Епилепсия - тема 3

• 47 565
  • 408
  •   2
Отговори
# 225
msbilt,Здравей!
От подписът ти виждам ,че сте мънички. Може би не знаеш,че при ЕЕГто пациента трябва да е в пълен покой и да е спокоен,защото в противен случай,резултата е недействителен.
При мънички или неспокойни деца се използва момент в който им се спи,ако не, се дава успокоително ,нещо като упойка ,но много по слаба от действителната упойка.
Носи се мълвата ,че в Русе е най-добрия ЯМР но не е вярно,а й ЕЕГ апаратура има на много места във Варна и в другите градове също.
При коя д-р Славкова сте ходили!
А за неродовното вземане на медикаментите ,могат да доведат до много сериозни последици! Naughty
Ние като родители,трябва да намерим начин да спазваме това ,което са ни казали лекарите! Peace

# 226
ами малката никога не е в пълен покой, и когато й се спи е още по-нервна- когато я заведох в 4:30 следобед след сън ни върнаха, защото били заети с други пациенти, отидохме след няколко дни в 8 сутринта, но малката вече беше вдигнала температура през нощта и едва ли изследването е било реално Rolling Eyes За ЯМР-то не знам, само на ЕЕГ сме ходили досега и все в Русе... д-р Славкова, която работи в "Св. Наум", а през останалото време работи медицинския център в Люлин...Медикаментите може да се каже,че ги давах само ден-два и после се случиха куп неща, които възпрепятвстваха вземането им, та може да се каже,че никакво лечение не сме провели....иначе си много права!

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 15:15 от msbilt

# 227
Здравейте,

Аз не съм мама (момче на 24 години съм), но четейки този форум стигам до извода че и аз имам този проблем и реших да се обърна към Вас, предполагам че можете да ми дадете ценни съвети и някои отговори. Става дума за приятелката ми която е на 22. На Великден се беше прибрала във Видин и една сутрин докато е спяла е получила гърчове. Сестра и се е събудила и заедно с майка и са извикали бърза помощ. По думите на сестра си докато се е гърчила очите и са гледали назад, главата е стояла също назад и е имала обилно слюнкоотделяне. В Бърза помощ са и направили скенер, който нищо не е показал. После са я водили на невролог и са и правили ЕЕГ и резултатите също са били добри. Казаха че всичко е от преумора(тя живее доста динамично и напрегнато). Преписаха и Депакин и Магнезий. След тази случка започна да си ляга навреме и да се храни редовно. Напоследък обаче пак беше доста ангажирана и изостави режима. И така днес в 5 докато спях се събудих от нещо като скимтене. После видях че се гърчи и има нещо като жълта пяна на устата и скимтеше. Не можах да я събудя, аз даже и не знаех дали е уместно да я будя. Това продължи 2 минути  Cry После и мина и като я събудих нищо не помнеше, както и първия път. Тези дни сме на невролог тук в София. Може ли някой да ми каже дали това са симптоми на епилепсия или да ми даде малко повече информация. Струва ми се странно да я развива на тази напреднала възраст, но не знам. Ако може и някой да ми обясни как да реагирам на такива кризисни моменти за да я облекча. Благодаря предварително на всички за информацията. Да са живи и здрави децата Ви.
С Уважение,
Георги

# 228
Георги,във всички случаи е хубаво,че правите нова консултация с невролог и най-добре е да се направят всички необходими изследвания.Ако трябва приятелката ти да постъпи в болница,за да се направят всичките консултации.Относно възрастта -това,че е на 24 няма голямо значение,защото понякога различни фактори отключват епи-моят син получи първите симптоми едва на 17 год и вече 4 год се лекува от епи.Надявам се при вас всичко да е наред и да няма нужда от лечение.Чакаме да ни кажеш как е минал прегледа и винаги може да се включваш в нашият форум,защото,когато си споделяме сме по-силни.

# 229
Само да кажа,че ни предписаха лечение с невробекс и тиоридазин по схема и след месец отново сме на консултация да видим дали е имало ефект идали има нужда от скенер и някакво по-сериозно лечение...но засега всичко било в "в границите на нормалното за тази възраст неврологично състояние"...

# 230
svetla_3,

Благодаря Ви за отговора. И аз се надявам резултатите да са добри. От друга страна пък не бих искал да ми кажат всичко е наред и след 2 седмици пак да се получи същото. Болницата също е добра идея, но предполагам трябва да изчакаме прегледа и тогава да видим. А как се проявява заболяването при сина Ви. Колко често са гърчовете, с каква продължителност?

# 231
здравейте.... току що се връщам от консултация с единствената детска невроложка в Бс. ooooh!
каза ми, че нямало никакъв смисъл да минаваме ТЕЛК (РЕЛК вече не функционирал), защото са ни мн нарядко пристъпите (от 2м не е имала пристъпи) и щели да ни дадат само 30% ТЕЛК, което не била никаква сума...а само съм щяла да се размотавам да оправям документи и още куп изследвания на които да подлагам детето..... та не ми даде никакви бележки за пред ТЕЛК. Rolling Eyes Взеха ни обаче венозна кръв за изследване на черния дроб и след пол. час трябва да отидем за резултатите. Rolling Eyes

# 232
Здавейте на новодошлите Hug

Георги, пристъпите при всеки човек може да са различни и от различно естество, дори може да не са с проява на гърч.Честотата им също е различна при всеки, както и лечението. Важното е да се лекува и да се улучи точната доза и лекарството.Много от значение човека да е спокоен, да не прекалява с натоварването и да се щади емоционално.Успех!

# 233
svetla_3,

Благодаря Ви за отговора. И аз се надявам резултатите да са добри. От друга страна пък не бих искал да ми кажат всичко е наред и след 2 седмици пак да се получи същото. Болницата също е добра идея, но предполагам трябва да изчакаме прегледа и тогава да видим. А как се проявява заболяването при сина Ви. Колко често са гърчовете, с каква продължителност?

При сина ми няма гърчове,неговите пристъпи са само "втренчване" и загуба на ориентация.Има много форми на епи,можеш да прочетеш форумите ,има доста информация.

# 234
На нас вчера ни изписаха 2 протокол,но ме притеснява че не му промениха дозата,а я оставиха същата за 6м.След тия 6м.,ще стане година да сме на една и съща доза,което ме притеснява,затова се допитвам до вас имам ли повод за притеснение и как процидират при вас

# 235
лекарите си знаят работата.Те взимат всичко изпредвид.

# 236
МИРО и ПОЛИ,щом ,нямате пристъпи или казано другояче ,влошаване ,защо да ви променят лечението!
А ако искаш да кажеш за намаляване,трябва да има най-малко 3 хубави ЕЕГта.

# 237
Здравейте мами!
Дано някойда може да ми помогне с информация.На 27 .05 ще правим резонанс в Токуда.Някой знае ли нещо за анестезиолозите там.
Отказаха да си викам аз анестезиолог.Не знам нищо  и за лекарите които разчитат снимката.
Опитах се и за ВМА но там сигурно няма да успея да взема час.

# 238
Дани,да ти кажа честно в Токуда има много добра апаратура ,една от най добрите ,но като специалисти за разчитане на ЯМР на глава са нула.
Това го казвам от собствен опит и от опита на друг случай.В резултатите пишеше ,че всичко ни е наред ,а имахме няколко увреждания а в другия случай остатъка от тумора си стоеше.
Със същата разделителна способност 1,5Т е ЯМР в правителствена и там специалистите са по добри.
Ако случайно не можете там ,а отидите в Токуда поискайте диск с запис на самото изследване! Peace

# 239
на моя син му правиха ямр в вма но първо трябва да си вземеш час сигорно един месец напред и отделно ти дават телефон да си викнеш неастизиолог а упойката струва 80 лв на нас толкова ни взеха успех манка

Общи условия

Активация на акаунт