Зъбен гранулом

• 399 065
  • 897
  •   2
Отговори
# 435
  • Варна
Стейси, ако ти отстраняват оперативно гранулома, знам, че преди това трябва да ти прелекуват каналите. И ако ти прелекуват каналите, според мен не е нужно да се пристъпва към операция веднага, а да се проследява зъба през няколко месеца със снимки. Може пък да  не се стигне до операция.

Напълно съм съгласен.
Преди да се прави каквато и да е хирургия трябва да се обработят каналите отново иначе гранулома пак ще се появи.

# 436
  • Варна
Ще си позволя да пиша с главни букви, защото ми се иска всеки да го прочете...ВНИМАТЕЛНО!  Simple Smile

ПОЯВАТА НА ГРАНУЛОМ И/ИЛИ КИСТА НА ЗЪБА СЕ ДЪЛЖИ НА ИНФЕКЦИЯ В КОРЕНОВИТЕ КАНАЛИ -
1. ВЪЗПАЛЕНИЕ НА НЕРВА, КОЕТО Е СТОЯЛО ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО ПРЕМИНАВА В ГРАНУЛОМ (ГНОЙНА ТОРБИЧКА, "КИСТА");
2. НА ЛОШО УМЪРТВЕН ЗЪБ - БЕЗ ДА СЕ СПАЗВАТ ХИГИЕННИТЕ И/ИЛИ ПРАВИЛАТА ЗА УМЪРТВЯВАНЕ НА ЗЪБ;
3. ЛОЩО КОРОНАРНО ЗАПЕЧАТВАНЕ, Т.Е. ЛОША ПЛОМБА, ЛОША КОРОНА И/ИЛИ НАЛИЧИЕ НА НОВ КАРИЕС НА ЗЪБА.

ДОРИ И ПРИ ДОБРЕ ИЗЛЕКУВАН ЗЪБ, АКО НЕ СЕ ЗАПЕЧАТА ДОБРЕ И БЪРЗО С ПЛОМБАТА ИЛИ КОРОНАТА ПАК СЕ РАЗВИВА ГРАНУЛОМ, ЗАЩОТО МИКРОБИТЕ ОТ УСТАТА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ МИКРОКАНАЛЧЕТАТА НА ЗЪБА ОТ 45 ДО 60 ДНИ.

# 437
  • Варна
Д-р, Венелинов, после ще ни изпитате ли какво сме научили? Hug
Шегичка и благодаря за постинга!  bouquet

Днес цял ден съм на зъболекар-в двете клиники. Докато чакахме упойката, пак ми обясниха какво ще се прави при мен. Първо ще се оправя канала, а после през венеца ще ми се премахва гранулома. Всъщност е добре очертана на рентг. снимка( с бяла линия) киста. Хирургът още не е виждал снимката, все пак последната дума ще има той. Засега моето желание е този проблем да изчака до есента, че не мога повече- от няколко месеца съм през 2 седмици на зъболекар. ooooh!

# 438
  • Варна
Д-р, Венелинов, после ще ни изпитате ли какво сме научили? Hug
Шегичка и благодаря за постинга!  bouquet

Днес цял ден съм на зъболекар-в двете клиники. Докато чакахме упойката, пак ми обясниха какво ще се прави при мен. Първо ще се оправя канала, а после през венеца ще ми се премахва гранулома. Всъщност е добре очертана на рентг. снимка( с бяла линия) киста. Хирургът още не е виждал снимката, все пак последната дума ще има той. Засега моето желание е този проблем да изчака до есента, че не мога повече- от няколко месеца съм през 2 седмици на зъболекар. ooooh!

Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

Желая ви успех с лечението на кистата!  thumbsup

# 439
Д-р Венелинов, възможно ли е според Вас, кистите и грануломите да се дължат освен на изброените от Вас причини и на нисък имунитет на клетъчно ниво?
Другото, което ме интересува е, възможно ли е хомеопатични лекарства да подпомогнат оздравителния процес?

# 440
  • Варна
Д-р Венелинов, възможно ли е според Вас, кистите и грануломите да се дължат освен на изброените от Вас причини и на нисък имунитет на клетъчно ниво?
Другото, което ме интересува е, възможно ли е хомеопатични лекарства да подпомогнат оздравителния процес?

Ето един пример: Ако не вдишате грипни вируси, дори и със слаб имунитет няма да се разболеете от грип.

Слабия имунитет може да е причина за по-бурно и бързо развитие, но основната причина са микробите в зъба.

Хомеопатията може много да помогне. Аз лично съм неин привърженик и я използвам активно в моето студио и в къщи.

# 441
Здравейте. И аз съм за тук. Преди година и нещо 6-ти долен в ляво зъб се поду, болката както е ясно беше ужасна, отидох на спешен кабинет, срязаха ми венеца (все едно мозъка ми рязаха) хем с упойка, оправи се венеца, изтече гнойта, обаче зъба си остана отворен. По ред прични, най-вероятната се сещат всички предполагам, не можах да го доизлекувам. Сега съм по-добре финансово и бях на снимка преди три дни. Оттогава насам 3-ма души коментираха моя зъбен гранулом с три различни мнения - един хирург в Н-та поликлиника беше категоричен, че трябва да се извади целия. Друг стоматолог (наша близка) каза, че има здрав корен и може той да се остави. В Стоматологията заявиха, че зъбът е за лечение.  newsm78

Мисълта ми е какво да правя? Чувала съм много пъти, че зъб се вади след като е направено всичко в опит да се спаси. Също и половината зъб ми се свиди. Освен това в историята си имам прелекувани два зъба, които бяха с първоначална диагноза "за изваждане". Единият е вече 15 година основа за коронка (пази боже от усложнения), а другият беше с гангрена и бе стоял отворен 1 година (пак по скапаните причини с финансите). Тогава обаче го лекуваха в много съвременн за времето си (преди 10 години) кабинет, ходих десетки пъти, лазер и т.н. С камера обследваха всекидневното му състояние. За съжаление този зъболекар не е вече тук.  Embarassed

Накрая мисля да помоля нашата позната да пробва всичко и тогава бих откъснала от сърцето си половин зъб. Иначе целокупно съм зле, но не чак до там, другите неща са лесно поправими.  Rolling Eyes

А назад прочетох меннието на Розовата пантера за Трихомонацид, получих преди дни същия съвет и си купих, само че Фасижин. Не знам, кървенето на венците ми спря, има логика да се повлияят и други пробеми. Моля за актуално компетентно мнение, плийз.  Praynig

Все сънувам един кошмар как ми падат зъбите, обзема ме непеодлима депресия. В къщи не могат да ме траят вече.  Sick

# 442
 Tired И аз очаквам да започне лечение на моя гранулом Rolling Eyes А какво е това "счупен инструмент" в корена  Rolling Eyes

# 443
На мен ми се случи такова нещо, и разбрах след години когато беше късно. Зъболекарят които ми лекувал зъба при вадене на нерв счупил върха на игличката дето вади нерва, не знам как е станало и може би не е забелязал или си премълчал просто, след около 4 г ми се отваря малко дупчица отивам при друг зъболекар праща ме на снимка и се вижда това нищо, с годините влязло много но вътре и имаше опасност да стигне до коста, опитахме се до го извадим с някакъв лазър но не се получи и извадих зъба.

# 444
Оф, ужас  Tired не знам при мен как ще протече лечението, все се надявам да запазя зъба Tired

# 445
  • Варна
На мен ми се случи такова нещо, и разбрах след години когато беше късно. Зъболекарят които ми лекувал зъба при вадене на нерв счупил върха на игличката дето вади нерва, не знам как е станало и може би не е забелязал или си премълчал просто, след около 4 г ми се отваря малко дупчица отивам при друг зъболекар праща ме на снимка и се вижда това нищо, с годините влязло много но вътре и имаше опасност да стигне до коста, опитахме се до го извадим с някакъв лазър но не се получи и извадих зъба.

Счупен инструмент в кореновия канал е невъзможно да се  извади с лазер - няма такъв лазер.
Обикновено се ползва ултразвук.
Ето един зъб на наша пациентка с 5 парчета в един зъб, които извадихме и излекувахме зъба:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=473402539342097&set=a.473401932675491.126114.209178689097818&type=3&theater

# 446
д-р Венелинов , за Бургас препоръчвате ли ваш колега, на когото да се доверя?

# 447
  • Варна
д-р Венелинов , за Бургас препоръчвате ли ваш колега, на когото да се доверя?

За ендодонтия и вадене на счупени инструменти не мога да ви препоръчам никого.
Съжалявам!

# 448
Благодаря Ви все пак  Grinning

# 449
Грешката и моя наистина беше ултразвук, за ходих в центъра като тръгнеш по Богориди мисля че беше първата пряка в ляво дето е китайския но не съм сигурна трябва да проверя дали пазя адреса а за името не се сещам беше преди 4 г

Сетих се ходих при Бойко Жечев ето адреса http://www.goldenpages.bg/bg/b/DB579EAC-D074-DD11-B1D7-00145E9525E4 препоръча ми го мойта зъболекарка  при която хода от както съм в Бургас и съм доволна мъжа ми ходи при нея повече от 10 г

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 15:52 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт