Епилепсия - тема 3

• 47 483
  • 408
  •   1
Отговори
# 240
На нас вчера ни изписаха 2 протокол,но ме притеснява че не му промениха дозата,а я оставиха същата за 6м.След тия 6м.,ще стане година да сме на една и съща доза,което ме притеснява,затова се допитвам до вас имам ли повод за притеснение и как процидират при вас

Миро и Поли, здравей!
Нямаш повод за притеснение..... Ако серумното ниво е добро /достатъчно високо/ дозичката не се пипа! Ние започнахме лечение с Депакин когато малката беше на една годинка /3*3 мл/ и тежеше 10 кг. От тогава до сега дозата ни не е променяна. Сега е на 3 год и почти 4 мес. и тежи около 19 кг, т.е. два пъти повече, но концентрацията на лекарството определено не е два пъти по малка..., така че спокойствие.....Успех и здраве! Hug

# 241
Nellytka,здравей!
За какво серумно ниво става дума,на нас досега са ни вземали 2-3 кръв от вената за АСАТ И АЛАТ,което правим в нашето ДКЦ. За изписване на протокола не ни искаше никакви изследвания,защото  бяхме на преглед преди 2м. и каза че няма нужда.Има ли нещо за което не са ми  казали да правим ,а е необходимо.Благодаря предварително!

# 242
здравей Миро и Поли серумно ниво се прави ако детето ти пие депакин или конвулекс и се следи нивото което приема в организма ако е ниско вдигат дозата и така взима се венозно кръв и се изследва минимума е 300 микромола на литър а максимума май беше 700 микромола на литър и се прави на шест месеца а асат и алат това са чернодробни изследвания

# 243
Момичета, имам нужда от съвет. При мен има едно РАЗКОШНО момиченце- на 6 г., в подг.група. От известно време майката споделя страх, че нещо не е на ред. Да я наблюдавам. Вчера на тържеството за първи път го видях- заглежда се в една почка за около 2 сек. и после си продължава. Попитах я дали й се вие свят. Тя отговори, че й се стъмва, не чува нищо и после й минава. За мен лично това е епи. Но да го кажа ли на майката. Как да подходя. Ами  АКО ГРЕША! ДАЙ БОЖЕ! А е най-умната, нахакана, има проблем с бъбреците. Как да подходя?!

# 244
Изследването за серумно ниво с направление ли е?Ако да от Лич.лекар ли се взема или от невролога?Къде се правят такива изследвания,защото ние пием конвулекс вече почти 6м.,а никой не ми е споменавал за това изследване.Ще ви бъда благодарна ако ми дадете някакви   напътсвия.         

# 245
Миро и Поли серумно ниво правим ние в София може и на частно да си направиш и може и от невролога май да вземеш направление ако си при Литвиненко защото ние сме при него му званни и го питай подробно той ще ти обясни аз съм много доволна от него питай го какво те притеснява. Ако не отиваш в майчин дом на 13 етаж в дясно в лабораторията взимат ви кръв даваш 20.00 лв и резултатите стават в четвъртак до 14.00 и ще ви дадат телефон да се обадите да ви кажат резултатите вие си решавате.

# 246
Миро И Поли,изследването за серумното ниво не се поема от здравната каса,само ако сте в болница е безплатно!
Не се прави във всяка лаборатория! Peace

# 247
Балони,здравей!
Тъй като и ти си родител като нас,можеш като за първо да споделиш с родителите дали и те са забелязвали това изключване на детето,и ако те го потвърдят ,ги посъветвай да изследват функцията на мозъка,т.е. ЕЕГ ,без да им споменаваш за епи,да се види причината за това изключване!

# 248
Да забелязали са го и помолиха учителката да наблюдава. Но на тържеството беше очевидно. Вчера я видях 2,3 пъти. Родителите са притеснени, но се лутат. За мен това си е точно нашето! Но по себе си знам, че ми трябваха години за да го осъзная, дори самата дума още избягвам да я казвам. А госпожичката е СЛЪНЧИЦЕ! Просто служебното ми положение е такова, че не смея да им говоря. Колегите не знаят за моето дете. Как да ги извикам и да говорим?!

# 249
Балони,защо си мислиш ,че поста ,който заемаш е пречка,знаеш ли ,че синът на нашата директорка е с епи и то гранд мал.Тя дойде с мен на конференцията на фондацията във София ,споделя когато е притеснена и дойде на срещата ,която беше във Варна и спокойно каза пред всички,че е не само като директор на училището ,но и като родител на дете с епи! bowuu
Винаги ми е предлагала да помогне с нещо ,ако имам нужда!
Също бившата й класна имаше племеник с епи и то в тежка форма.
Аз съм много благодарна на учителския колектив на Варненска Търговска Гимназия ,който успя да даде на Петя- вяра ,самочувствие и сили да продължи напред!
А щом все още не си успяла да приемеш ,че детето ти има проблем и не можеш да го признаеш пред другите ,просто кажи ,че имаш блико познато семейство с такова дете.Говори за вас като за други! Peace
Само ги посъветвай да отидат на невролог и за да не останат разочаровани и претеснени от бързо поставената диагноза ,добре е да отидат при Д-р.Христова в Токуда ,тя е много внимателна и добре обяснява всичко на самите родители,което е важен фактор за семейството с дете е епи!

# 250
Здравейте мили мами моя син днес ми направи един лек пристъп в близките три месеца не беше правил днес като видях щях да пукна кажете ми какво да правя Praynig

# 251
Emakj,
освен да се обадиш на доктора, не може да направиш кой знае какво.... за съжаление! Предполагам вече си се свързала с него и той ти е дал някакви напътствия. А ти да забеляза нещо необичайно в поведението на детето преди това? Да е бил по нервен или плачлив? Да е попрекалил със сладкото?
Желая ви безпроблемно лечение и бързо оздравяване!

# 252
здравей не е бил раздразнителен но ми стана към 5.30 сутринта и до 10.00 не беше заспал сабират му се 5-6 часа и аз си мисля че е от това че не е спал той ги прави преди заспиване сега наобяд като го приспивах не го направи сигорно  е бил преуморен а с доктора като му званях ми отказваше незнам ква е причината мерси за пожеланията Hug

# 253
emakj  как сте, успокоихте ли се, всичко ще се оправи, явно на малкия сънят не му е бил достатъчен.
приятна седмица на всички и децата ни да са здрави и щастливи

# 254
Здравейте!
Спорна и слънчева седмица! Hug
Който желае да види репортажа от Варна моля да посети сайта на Асоцияцията.
www.frde.org

Общи условия

Активация на акаунт