Епилепсия - тема 3

• 47 467
  • 408
  •   1
Отговори
# 255
мерси Ива да засега сме добре само онзи пристъп ми е правил от събота насам и дано да е последен пощурях като го видях дано са ни всички живи и здрави а с трудностите ще се оправим някак лек ден на всички Hug

# 256
еми миличка какво става с вас  тези дни нямах възможност да влизам в скайпа и във форума и едва днес научих че  Дидко е направил пристъп да не би да е бил  повече време навън на слънце ох незнам стана ми много  мъчно за вас а така  се радвах че нещата са потръгнали.  нацелувай го от нас с Дени и дано  повече да нямате проблеми

# 257
мерси Нонче не се притеснявай като влезеш в скайпа ще поговорим няма страшно

# 258
Здравейте,мили мами!Понеже вие сте наясно с признаците на епилепсия искам да ви попитам нещо.Вчера бяхме на лекар че синът ми вдига 2 дена висока Т.Той се плаши когато го преглеждат и все плаче и трепери с едното краче и с ръчички.Докторката го забеляза и ми каза да го следя,че имало такива пр. на епилепсия.Пита ме дали трепери на сън,дали се втренчва.
Ами на сън не трепери,втренчва се да но не чак толкова често и не за толкоз дълго че да се притесня.Но всеки път когато се буди уплашен,реве и трепери.А трябва ли да ме притеснява това че се втриса?
Много ще съм ви благодарна ако внесете яснота по въпроса,че се побърках!

# 259
еуфория направи едно ЕЕГ на детето безболезнено е и ще се успокоиш  пък и ще бъдеш ориентирана Peace

# 260
 Втрисането може да е епи симптом, но както ти е казала Тед, направи еег преди да се тревожиш за каквото и да е.

# 261
Добре де, тези ЕЕГ-та доколко са категорични в поставянето на диагноза, при мен един казва изглежда сякаш има огнище, а друг казва, че всичко е в рамките на нормалното  Rolling Eyes Най-много ме притеснява,че детето нощем изпада в истерии, много рита, започва да се върти и целенасочено да излазва от леглото или да се тръшка, иначе за втренчване по-скоро не го прави...този Тиоридазин май засега не помага особено  Tired

# 262
Добре де, тези ЕЕГ-та доколко са категорични в поставянето на диагноза, при мен един казва изглежда сякаш има огнище, а друг казва, че всичко е в рамките на нормалното
Странно, незнам какво да ти кажа или има огнище или няма, аз понеже имам доста голям опит с ЕЕГ-тата се чудя, никога не ми се е случвало да ми кажат"сякаш има", несериозно звучи.
Пожелавам на дететенцето ти да му  няма нищо Hug, но освен да поискаш трето мнение или да му направиш евентуално видео-ЕЕГ.

# 263
Еуфория,напълно подкрепям мамите за ЕЕГ , хубаво е да се направи такова нещо ако е нужно потърсете  и друго мнение , ако трябва и ядрено магнитен резонанс направете дай боже да няма нищо страшно но  не отлагайте всичко това нещо във времето,

# 264
здравейте милички моя син снощи направи пак пристъп пак му се спеше но не мога да си обясня в 16.30 стана от следобеден сън и в 18.30 пак му се спеше но аз първо го изкъпах и като го подсушавах вече беше си полузаспал и направи лекичак пристъп само с повдигане на веждите. Днес се обадих на литвиненко и ще вдигнем дозата на конвулекса. Може ли от покачване на килограмите а стояхме на една съща доза да е направил пристъп? Приятен ден на всички Hug

# 265
здравейте милички моя син снощи направи пак пристъп пак му се спеше но не мога да си обясня в 16.30 стана от следобеден сън и в 18.30 пак му се спеше но аз първо го изкъпах и като го подсушавах вече беше си полузаспал и направи лекичак пристъп само с повдигане на веждите. Днес се обадих на литвиненко и ще вдигнем дозата на конвулекса. Може ли от покачване на килограмите а стояхме на една съща доза да е направил пристъп? Приятен ден на всички Hug

съжалявам, че пак сте имали пристъп  Rolling Eyes
на колко години и кг е сина ти?
ние сме на 3.2г, 17.5кг и пием Конвулекса по схемата 3- 3- 4 .... т.е. по 10мл на ден и днес стават 2м без пристъпи
( пу пу пу  Praynig )

# 266
Еми,с колко кг. е наддал малчо.
Днес разговарях с една от нашите майки и са им казали ,че ако наддът повече от 2кг.и задържат теглото ще им увеличат дозата.
Навремето и при нас така постъпиха.
А защо не пуснеш изследване на серумното ниво,там също може да покаже нещо.

# 267
здравейте милички Тедка ние сме на две години тежим 12 кг и пием 3*6мл конвулекс ,радедорм и топамакс три месеца нямаше и сега почна да ги прави пак за сажаление.Ванче като в отида в София наистина ще отида да му вземат за нивото кръв в Маичин дом и по телефона да ми кажат резултата благодаря ви

# 268
Здравейте съжалявам,че пак има детенце с пристъп, направо незнам и аз -понякога какво да очакваме.Тъкмо си мислим, че всичко се оправя и хоп- нещо се случва. И при нас е така- малката започна да потрепва на сън, доста започна да спи слетобяд- отдавам го на умора от училище но започвам да се притеснявам и аз.Незнам какво да ви кажа, освен успех и кураж, който ни е много нужен. Hug

# 269
Здравейте!
Някой правил ли е серумно ниво в лаборатория Цибалаб.Вчера се видях с познат невролог и  ми препоръча тази лаборатория.Там съм правила други изследвания и е доста по-скъпо.Имате ли някакво наблюдение относно това изследване?Искам да го направя възможно по бързо,за да се успокоя.Страшно се притеснявам след като синът ми ми каза че вчера едно дете в училище е получило гърч и са чакали да дойде Бърза помощ.Толкова се вълнуваше на това което е присъствал,че аз страшно се притесних,защото той досега незнаеше как протича гърч,понеже той не помни нищо когато го получи.   

Общи условия

Активация на акаунт