Passione Natalizia 2 - Италия 75

• 22 072
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • Italia, Palermo
Здравейте!
Днес счупих от тежестта си метлата и празнувам, яхнала прахосмукачката JoyТъпа шега пак май newsm78 ама така ми минава, със самоиронията...
Маргото е бясно, расте и седми зъб!
Деси римлянката, най-после се появи, не знаех, че имаше гости от България за Коледа, сигурно ти е малко криво сега след раздялата, представям си какво е.
Маргото и от тия млека се изприщва, е след едно-две още е добре, но ако е всеки ден не става.. Снощи и дадох формаджино в паппата и днес пак е с три пъпчици на бузката Sad
Ники, ама че хубав цяр против мъжки мързел, правилно, ки збалия пага. Моят и той се скатава, ама аз като ми писне изнасям конски и той се стресва и се стяга, само дето все да го ръчкам иска, защото музата му да помага доброволно го навестява за кратко.
Каква ще стане когато малката хукне да върви и пипа не знам. Тя де що види по пътя си треска я тресе да го бутне и намачка, прътчетата на ръцете и са неуморни и все щъкат, нищо, че преди да пипне ме поглежда за одобрение- дори да не го получи тропа с крак и пак си бутва предмета набелязан. Сега кротува и ближе новото завоевание, открих едно пластмасово нещенце за отделяне на жълтъка от белтъка на яйцето, изрових всичко де що видя из дома, да не е опасно ни по размер, ни по форма, та така сме, жадуваме за нови познания.
По салди не сме хуквали, че като са се юрнали тук, не ти остава въздух от тълпи хора. Най-много като минат дни да потърсим нещо за беба и тате и', аз съм си дебела и нося засега само едни дънки и една пола, де ако ме знае някой как е вирната до под мамеллите под блузата JoyС надеждата да се побера в някоя от дрехите от преди ми не трупам нови, че гардеробите и контениторето на леглото пращят от изобилие по сезони, модели и най-вече размери- големи метаморфози преживях тия години тук.

# 106
Буона Феста  Grinning

Времето е ужасно ....духа,вали и е студено брррр
Дано следобед се пооправи,за  да отидем на фестата в районното чирколо!

Наоколо съм Wink

ПП Стига сте ме засрамвали с тия диети,че аз още дояждам разни аванци ахахахахах

# 107
Буона феста рагаце Laughing

Тук бефаните минаха,вси4ки пияни с бутилка в ръка Mr. Green

# 108

Аз много не го разбирам този празник,зву4и ми като празник на Баба Яга LaughingОба4е щом за празнуване става въпрос....няма да се дърпаме сега Mr. GreenДа е 4естито на вси4ки Бефани Hug

# 109
Нищо де, важното е да си честитим празниците  Laughing
Аз искам да попитам днес Йордановден ли е или Ивановден?

# 110
Йордановден е ...

# 111
Добро утро  Grinning

Честито на всички, които празнуват на Ивановден!

Аз имам едно бързо питане - с какъв документ  бебо може да пътува до Швейцария /с двамата родители/?

# 112
Аз имам едно бързо питане - с какъв документ  бебо може да пътува до Швейцария /с двамата родители/?
Certificato anagrafico di nascita
per l'espatrio dei minori di anni 15

Бяла карта със снимка на детето.
На задната страница са записани имената на родителите. Детето трябва да е придружавано поне от един родител, не е задължително да е и с двамата.
За да изискаш документа, трябва да отидете във вашето комуне (но не помня дали трябваше да присъстват и двамата родители или стига един родител). Документът не се издава на момента, а след няколко дни/седмица, понеже от комуне го изпращат в куестура и след това пак трябва да се върне обратно в комуне, от където после го прибирате.

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 13:26 от sciura piccolina

# 113
Бърз въпрос- бърз отговор! Благодаря   bouquet

Само не разбирам защо до Швейцария може, а до Бг не е възможно да пътувам сама с детето само с карта бианка.

# 114
Ами защото отзад на картата има списък на държавите, за които важи документът. България не е в списъка.

Il presente certificato anagrafico di nascita abilita il titolare a recarsi nei seguenti Stati:
AUSTRIA, BENELUX, FRANCIA, GERMANIA, GRAN BRETAGNA, GRECIA, IRLANDA, LIECHTENSTEIN, MALTA, PORTOGALLO, SPAGNA, SVIZZERA, PRINC. MONACO, CROAZIA, SLOVENIA, REP. SLOVACCA
TUNISIA e TURCHIA (solo viaggi organizzati)

(BENELUX = Belgio, Paesi Bassi, Lussemburgo)

Ние решихме проблема с пътуванията до България като извадихме паспорт на Андреа. С паспорта детето може да пътува по цял свят ("Il presente passaporto è valido in tutti i Paesi i cui Governi sono riconosciuti dal Governo Italiano."), придружено само от един родител.
Паспортът се прави в куестура, но може да се направи и чрез комуне (т.е. даваш всички документи в комуне и те пращат и получават от куестура и ти няма нужда да ходиш лично до куестура).

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 14:55 от sciura piccolina

# 115
Ааа, това за списъка не го знаех! Ето къде бил проблема  Crazy
Да, ние също през комунето ще правим паспорта на Самуел. Вече се снимахме, остана да платя таксата в пощата и да остане време да отидем с мъжо заедно, за да подадем документите.

# 116
здравейте,
върнах се от работа и тъкмо мислих да полегна,но се по4на едно яко думтене.Съседите правят ремонт  #Cussing out
Направо не знам как Алесия успява да спи.

Днес 6ефа ми се завърна след 2 седми4на отпуска и естесвено ни затрупа с работа.другата седмица сме в Алесандрия при един клиент и много се кефя.Освен това ми гарантира продължение на договора след края на февруари......та така .

Клеми страхотни сте.Освен децата и ти си много сладка да знае6  Hug Hug

Миликс продават разни ванилови крем4ета на Мелин,Алесия ги яде с кеф  Peace
Деска неаполска,бързо оздрававяне   Heart Eyes

бягам 4е сме будни Heart Eyes

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 15:31 от Dealema

# 117
В момента по Раи2 има волейбол Италия-Холандия.В италианския национален 2 мом4енца 4исти българ4ета-Златанов и Симеонов.1вото мом4е е син на български волейболен треньор и е пораснал тук до колкото знам,2рото от къде е дошло не знам,но тук съвсем са я закъсали,за добри волейболисти явно Laughing

# 118
Привет на всички,нова сам вав форума!Имам едно питане вав вразка с документите на детето.Ами ние и направихме тессера,и я вписахме ж паспорта на бащта и,проблема обаче е че само с мен не може да пьтува до БГ.Днеска ходихме до префектурата за да одарят един апостил на акта за раждане.Това достатачно ли е за да мога да и направя бьлгарски паспорт,или трябва и още нещо?Предварително благодаря за отговора

# 119
Привет Пламба, заверения с апостил акт за раждане ти трябва за да регистрираш детето в България, т.е. да му издадат български акт за раждане и ЕГН. С това можеш да му извадиш български паспорт, но доколкото знам трябва да присъства задължително и таткото. Ако му извадиш български паспорт и пътуваш до България с него сама, винаги на границата ще ти искат нотариално заверена декларация от бащата, че може да напуска страната само с теб. Виж, ако си му извадиш италиански паспорт, можете да пътувате само ти с него или само бащата с него навсякъде, и на българската граница няма да ти искат въпросната декларация.

Общи условия

Активация на акаунт