..... ПреКРАсни и удОБни куХНИ.....5-та темА

• 62 643
  • 472
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Да, наистина ще сложим алуминиев профил. Но просто недоумявам как можа да се случи така. Още във вторник ще звънна да питам във фирмата, от която го купихме!

На нас като ни правиха кухнята ни питаха ще има ли котлон на газ, защото ако има, гърбът може да се подпали. Предупредиха ни, защото газовият пламък развива изключително висока температура. Ако имаш котлон на газ е задължително да сложиш иноксов панел отзад, а в твоя случай и отстрани, би трябвало да ти го кажат майсторите. Странно е, че не са го направили. Термоплотът и гърбът просто не могат да издържат такова нагряване, колкото и да са качествени. На нас не ни сложиха панел, защото печката има капак, който не мисля да махам, а от страната на стената са електрическите котлони. В края на плота, който е до газовите пък сложиха алуминиева лайсна, не пвц, пак от гледна точка на безопасността.

# 76
  • sofia
Нищо не са ми казали за гаранция, но все пак мацката, от която го купихме ми е близка, така че ще проверя какво е положението в сряда. Притеснява ме това, че могат да се оправдаят, че е газ и си е директен огън.
Изпреварили са ме, ама и аз това щях да ти кажа.
Докато готвех на тигана и на една тенджера тръжката беше малко над него и пластмасата отдолу на дръжката се деформира. Яко нагрява.
А за чистенето на инокса (газовият котлон ми е иноксов) ползвам от онези препарати (спрей) за фурни, които са като пяна.....с това го чистя най-лесно, защото нещо като засъхне няма махане.

# 77
  • Пловдив
Здравейте:)
Честита да ни е новата година,на всички желая само здраве,щастие и любов да цари във вашите семейства:)
Иноксов гръб се води и доколкото знам от приятелки - няма чистене това чудо.
А гаранция нямаш ли? Нашата кухня има 3 години гаранция, би трябвало този гръб да е термоустойчив наистина.
аз поради тази причина се отказах от газта,макар да съм свикнала с нея ппоследните години,но пък с този иноксов гръб хич не ми се нрави не само чистене а и естетически.....дано ти поемат разходите от фирмата като не са ти обяснили по рано че не се слага такъв обикновен гръб.....успех:)

# 78
Zigizagi, честита нова кухня. Със здраве да си я ползвате  bouquet

Друг вариант би бил да сложиш печката малко по-всредата - от ляво да остане по-малък шкаф, а от дясно нещо като бутилиера / не зная как точно им казват /.
Така,както ти е печката,сбутана в ъгъла,удобно ли ти е?Иначе аз,имайки иноксов гръб,съм се видяла в чудо да го поддържам.На твое място бих сложила някаква керамика на стената.

# 79
ДесиХ2 нямам проблем с удобството на печката в ъгъла. Единственото кофти е, че е далеч от мивката и като нося измити неща към котлона капе вода по пода, но и това се оправя като ги пренасям в разни съдове.
Всъщност мястото, където е печката е усвоена тераса.
Благодаря на всички за съветите за решение на проблема с газта!  bouquet

# 80
  • Някъде в Европа...
За много години, момичета!

Направо ме хвърлихте в размисъл с тези иноксови гърбове. Моята печка също е на газ. Кухнята ми е готова , но не е монтирана (по стечение на обстоятелствата сме извън града за половин година), котлоните ми се падат в средата на плота (2 газ и 2 ток), кухнята ни я прави познат..., не е споменавал за евентуален проблем с гърба, ако готвя на газ... newsm78 . Все още имам време за промяна... казвайте....

# 81
Страхотна тема момичета -Браво за положения труд! И аз се включвам с една кухня в апартамент, който даваме под наем - кухнята е натурален дъб, изключително изчистен дизайн. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=205146
АУУУУ, elian, този натурален дъб е точно за каквото съм си мечтала Hug. Досега просто не можех да си я представя, благодаря ти много!!!  bouquet Би ли споделила плота и гърба какви са?И подовата настилка  Grinning

# 82
Честита Нова Година на всички. Hug

запис утре ще ви разглеждам темичката и кухните. Hug

# 83
  • София
Момичета,
Честита Нова година!
Да донесе много нови кухни и идеи... Hug

Най-накрая мога и аз да ви покажа моята...отцедника го сложихме след като правих снимките.И после ще добавя бокса,който се намира на терасата с фурната и котлоните.
ЕТО , заповядайте!

Дидка,
тапетът е на стената!  bowuu

Последна редакция: ср, 02 яну 2008, 18:20 от Gwen

# 84
klaris плота е стандартен, но му е поставен 6см алуминиев завършващ профил и стои адски елегантно, а гърба всъщност са фаянсови плочки /45х30см/ имитаращи венге- бяха доста скъпички и цената беше за бройка /купени са от един магазин на бул.България и бул.Г.Делчев/, името на фирмата ми изскочи от главата  ooooh! А пода е гранитогрес 60х60см

# 85
Прекрасна нова 2008-ма година момичета Hug

Гвен, много ми хареса кухнята ти - много е свежа Peace Чудно как сте намерили фирма да ви направи тези шкафчета в ъглите  Wink

# 86
  • София
Благодаря!   bouquet
Шкафчетата с извитите вратички ли имаш предвид?

# 87
Благодаря!   bouquet
Шкафчетата с извитите вратички ли имаш предвид?

Да Peace и на мен ми допадна идеята да си ги направя такива, но уви...не можеше да се осъществи Tired ... и колко още неща все не можеха ooooh! но това е друга тема Wink

# 88
  • София
Фирмата,която прави кухнята е пазарджишка,вратичките са МДФ от BRW. Те си ги поръчаха по размер,изработват корпуса и накрая сглобяват. Но при монтажа счупиха едната витрина и все още я чакаме да пристигне... ooooh!

# 89
  • София
Gwen, и на мен много ми хареса. Със здраве да си я ползвате.

Момичета, да попитам тези, чиито вратички са от фурнирован МДФ. Заоблени ли са или са прави? Защото моя човек ми каза, че фурнира не може да го извие, или поне аз така разбрах.
Имал нещо наум и ще ми покаже и двата варианта, но ми е любопитно - може би той няма нужната техника?

Общи условия

Активация на акаунт