Епилепсия - тема 3

• 47 412
  • 408
  •   1
Отговори
# 285
Момичета здравейте отново!
Виждам че дискутирате серумното ниво и лабораториите. За лаборантките от Майчин дом не зная, но горещо ви препоръчвам една от педиатрията. Тя е една дребна възрастна лаборантка на име Вили, при която досега сме нямали второ боцкане и пукната вена. Много внимателна /макар на пръв поглед да оставя друго впечатление/ и кадърна. А дъщеря ми се води пухкава и вените й не се виждат, поне за всички останали на който им се е налагало да ги търсят. Та въпросната Вили работи в сградата където се помещават кабинетите, на втория етаж в дънното на коридора,който се намира в ляво на стълбите. Кабинета отново се пада в ляво, последния преди едни големи стъклени врати.

ПС: Ние също правим серумното ниво в Майчин дом, но си носим "материала" от педиатрията. Заради Вили.
ППС: Винаги поглеждам и фамилията й, но все я забравям. Просто един път чух някой да я вика по име в коридора и така си и остана в главата ми. Иначе не я познавам лично жената.

# 286
Здравейте, относно потрепванията и аз знам, че в началото на съня били нормални, но аз на няколко пъти забелязах такива и в по-късен етап от съня.Незнам- за мен не е нормално, още повече че до преди заболяването не го е имала, или поне не съм го забелязала.На следващото ни посещение в София ще попитам.Приятен ден на всички!

Последна редакция: нд, 25 май 2008, 11:59 от Mama Igi

# 287
здравйте мили майчета,отдавна не съм писала но малко пътешествах и нямах възможност.Да се включа относно потрепванията на сън и умората,моята сестричка и преди да получи епилепсията,обичаше да спинка следобед,но сега ако може всяка свободна минутка би легнала.Работи както преди не се натоварва с нищо повече но от хапчетата предполагам.А относно потрепванията насън има и потрепвания,но досега никой не ни е казвал нормално ли е не е ли какво значат тези потрепвания???Незнам колко време след като заспи започват но общо взето до сутринта периодично има на краката на ръцете или цялото тяло.Понякога пък просто отваря очи,повечето пъти сутрин и когато я заговориш тя не отговаря,гледа така в една точка и не отговаря и така няколко секунди после затваря очи и заспива спокойно веднага сякаш нищо не се е случило.

# 288
Здравейте бебоче аз също не сам ходила в майчин дом да му вземат,а само съм я носила там кръвта да я изследват защото ние досега когато и да са му правили изследване сме лежали в педиатрията но последния път като носихме кръвта в майчин дом там ни казаха че и те може да ни вземат кръв и ще струва 20 лв това се намира на 13 етаж

# 289
Здравейте бебоче аз също не сам ходила в майчин дом да му вземат,а само съм я носила там кръвта да я изследват защото ние досега когато и да са му правили изследване сме лежали в педиатрията но последния път като носихме кръвта в майчин дом там ни казаха че и те може да ни вземат кръв и ще струва 20 лв това се намира на 13 етаж
Благодаря,но аз определено си търся свястна лаборантка

# 290
4естит рожден ден,Тед!(макар и със доста закъснение)
Желая ти вси4ко най_добро!  bouquet  bouquet  bouquet

Pooh4o,това което описваш е напълно възможно да е в границите на нормалното.Има си такива
" физиологи4ни миоклонии" по време на сън.
Най_добре изследванията да покажат.

# 291
Здравейте,
искам да попитам какво представлява изследването ЯМР ?  май ще ни се наложи да правим и искам да съм наясно...... поема ли го здравната каса и къде да го направим?
а да кажете нещо за д-р Димова? добър специалист ли е? къде практикува?

# 292
моята дъщеря също има потрепвания.Аз ги наричам тикове.Но те са когато е преуморена и много и се спи.И аз също съм я засичала да отваря очите по време на сън и да не реагира на повикване.А след известно време въздъхва отпускасе и запива отново.Pooh4o,а сестра ти помнили ,че се е събуждала през ноща след такава проява.

# 293
Tedka,  ние правихме ямр на малкия миналата седмица бс. Мн съм доволна от отношението. Мисля 4е апарата не е с мн добра разделителна способност и ако ще го правите по- добре в Сф. Ина4е за тази възраст се прави с упойка. Не е страшно минава за 20 мин. Поема се от касата. Само упойката си плащаш. Около 50- 70лв е.  В бс ни пробваха без упойка и ни запазиха направлението за следващия ден, защото малкия мн мърдаше. Ако те интересува нещо друго пиши. Може и в скайпа.

# 294
Тедка,Д-р Димова е добър специалист и работи в Свети Наум,но е много серт и дръпната.Трябва да си много търпелива.Тя прави видио ЕЕГто.
ЯМР е вид изследване ,което не облъчва пациента,направлението се издава от невролог ,но той първо подава даните ви в здравна каса и от там комисия решава ,кога да ви дадът право за направление за ЯМР.
С това направление можеш където искаш да направиш изследването.
Препоръчвам ти Правителствена болница.Или ,ако докато получиш направление пуснат във Варна ЯМР,заповядай при нас.

# 295
Тедка,Д-р Димова е добър специалист и работи в Свети Наум,но е много серт и дръпната.Трябва да си много търпелива.Тя прави видио ЕЕГто.
ЯМР е вид изследване ,което не облъчва пациента,направлението се издава от невролог ,но той първо подава даните ви в здравна каса и от там комисия решава ,кога да ви дадът право за направление за ЯМР.
С това направление можеш където искаш да направиш изследването.
Препоръчвам ти Правителствена болница.Или ,ако докато получиш направление пуснат във Варна ЯМР,заповядай при нас.

ами ние днес бяхме при невроложка( д-р Атанасова), но тя ни каза да отидем при д-р Димова и ако тя реши да ни даде направление за ЯМР да го направим там. Самата д-р Атанасова не ни даде направление Rolling Eyes При нея правихме контролното ЕЕГ и каза, 4е е доста по-добро от първото и че кръвните ни изследвания са в норма. Praynig

# 296
Мами,
и аз много се чудя с тия потрепвания. Питала съм нашата сестра (асистентката на невролога) и тя каза, че е много трудно да се различи кое е на базата на епилепсия и кое е нормално потрепване. аз преди време бях пускала и подобна тема, само че в нормалния форум, защото тук информацията и без това не води до нищо, тъй де, ако всички деца тук потрепват, те и без това са с доказана епилепсия, какво доказва това? Виж, когато от доста места прочетох и чух, че и деца без епилепсия потрепват, се убедих, че наистина може и да е нормално.
аз също съм много притеснена, от 10 дни ходя пак на работа и една приятелка гледа Руби и днес като е спел рязко си е вдигнал ръцете на два пъти нагоре. и друг път го е правил, но сега нали не сме го видели и не знаем. не че и другите пъти сме знаели, но все пак...
поздрави на всички, Сара

# 297
 При нас потрепванията бяха началото на епи. Зачестиха до 20-30 пъти на час и след това започнаха гърчовете. Разлика с нормалното потрепване беше, че погледа по време на потрепване се отклоняваше нагоре за секунда. Само невролог може да направи разликата между потрепване и пристъп.

# 298
моята дъщеря също има потрепвания.Аз ги наричам тикове.Но те са когато е преуморена и много и се спи.И аз също съм я засичала да отваря очите по време на сън и да не реагира на повикване.А след известно време въздъхва отпускасе и запива отново.Pooh4o,а сестра ти помнили ,че се е събуждала през ноща след такава проява.
Ами не не помни нищо,но във всички случаи преди епилепсията не е имала такива потрепвания,90% сме сигурни.Другото странно е че има неравномерно дишане понякога м/у вдишването и издишването има по голям интервал,или бавно вдива и после бързо издишва.
Сега ще и правим ямр,защото най странното е че еег-тата нищо не показват.

# 299
Ами не не помни нищо,но във всички случаи преди епилепсията не е имала такива потрепвания,90% сме сигурни.Другото странно е че има неравномерно дишане понякога м/у вдишването и издишването има по голям интервал,или бавно вдива и после бързо издишва.
Сега ще и правим ямр,защото най странното е че еег-тата нищо не показват.
      Искаш да кажеш не равномерно дишане нали?Тя моятя пък дешаше ускорено като по-малка.Но дали е свързано с епи-то-не знам.Може да е няква последица.Знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт