Епилепсия - тема 3

• 47 380
  • 408
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм го забелязвала при дъщеря ми и при малката също, но мисля, че няма място за притеснение.

# 346
  • гр.Добрич
Честит рожден ден на Ajeliya!!!  bouquet

# 347
спинки, знаеш, че на мен синдрома на Ленокс-Гасто ми е болна тема заради близостта му със синдрома на Руби.
Имам доста (виртуални) познати с този синдром. На една от тях детето е изцяло без гърчове, а на други са намалели доста като резултат от кетогенната диета. Жалко, че в България невролозите не я зачитат, доколкото разбрах.
За гърчовете - това с падането ми е познато, на Руби бяха такива едните. Ужасно е, както си стои и се срива на земята. Или на стола, или изобщо където и да е.
Между другото, по този повод, понеже този тип гърчове са типични за епилепсията на Руби и някои деца ги имат по много на ден и си чупят зъби и носове и какво ли не, съм се нагледала на снимки на дечица в шлемове. Затова и малко се стряскам като видя снимката на ника ти (нали не се обиждаш?)
Поздрави, Сара

# 348
  • гр.Добрич
SaraJK, тази  снимка я правихме зимата в един магазин и много ни харесваше. ще я сменя тези дни. Наистина паданията могат да доведат до големи травми. Племеницата вече сто пъти е шита и лепена, защото пада къде ли не. Sad

# 349
Здравейте, Тед честито макар и със закъснение, ние се върнахме от почивка беше прекрасно- ето малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255131
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255145&view=1&photo=1

# 350
Здравейте, Тед честито макар и със закъснение, ние се върнахме от почивка беше прекрасно- ето малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255131
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255145&view=1&photo=1
Благодаря ти и по самите снимки си личи че сте изкарали страхотно Hug

# 351
Здравейте мили мами, чета с интерес всичко което се пише в темата, но за съжаление не ми остава време да пишаи го правя само когато мога да съм от полза на някой, но сега имам нужда от съвет.
Дъщеря ми е на 3г и 7м. , на 3м направи два големи епилептични припадъка с изпадане в безсъзнание, предизвикани от стрес, пренатоварване и т.н. покрай многото изследвания. Пихме Депакин 1г.10м  до 2г и 1 м , единствено първото и ЕЕГ установи наличието на две огнища , оттогава до сега ЕЕГ са в норма, няма припадъци , но от първия припадък до сега има нещо като "тикове" - пърха с ръчички , мърда крачета и събира поглед - това се случва непрекъснато , когато се радва на нещо, когато стой спокойно и гледа филмче , не го прави когато я е страх и когато спи . Според невролога е силен израз на емоции и понеже не може да говори добре  и има леко забавяне в развитието и го прави това. Всеки път като отидем при него , тя обаче седи мирно и въобще не помръдва , защото изпитва безумен страх от лекари, снимах я с камера показах му я и той пак си е на това мнение: не е пепит маял , не е тик, не му обръщайте внимание , като се отпусне да говори ще започне да се изразява с думи и това ще отшуми.
Това , което ме шокира обаче е вчера докато си тичаше дойде едно момиченце на нейната възраст и моята госпожица от радост , пак започна с тези "тикове" и другото детенце викна сестра си и и каза: "Виж, виж , на това нещо му има - лудо е" Моята се разплака , не може да ми обясни, хлипа , хлипа гушка се и след пет минути каза да си ходим в къщи.
Обяснявах в къщи , че другото момиченце не е искала да я обиди, а просто и се е видяло странно това , което прави.
После цяла нощ не спах и се чудех , дори и ние в къщи да не обръщаме внимание на това , то децата навън все по-често ще го забелязват и незнам какво да правя  .... като започне да го прави да я спирам и да обяснявам , че така не е хубаво или.....
Моля ако някой е минал през нещо подобно да каже как се е справил Hug
Позитивизма ще спаси света , а на нас ни е необходим в двойна доза

# 352
Alia много съжалявам за това което е приживяла дъщеричката ти, много ме натъжават такива реакции и мен, но за съжаление се случва.някъде тук имаше и такава тема, в която се обсъждаше такова поведение, но знаем всички че това колкото и да ни се иска неможем да го спрем.Остава ни само да сме до дечицата си, да ги учим че те са най-важните за нас и да им даваме много сили.Аз мисля, че родителите трябва да обяснявят на децата си , че имаи  хора като нашите дечица и че те могат да играят и учат наравно с другите. Hug на малкта и успех и много сили ти желая

# 353
alia обичай си детенцето каквото е и не обращай внимание на хорски приказки.Защото приказки винаги ще има.Хич да не ти пука,гледайте си детето и му се радвайте.  bouquet

# 354
allia,посещавате ли психолог и логопед!
И кой е лекуващия ви невролог!

# 355
alia . подкрепям напълно написаното от Диневата не се впрягай от хорските приказки  обичай си детенцето такова каквото е знам боли много но  не можеш да спреш хората, Ммисля че е много важно  на децата да им се обяснат как да се държат с тези деца че те не са по различни от останалите  дори обратното понякога тези деца са много по добри от другите - здравите ,Но в крайна сметка  хич ама хич да не ти пука важното то да е добре.

# 356
Благодаря на всички за подкрепата!!!! Hug
Аз , като всяка от вас безкрайно обичам и се възхищавам да детето си , незнайно от къде децата ни намират повече сили от нас . Хорското мнение отдавна не е от значение за мен , но детето няма как да не обърне внимание  , въпросът ми беше по скоро как да "науча" детето да се отърсва от тези "тикове", защото мисля , че ще и пречат да рисува, пише и т.н

Vanq-АРДЕ - да посещаваме логопед, психолог, специален педагог , а невролога ни е д-р Литвиненко, безкрайно съм доволна от него , но винаги когато го питам за тези "тикове" - отговора е не се притеснявай ще отшумят, за лекарства дума да не става, защото при моето мъниче от Депакина , всичко върви със закъснение от 6м. до 1г.. Проходихме след 1г.6м. , говора се забави, сега е като на 2г. 2г.6м. -дете , от скоро свързваме три думи и прави опити да направи изречения , финната моторика вече почти няма разлика от връстниците и.

# 357
Здравей, allia ! Не мога да дам рецепта за преодоляване на проблема,защото още не съм я намерила.Моята дъщеричка има подобни "тикови" прояви, който се засилват в стресови ситуации и отшумяват,когато е "спокойно". Епилептолозите не се интересуват от тях,щом не са гърчове.
  Фактът,че не прави гърч тогава е добър- означава,че мозъкът се справя с тази емоция.
  Радвай се,че детето напредва в развитието си (макар и бавно)!!!
 Hug

# 358
plamak  Hug
Епилептолозите не се интересуват от тях,щом не са гърчове.
  Фактът,че не прави гърч тогава е добър- означава,че мозъкът се справя с тази емоция.
А към какъв вид специалист да се обърна тогава???

# 359
allia, защо не направите ЯМР?

Общи условия

Активация на акаунт