..... ПреКРАсни и удОБни куХНИ.....5-та темА

• 62 761
  • 472
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Булка МарулкаНа първо четене - в никакъв случай котлоните забити така в ъгъла  Stop. Микровелето по-добре да е по-ниско, освен ако не си 190см  Wink А хлидилника, може би бих го сложила в другия ъгъл, а не до фурната. Относно дизайна, изглежда като че ли шкафовете са нахвърляни безразборно, липсва концепция.
Моето мнение е същото, само да допяла бих направила 2 правоъгълни шкафа с стъклото, а не един голям два малки отгоре, нещо не ми харесва така както си ги омешала.

# 166
Ако сложа хладилника в другия ъгъл не ми остава плот за работа или поне остава доста малко пространство. Аз не съм 190, но съм и доста едра жена - работя с размах  Laughing обичам да имам пространство около мен. Във високия шкаф ще има изолация за да не стига топлината до хладилника. Знам, че не се слагат едно до друго, но мисля че с изолация и 15 см шкаф помежду им е приемлив вариант.
Котлоните всъщност ще са 2, а не 4 (не намерих двойка в програмата). Още мислим дали да сложим и скара. Това затворено пространство там е около 70 см. При плот с ширина 30 си мисля, че няма да е толкова тясно. Но само си мисля!
За шкафовете е нормално да ви изглеждат хаотични, нямало е кой да ги подреди  Laughing Имам представа за долните кой за какво ще е. От горните само хоризонталния със стъклото ще е за чинии. Другите за каквото остане, а най-горните ще са нещо като допълнителен склад. Ще се ползват рядко.
Имам изкарани изводи. До мивката ще има миялна в шкафа след чекмеджетата. За ток са ми там където са ел уредите.
Доста дълго стана, но чакам още критика и съвети  Peace

# 167
Доста дълго стана, но чакам още критика и съвети  Peace
На пъври поглед бих променила следното:няма да сложа шкафве със стъкло,вижда ми се демоде вече и разваля цялостната идея и симетрия на една кухня,сложени така,както на чертежа.Според мен ,най-неудобното място за чинии е в един висок шкаф.Хладилникът е добре там,но махни този шкаф т 15 см.между него и фурната/няма нужда/и отври повече място за котлоните.Те могат ли да са на друго мяст?

# 168

.....Ами и аз имам такъв проблем и точно декември месец бях супер приятно изненадана от ТЕКА - видях тяхна мивка с голямо корито + 1/2 корито+малък отцедник - всичко на 80 см. И двете корита са прилично дълбоки - малкото е около 10см а голямото- към 18. Тази мивка е от серията PRINCESS, но не беше включена в миналогодишния каталог - очакваха сега в новия да я включат и беше към  200лв. после ще проверя за още подробности ако искаш, че малкия са събуди  Sad

Много добра цена  Wink ако не ти представлява трудност - провери  Hug В каталога, който гледах подобни, които ти описваш цените им бяха над 350-400лв. Tired Иначе тази първата, която съм приложила е с цена 325лв. мисля newsm78 А за място имам достатъчно, но ми се искаше нещо по-различно от това корито + отцедник Peace

Даме  Hug никак даже не държа на отцедника (даже не искам), а това да е с по-голямо корито ще помисля, ама няма ли да е много грубо newsm78

Може и да ми предложите  Heart Eyes искам да е нещо по - различно и красиво  Wink

И не мога да разбера как се определят цените на тези артикули - гледам в каталога напр. на първата мивка пишеше 287лв. и сътрудничката ми казва "А, това са стари цени" (и аз си се кефя вътрешно), а то какво излиза, че вместо това, че са стари модели и да ги намалят - точно обратното - увеличават цената...

Това май само в БГ може да се случи Tired

# 169
Една кухня за колекцията ви:
http://www.picvalley.net/u/198/49364_917.JPG
http://www.picvalley.net/u/198/49363_885.JPG

Булка Марулка,
имай предвид, че микровълновата, качена толкова високо, освен ако не си 2.00 м. висока, не би ти била удобна. При разположението от горните линкове въпроса стои по друг начин.  Wink
Вземи една рулетка и измери 1.55 м., на това нищо ще ти идва средата на микровълновата в твоя случай.

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 13:06 от borkata3000

# 170

Твоя ли е?
Макар да не обичам кафеви нюанси - ми харесва.Страхотна е Peace

# 171
Марулке, и от мен малко акъл Grinning Та, според мен под фурната си направи един шкаф/чекмедже 30-40см за тавите, над него си сложи фурната и спасяваш положението да не ти се излива в ръкавите, супата от микровелето. Малкото шкафче между фурната и хладилника, предполагам е за бутилки - него премести между фурната и котлоните. Така ще имаш повече плот около котлоните, което си е необходимост.
Бих махнала двете стъклени вратички над тази основната. Тази долу е достатъчна.
Бих си сложила чекмеджето, където ще са приборите, по близо до мивката и котлоните.

# 172
  • Пловдив
Марулке, и от мен малко акъл Grinning Та, според мен под фурната си направи един шкаф/чекмедже 30-40см за тавите, над него си сложи фурната и спасяваш положението да не ти се излива в ръкавите, супата от микровелето. Малкото шкафче между фурната и хладилника, предполагам е за бутилки - него премести между фурната и котлоните. Така ще имаш повече плот около котлоните, което си е необходимост.
Бих махнала двете стъклени вратички над тази основната. Тази долу е достатъчна.
Бих си сложила чекмеджето, където ще са приборите, по близо до мивката и котлоните.

nqmam mnogo wreme za pisane i напълно подкрепям идеята......виж ако искаш по нагоре ии моя проект.......аз така съм си намислила фурната и отгоре микровълновата.....и тия 15 см шкаф  newsm78 нещо си мисля че ти е неизползваем,а и няма нужда да си изолираш хладилника .....и още нещо аз бих разменила местата на фурната и котлоните,да идат на другата стена.....но това си е мое мнение  Laughing

# 173
Здравейте и от мен . Моята кухня е на финала, остават някой дребни неща да се довършат.
Ето и въпросът ми към тези които имат боклукомелачки и мивките им са  с корито и отцедник - Къде са ви монтирани боклукомелачките, на коритото или на отцедника?
И за съвет - тъй като взехме въпросната боклумелачка в последствие нямам предвидено място за копче на стената и сега се чудим къде да бъде. Възможно ли е да е на плота ?

# 174
  • г.Каварна
Запис и от мен.
Момичета здравейте, ето и нашата кухня, когато тъкмо я докараха
http://postcard.ru/pic/iuser/89/1474697389.jpg

Много ми хареса, да ти е честита и със здраве и удоволствие да си я ползваш!
Аз съм замислила нещо такова...тъмен долен ред и светъл горен ред на шкафовете, но при мен трябва да са разположени на обратно т.е до вратата където се влиза да е печката с котлоните, а на др.страна мивката и хладилника. Би ли ми казала какви размери е твоята и ако може да снимаш и страна където са котлоните ще ми е много интересно да видя точно как изглежда! Благодаря предварително!!!
Благодаря, много ми е приятно. Simple Smile
Търсихме с мъжа ми папката с размерите, така и не я открихме,  тези дни, ще я измеря и ще ти кажа точно какви са.
Ето ти снимка на котлоните
http://postcard.ru/pic/iuser/39/1868756739.jpg
http://postcard.ru/pic/iuser/82/2728889582.jpg

# 175
  • г.Каварна
Запис и от мен.
Момичета здравейте, ето и нашата кухня, когато тъкмо я докараха
http://postcard.ru/pic/iuser/89/1474697389.jpg

Много ми хареса, да ти е честита и със здраве и удоволствие да си я ползваш!
Аз съм замислила нещо такова...тъмен долен ред и светъл горен ред на шкафовете, но при мен трябва да са разположени на обратно т.е до вратата където се влиза да е печката с котлоните, а на др.страна мивката и хладилника. Би ли ми казала какви размери е твоята и ако може да снимаш и страна където са котлоните ще ми е много интересно да видя точно как изглежда! Благодаря предварително!!!

ВзеБлагодаря ви ми думите от устата, опссс - от клавиатурата  Joy

И на мен много ми хареса Олександра, ако можеш дай повече подробности. Мен ме интересуват също размерите и на двете части, че при мен там където е мивката на същата стена има прозорец... А откъде я купихте или поръчахте? И ако не е тайна колко ви излезе?

Мерси, за размерите, ще я измеря тези дни Simple Smile и ще кажа точно какви са.
Ето сайта на фирмата, където я поръчахме
office@mebel-m.com
Излезна ни към 3000 лева.

# 176
  • г.Каварна
Олександра, страхотна е - стилна и изчистена! Честито!

Само един недостатък виждам - това над печката от страни на абсорбатора са витрини нали? Ако абсорбатора не е достатъчно силен, може да ти се запотяват стъклата от готвенето и да се налага да бършеш!

Не, няма никакъв проблем, адсорбатора е супер, стъклата изобщо не се запотяват. Simple Smile

# 177
  • г.Каварна
Олександра, много е стилна

Благодаря Simple Smile

# 178
  • София
Олександра, какво е това с цвят инокс на стената точно зад котлоните?

# 179
  • г.Каварна
Олександра, какво е това с цвят инокс на стената точно зад котлоните?

Това е плота

Общи условия

Активация на акаунт