Епилепсия - тема 3

• 47 388
  • 408
  •   1
Отговори
# 330
Мили майчета, моля за помощ и съвет.
Моето болно момче ще навърши 18г. тези дни. Сутрин като стане ми притеперва. Не мога да гщо дам да работи някъде където се става рано. Идва лято .По цял ден е в леглото и пред компютъра. Ужас. Има ли кам асоциацията някакви клубове или нещо подобно. Живеем в София в Красна поляна. Той се страхува да пътува. Трябва да му намеря някакво занимание или работа за по малко иначе "ще изгние" през лятото у дома. Моля за съвет и информация.

# 331
  • гр.Добрич
Здравейте майчета. Чета ви редовно, защото племеницата ми е със Синдром на Ленокс и може да открия ползена информация във вашите постове. Лекуват я вече 12г. и няма никакво подобрение, напротив, все по-зле става. Ходят в Св. Наум при Димова и Божинова. ПОследно по съвет на Димова започнаха лечение със Заронтин и уж имаше подобрение, но като видях детето преди няколко дни - направо трагедия. Тя постоянно залита, говори неразбираемо, а от толкова години уж работят с логопедка и т.н. Прочетох тук за Синактена и ми се иска да науча малко повече за него. При какви случаи се прави такова лечение, прочетох за добри резултати. Човек все се надява на нещо по-добро.

Vanq - АРДЕ, ще има ли някаква среща в Русе, защото сестра ми живее там.

# 332
 spinki , детето има ли гърчове все още?
Ако има, незнам защо досега не е приложен Синактен.
При Синдром на Уест и Ленокс-Гасто , Сабрил и Синактен са най-ефикасните медикаменти/изключвам монотерапията/.
Ти сигурна ли си, че не са слагали Синактен?

# 333
  • гр.Добрич
Да, абсолютно съм убедена за тези 2 лекарства, защото съм питала сестра ми и тя не е чувала за тях. Незнам на кое точно му викат гърчове, но тя както стои и изведнъж залита и пада, върху масата, на земята, където стане. Това става за секунди понякога веднага след това е активна, но понякога лежи и не мърда няколко минути. ПОНЯКОГА плаче, но незнам дали изпитва някаква болка. Лошото е при нея всеки момент ще дойде мензисът, даже като се замисля май закъснява. Сега я забелязах че нещо примигва с очите или по-точно ги върти някак странно. Немога точно да го обясня, но здрав човек не прави така с очите си. Иначе е доста едра и сестра ми почти не се справя сама. Може и от лекарствата така да наедря.

# 334
spinki , посъветвай сестра си да говори с доц. Божинова за тези два медикамента или да потърси още едно мнение, искам да ти кажа, че при Синдром на Уест и Ленокс-Гасто, наистина детето може да изпитва болка, дъщеря ми пищеше при всеки пристъп , дори когато траеше секунда-две и след това плачеше.
Успех, искренно се надявам детето да се оправи. Hug

# 335
  • гр.Добрич
Благодаря ти. Очаквам и други майчета да се включат с впечатления.

# 336
Тед,честито ти рожденник и от мен!Много късмет,здраве,щастие и палаво детство му желая!

# 337
Здравейте!
Искам да попитам на вашите деца лек.лекар разрешава ли им да сядат пред компютъра?
Ние сме при Литвиненко и още през декември като установи,че е епи му забрани.След един месец като бяхме на преглед му разреши само в училище.Сега е ваканция  и аз не смея да му дам да седне,освен да поговори на скайпа.Вие какво бихте ме посъветва ли?

# 338
Здравейте!
Искам да попитам на вашите деца лек.лекар разрешава ли им да сядат пред компютъра?
Ние сме при Литвиненко и още през декември като установи,че е епи му забрани.След един месец като бяхме на преглед му разреши само в училище.Сега е ваканция  и аз не смея да му дам да седне,освен да поговори на скайпа.Вие какво бихте ме посъветва ли?

и на нас ни казаха,4е не е хубаво да стои пред компютъра често..... макар че Дебс е само на 3г, доста се заседява на комп. Всеки ден след градината, говори по скайпа с баща ми, който я учи да пише цифри и букви. Може би на ден й се събира 1/2 до 1 час пред компа... но е доста инатлива и немога да й го забраня... Rolling Eyes

# 339
Благодаря ви много за пожеланията. Hug
 А що се отнася за стоенето пред компютъра  колкото по-малко толкова по-добре, ако може и изобщо да не стои още по - хубаво. Същото се отнася е за телевизора.

# 340
Доколкото ми беше обяснено има епилепсия която е фоточувствителна, затова и при ЕЕГ- то правят тест с една мигаща лампичка, като се отчитат отклоненията. При нас нямаше такива и никой не ни е забранявал комп. и телевизия. Но все пак гледам да не прекалява.

# 341
Доколкото ми беше обяснено има епилепсия която е фоточувствителна, затова и при ЕЕГ- то правят тест с една мигаща лампичка, като се отчитат отклоненията. При нас нямаше такива и никой не ни е забранявал комп. и телевизия. Но все пак гледам да не прекалява.

tочно от тази лампа, Дебс изпадна за секунди в безсъзнание.... Това беше първия ни гърч... СЛАВА БОГУ.... повече не е имала...нито гърчове, нито тикове на устичката Praynig Praynig Praynig
Ще гледам да й ограничавам компа и ТВто... но ще е трудно. Rolling Eyes Тя все още неосъзнава, че това пречи на здравето й и си прави каквото иска. Sad

# 342
Благодаря ви за отзивчивостта.При всяко ЕЕГ ни пускат такава лампа,само при първото
ЕЕГ имаше отклонения,другите за сега са с подобрения.Дано всичко минава все така и
болестта да си отиде тъй както е дошла.

# 343
  • България, Велико Търново
Здравейте мамчета! Чета ви редовно, макар и рядко да пиша  Simple Smile Искам да ви питам дечицата ви спят ли с отворени очи? От скоро време започнах да се притеснявам, защото Вики постоянно отваря очи докато спи или са леко притворени. Доста често се вижда само бялото на очичките. Струва ми се че и преди си ги отваряше, но не чак толкова често!

# 344
Да мойта дъщеря като по-малка спеше с полуотворени очи.Не знам защо беше така и дали е нормално.Но сега когато порасна не е вече така.Може би не нещо притеснително и да се израства.

Общи условия

Активация на акаунт