Епилепсия - тема 3

• 47 405
  • 408
  •   1
Отговори
# 315
Въпреки ,че сме вече 10та година с епилепсия,тази година за пръв път направихме консулт с неврохирург.Той внимателно разгледа ЕЕГтата и резултата от ЯМР.
Всеки добър неврохирург е добре запознат със структората на мозъка и може да изкаже мнение за състоянието на дадения пациент.
Случайно,като рових из нета попаднах на репортажи от конференцията на нашата организация в София през ноември.
Това е от архива на нашата организация,които желае може да изгледа репортажите,а и не само тях!
По канал1 е д-р Красимир Минкин-неврохирург
А по канал Европа д-р Димитрина Христова

http://www.frde.org/arhivtv.htm

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 17:34 от Vanq-АРДЕ

# 316
Здравейте!Някой знае  ли да ли се полага асистент на дете?Колко % трябва да даде ТЕЛК за ползване на асистент?
Благодаря на всички , които могат да отговорят на въпроса му! 

# 317
МИРО И ПОЛИ,за какъв по точно асистент питаш.
Ако е за социален асистент ,те са по програма на общината.зависи дали самата община е кандидатствала и при какви условия ще отпуска асистентите.
А също има и организации ,които предлагат асистенти!

# 318
Благодаря ви!

Уговорихме се с д-р Минкин да ни погледне ЕЕГ-тата и ЯМР преди да започнем Синактена - за да сме сигурни че няма някакъв хирургичен проблем.

Георги за сега е добре - има само отделни трепвания (при събуждане са най-осезателни) - една единствена серия съм забелязала, но Депакина ни е на макс и с това лошо ЕЕГ, най-добре ще е да не отлагаме Синактена повече. Доста ме притесняват страничните ефекти - една майка сподели, че детенцето й е изяждало по 1,5 кг пюрета на ден и е бил с много отоци и доста нервен ..... но въпреки това си е струвало, защото всичко е спряло.

поздрави и бъдете здрави!

# 319
Will,въпреки неприятните странични ефекти при синактена ви желая Гошко да се повлияе и пристъпите да спрат! Praynig

# 320
Здравейте,дъщеря ми е на 9 год.От година и половина е с епилепсия.Появи се ей така изведнъж.Лекувахме я в Св. Наум при доцент Божинова,овладяхя пристъпите през деня,но нощните не успяха, а тя правеше около 30 пристъпа в денонощие.Стана много агресивна,пиеше неуронтин и трилептал и за кратко време ривотрил.Имаше моменти миналото лято ,когато тя не беше на себе си,удряше ни всички,събаряше телевизора,беше напълно неадекватна,потърсих ги за помощ,но бяха в отпускра сега накъде.....Имах тел. на Чавдаров,записаха ми час за 24 юли.Направиха и ЕЕГ и и назначиха лечение с депакин хроно и трилептал.До този момент пристъпите и бяха леки ,а след новата терапия започна по време на всеки пристъп да пада на земята,кошмара беше пълен,но п-р Чавдаров твърдеше ,че за нейното ЕЕГ това е лечението. В края на септември пр. спряха и ЕЕГ беше по добро,но ето,че преди месец всичко се враща отново.Много съм притеснена ,агресивна е в училище, а с тия пристъпи как ще ходи на училище незнам.Ако някой има подобен проблем нека да ми пише ще съм му благодарна.Какво ви е мнението за п-р Чавдаров?Всяка вечер се напишква,държи се неадекватно,разсеяна е ,нищо не и пука и има страшен апетит.Сега и изписаха Радедорм,но невиждам ефект от него,пие и пирамем .Ще съм благодарна на всеки написан ред.Благодаря предварително.
Zdraveite,az sym na 21 godini i predi pochti 3 godini mi postaviha diagnoza epilepsiq - stori mi se tvyrde absurdno...Vyv VMA d-r Popov mi izpisa depakine chrono...mesec moje bi sled tova lejah za izvestno vreme v nevrologiqta na "Carica Ioana",tam vsichki bqha mn vnimatelni i azbolutno vsichko obqsnavaha.Togava se provejdaha testove s nakakvo novo lekarstvo,i lekari ot Shveicariq preglejdaha dokumentite i te reshavat s kakvo lekarstvo shte se lekuva pacienta.I tam mi naznachiha Depakine.Otnachalo kato zapochnah da go vzimam,strashno mnogo mi se gadeshe,i v prodyljenie na mesec povryshtah lekarstvata....V momenta imam podobrenie,veche nqmam nikakvi pristypi,i se nadqvam sledvashtiq pyt kato ida na EEG da mi e zaposledno

# 321
betynka,регистрирай се,за да ти е по удобно.
А тук във форума има тема Епилепсия -3,където пишат повече майчета,а и аз също.Разбирам те ,че си много притеснена,но аз не съм доволна от прегледа ни при проф.Чавдаров.
Ето я темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281614.300

Сега подробно прегледах писаното от теб.
Всичо описано от теб-нощното изпускане,апетита са станични ефекти на депакина.
А пирамема в какви дози го пиете и по каква схема.
Проф.Чавдаров,много често го изписва този пирамем! newsm78

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 13:51 от Vanq-АРДЕ

# 322
Привет на всички скоро не съм писала, дано положението при всички да е добре. Ние вече пораснахме и по този случай да ви почерпим с торта по ваш избор
или
Двамата с Младен целуваме и прегръщаме всички ви   Heart Eyes Hug

# 323
Ооооооооо,Теди честито ви годинка! Hug Hug Hug
Много ,много да ви радва,малкия сладък мъж!

# 324
здравей  betynka  моят син също се лекуваше при проф,Чавдаров  първоначално бях много доволна но постепенно  се разочаровах от него  от отношението спрямо нас майките  на нас също беше изписал пирамем но от него не се чувстваше добре и затова му го спрях   напълно, сега и аз се чудя към кого да се обърна   

# 325
Помощ мили майчета!Мисля,че дъщеря ми започва ранен пубертет.А е само на 8.Каква да правя?Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем,много моля да сподели във форума какво е направил по-въпроса.

# 326
Здравейте, майчета! Имам една опаковка Депакин-сироп, която ни е излишна,защото минаваме на таблетна форма.

# 327
dinevata,Случайно преди време друга майка беше поставила този въпрос тук.
Кой и какво по точно ви казаха за този ранен пуберитет.
По принцип пубертета ,започва с настъпването на цикъла!

# 328
Помощ мили майчета!Мисля,че дъщеря ми започва ранен пубертет.А е само на 8.Каква да правя?Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем,много моля да сподели във форума какво е направил по-въпроса.
dinevata, какво точно имаш предвит? Аз понякога също мисля, че дъщеря ми започва пубертета, а също е на 8 /дори няма 8 , след 3 месеца ще ги направи/.Ако искаш ми пиши налични.

# 329
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малкия юнак и честит празник на цялото семейство!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт