици усещам някаква странна чувствителност, не е точно болка в корена на 4-ти горен десен. Усещам тази чувствителност когато правя една физиономия и като се натисна по корена. Сега уж почти минава, обадих се на зъболекарката ми, тя каза снимка и така. Притеснява ме, че тя не ми се струва от опитните в тази област, ако се окаже гранулом или киста. Предполагам, че ще ме насочи към друг. За протокола-зъба е лекуван преди повече от 10 години, а преди около 6 г. Е вече с коронка. Тогава нямаче никакви проблеми на снимката, но винаги ми е бил малко по-чувствителен. Уффф дано не се стигне до вадене, защото е преден, а за имплант трябват много пари.
Ще ходя тези дни на снимка и ще пишащ

# 378
  • Добрич
Когато са ти правили коронка е би трябвало да го проверят за проблеми със снимка. След затваряне с коронката не би трябвало да има проблем. Ако има проблем,то той се отстранява преди да се сложи коронката.

# 379
Zdraveite,predi vreme mi biaha otkrili zaben granulom,sled koeto zabolekarkata provede lechenie ot edna sedmica-chistene na kanalite,sled koeto go plombira. Shest meseca sled tova,slava bogu,niamam problemi,pri obshta panoramna snimka vischko e nared,no az se pritesniavam da ne se poiavi neshto. Kakvo moga da napravia za po-dobroto zdrave na tozi zab?

# 380
  • Добрич
Каквото правиш и за всички останали зъби.

Писането на кирилица е задължително.

# 381
Добър вечер на всички Simple Smile Имам въпрос и се надявам някой да изкаже мнение (дай боже да ме успокои с подобен случай хаха)
Преди няколко дни ми се появи странна болка в горен, преден,ляв зъб. Болката прилича много на неприятното усещане при чувствителността на зъбите-рязка болка при студено,топло и тем подобни.Зъба е чупен,с извадени нерви и изграден,а болката се появява главно вечер.Не е остра,по-скоро неприятна,подразни ме,подразни ме и спре,но се усеща някакъв дискомфорт. През деня обаче сякаш нищо няма.Разгледах из интернет и единственото ми обяснение е някакъв проблем с корените.Притеснявам се само че зъба е преден и как се процедира ако все пак се извади.Не си се представям без зъб или стърчащи телчета от някъде  Grinning надявам се някой да има мнение и по моя проблем,защото започнах да се вкарвам в интересни филми... Cry

# 382
Здравейте AsHaNtY666!
Много често подобна клинична картина ни води до диагнозата - периодонтит. Това е възпалително заболяване на периодонциума - околокореновите структури. Наблюдава се много често при вече умъртвени(девитализирани) зъби. За да се потвърди подобна диагноза, то ние винаги правим рентгенологично изследване и ЕОД - изследване на виталитета на зъба. Когато се потвърди диагноза периодонтит, то се пристъпва към релечението на кореновият канал. Възможно е процесът да е необратим и зъбът да не позволява лечение, прогнозата е лоша (Prognosis mala). При решение зъбът да се извади се оценяват, анализират и обсъждат различните варианти за възстановяването на неговата липса, посредством възможностите на протетиката. Най-често това са зъбно имплантиране или направата на мост.
Ако имате допълнителни въпроси ще се радвам да отговоря.
Лек ден!  Wink

# 383
Много благодаря за информацията implantanalog  Simple Smile Аз не се сдържах и отидох на зъболекар (зъба веднага престана да ме боли като се реших хаха) та направиха ми снимка и от нея излиза че всичко е наред.Предписаха ми някакъв антибиотик ако ме заболи силно,но това по принцип не се и случва.Сега отново изпитвам някакъв дискомфорт и смятам пак да посетя кабинета, за да умуваме за варианти...Не знам дали би следвало зъб,макар и граден да боли ако всичко е наред и доста се бях притеснила,затова се радвам че все пак получих някакъв отговор  Simple Smile

# 384
Здравейте отново. В тази тема доста към обсъждала моите три гранулома. Само да припомня, че двата ми ги прелекуваха и ги следя през шест месеца, а третия бе обявен за безнадежден и чакахме да заболи, за да го извадя.
Е, заболя ме Sad От няколко дни чувствам болка в зъба при натиск, по-точно при хранене, но само за кратко, след това минава. Днес опипвах венеца, за да проверя дали не ме боли и той и усешам болка при натиск, ниско долу, между бузата и венеца. Но само лека болка, няма подутина, топче или гнойна торбичка. Тези дни много настинах, и цялата ми дясна страна е схваната, боли ме слепоочието и под скулите, където се съединяват челюстите, също така ми е схванат и дясната част на врата и гърба.
Понеже преди година пак ме боляха зъбите, а се оказа, че е възпален триглав нерв, възможно ли е тези болки да са от настинката, нещо неврологично.
Друго, което искам да попитам компетентните е, ако трябва да се вади зъба, възможно ли е да го изтеглея във времето с антибиотик или нещо друго? Работата е там, че на майка ми и предстои операция след около седмица, тичам по лекари сега, я после трябва да съм с нея около операцията и не мога да си представя как ще вадя многокоренен кътен зъб с гранулом, и как ще върша останалите неща.
Засега изплаквам със смрадлика, дано да помогне. Иначе болката изобщо не е силна, само при натиск, но все ми идват в главата разни страхотии, за отравяния на кръвта, мозъка, инфекции и какви ли не ужасии... Sad

# 385
  • Добрич
aniese дойде му времето на тоя гранулом,но не на време Simple Smile
Не мисля че има защо да се притесняваш за разни страхотии,все пак ще го отложиш с малко,месец-два предполагам,някои хора живеят с това години без да знаят,не го мисли сега  Hug
Надявам се,майка ти бързо да се възстанови за да можеш скоро да действаш по твоят въпрос.
Успех и да ни информираш как си  Hug

# 386
Благодаря ти Hug Ами най-странното е, че вече нямам болка нито в зъба, нито във венеца. Храня се от тази страна натискам силно с пръст венеца, няма нищо. Само че, вратът ми отдясно продължава да е ужасно схванат, вратните жили ме болят слепоочието и даже надолу ръката, гърбът, та чак до крака. Четох доста в нета, и разбрах, че при подобни болки и схващания, се търси проблемът в зъбите, но чак пък да боли гръб и крак от зъб?  newsm78 Все се надявам да съм настинала, и от това да е. Не че ще ми се размине ваденето, но поне да не е сега.

# 387
Здравейте ! Искам да попитам Периодонтита само при зъби които са били правени ли се се получава, или може и да се получи при зъби които никога не са имали Кариес, Пулпит, при напълно здрави зъби. Благодаря предварително.

# 388
=......
Е, заболя ме Sad От няколко дни чувствам болка в зъба при натиск, по-точно при хранене, но само за кратко, след това минава. Днес опипвах венеца, за да проверя дали не ме боли и той и усешам болка при натиск, ниско долу, между бузата и венеца. Но само лека болка, няма подутина, топче или гнойна торбичка.

Друго, което искам да попитам компетентните е, ако трябва да се вади зъба, възможно ли е да го изтеглея във времето с антибиотик или нещо друго? Работата е там, че на майка ми и предстои операция след около седмица, тичам по лекари сега, я после трябва да съм с нея около операцията и не мога да си представя как ще вадя многокоренен кътен зъб с гранулом, и как ще върша останалите неща.
Засега изплаквам със смрадлика, дано да помогне. Иначе болката изобщо не е силна, само при натиск, но все ми идват в главата разни страхотии, за отравяния на кръвта, мозъка, инфекции и какви ли не ужасии... Sad
Задала си въпроса и сама си отговорила - смрадлика /в зелено/
Няколко години отлагам ваденето на един зъб със смрадлика и успокоявам болката. Иска се постоянство - поне 10 пъти над ден жабурене когато усетиш лека болка. Действието е забавено - усеща се на другия ден ефекта от тетрата.
Смрадликата е естествен антибиотик. Химичен антибиотик, освен че ще ти бръкне в джоба, ще реши проблема за кратко време, а да не говорим за страничните ефекти и пристрастяването.
Здраве!

# 389
Аз имах гранулом ха 7 зъб в ляво,откриха ми го чрез направена снимка, която направих заради мъдреца който растеше отзад. Заболяваше ме  един пат в годината за 3-4 дни, поносима болка, дълго си мислех, че е от мъдреца и затова не взимах мярка,докато не направих снимкатал Опитах се да го лекувам с лазер  но не се получи и го извадих.

Общи условия

Активация на акаунт