..... ПреКРАсни и удОБни куХНИ.....5-та темА

• 62 734
  • 472
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Момичета, има ли някъде в нета каталог с цветовете на плоскостите ПДЧ newsm78.Все ходя сама  по 1000 пъти гледам мостри, като избера нещо водя мъжа ми, и той вечерта ми заявява че не зна еккаво е гледал #Cussing out
Имам на картинки цветовете на основните производители на ПДЧ плоскости - Кроношпан, Егер, Водего, Лемез, ако ги искаш, пусни ми на лс мейл да ти ги метна.

Моля ви, дайте мнение за тази кухня. За сега така съм я измислила, но има какво още да се желае.
Хладилника ще е 150см височина, свободно стоящ, до него миялна, мивка, две дълбоки чекмеджета метабокс за тенджери и тави, мехаизъм за бутилки, фурна. Отгоре стъклените врати мисля алуминиева рамка с матирани или цветни стъкла.
Материал ПДЧ, белите врати може да са лак, гърба мисля да боядисам стената бордо, а отпред да сложа стъкло, другия вариант е някаква картина или рисунки зад стъклото  newsm78
Мивката на картинката е с отцедник, но мисля да е без. На гърба искам да сложа и от тези металните тръби, на които се окачват кукички, разни поставки за подправки ей такива работи...

bouquet
Ето моето мнение......като цяло ми харесва само да ти кажа някои съображения които имама,лавичките над хладилника бих ги направила с гръб отзад,те и така няма как да висят,ако не държиш да са точно лавички,аз бих сложила шкаф,някак си по завършено ще стои според мен.И друго тия дълбоките чекмеджета бих ги направила по 60 см а шкафа за бутилки да е 40 см. поне аз така я направих моята кухня,в тия механизми дето са 20 см почти нищо не се побира,даже по дебела бутилка на олио от 1л. и нищо друго,аз лично си избрах 40 см. по големи отвори и има място и за консрви или буркани отгоре......ти си реши.А има и още нещо на широки чекмеджета трябва да сложиш ограничители отстрани,аз и на моите 60 см. ще сложа от омекотяващите механизми,че моята кума има и как се блъскат и слага 4 тави и става тежко...... newsm78 прецени си?
И като цветове малко незнам как ще седи,гледам тъмния цвят кафенее стъклата ако са с рамки ще сивеят,уредите предполагам също са инокс,бели горни шкафове и гръб бордо.......незнам много цветове се събраха аз лично бих избра за гръб поне някои от двата основни цвята?
Хайде успех в измислянето и да пишеш какво реши  Grinning
вЕЛМАРчЕ....щЕ ПОКАЖА, САМО ДА СТАВА да става за показ Joy че то след толкова време на размисъл не знам дали точно това исках Tired

Намерих я мивката...ето

Дидка много хубава мивка.....чакам с нетърпение и аз да видя кухнята готова,дано наистина е това което искаше   bouquet

# 301
sis7, благодаря за идеята за чекмеджетата, наистина ще е по-добре май да намаля едните за сметка на м-ма за бутилки.

За цветовете - още не е окончателно но ми се щеше да са 3 - венге, бяло и бордо, но май ще трябва да вкарам и сиво или по-точно инокс за рамките на стъклените врати и фурната или да търся бели такива  newsm78
Мислех си уредите да са бели. Инокс ми харесва, но ценичките нещо не ми се нравят, а няма да разполагам с голям бюджет.
Друг вариант е да направя горните шкафове изцяло бели. Ако гърба е някаква картина може би ще избегна бордото и ще редуцирам цветовете - тоест картината ще играе роля на акцент, а не на цвят.

За гръбчета на рафтовете също имаш право...не ми се ще да е шкаф, защото ми изглежда доста схлупено, то и без това там е най-тъмната част на стаята и е със стени от 3 страни.

# 302
Момичета, а откъде вземате нещата нма ТЕКА? Имат ли представителство или от Бриколаж, Практикер и тн..? (че ще трябва да си вземем батерия в най-скоро време, а още не съм започнала да обикалям...)

# 303
Тека България
1784 София
бул. Цариградско шосе 135
тел.: 02/ 976 83 30, 976 83 31
факс: 02/ 976 83 32
email: info@tekabulgaria.com
www.teka.bg

ама нещо не ми отваря сайта

# 304
Благодаря Simple Smile))

# 305
Момичета и моята кухня най после е готова. Ако тази вечер отидем да спим в новата къща ще снимам.

# 306
  • Пловдив
Момичета и моята кухня най после е готова. Ако тази вечер отидем да спим в новата къща ще снимам.
честита да ти е   bouquet
чакаме снимки  photo

# 307
sis7, благодаря за идеята за чекмеджетата, наистина ще е по-добре май да намаля едните за сметка на м-ма за бутилки.

За гръбчета на рафтовете също имаш право...не ми се ще да е шкаф, защото ми изглежда доста схлупено, то и без това там е най-тъмната част на стаята и е със стени от 3 страни.
Миоки,може ли  без този механизъм за бутилки?Според мен е излишен,а и разваля симетрията.Има сепаратори,които разделят вътрешното пространство на чекмеджетата и може да се сложи такъв за бутилки.Аз моите ги държа в шкаф с вратички,не ми е неудбно.В други кухни,които съм имала са стяли именно в чекмеджетата,най отпред: отваряш и взимаш.
Зад абсрбатора какво ще има?Направи поличките над хладилника така,както ще направиш тези на абсрбатора.наистина е по-практично да са като шкаф: с гръб ,но без вратички.Ако искаш бели уреди,най-добре направи долния ред шкафове бял или изцяло бяла кухня.Нека цветовете са два,не повече.Гре-долу това се сещам.

# 308
Миоки, изобщо не се притеснявай за сивото. Не мисля, че ще дойде в повече. Виждала съм много такива кухни и си изглеждат съвсем ОК. А за цените на иноксовите уреди много ме учуди. Аз бях останала с впечатление, че вече няма голяма разлика между цвят инокс и бяло.

# 309
ДесиХ2 благодаря за съветите! Ще помисля за махане на механизма. Само се чудя дали няма да станат прекалено големи чекмеджетата - 95см  newsm78 като цяло харесвам чекмеджета, ако са с метален корпус и хубави механизми със 100% изтегляне мисля, че ще са идеални  Simple Smile
Не ми се ще изцяло бяла кухня, а понеже помещението е дневна с кух бокс ми се щеше да вържа холната секция с кухнята.
Зад абсорбатора гръбче с цвят на корпуса на горните шкафове си мислех и рафтове, които да са прорязани за да мине тръбата.

Dame, за цените не съм съвсем сигурна дали все още е така. С такова впечатление останах, но не съм проверявала целенасочено все още де. Ако се окаже, че съм в грешка, ще е по-подходящо иноксови да взема като че ли.

# 310
Само се чудя дали няма да станат прекалено големи чекмеджетата - 95см  newsm78

Като гледам, си забравила да предвидиш плитки чекмеджета за прибори  Laughing Правиш дъбоките по- къси - 70 см., например, а на останалите 25, слагаш модул с плитки и дълбоки. Не може да няма такъв на програмата, с която си правила проекта.

# 311
Само се чудя дали няма да станат прекалено големи чекмеджетата - 95см  newsm78

Като гледам, си забравила да предвидиш плитки чекмеджета за прибори  Laughing Правиш дъбоките по- къси - 70 см., например, а на останалите 25, слагаш модул с плитки и дълбоки. Не може да няма такъв на програмата, с която си правила проекта.
Тази големина е добра,въпросът е ще има ли кой да ти ги направи с добри механизми.Другия вариант е да направиш 3 реда чекмеджета в две колони:едните 60,а другите 45.Моята кухня е така.В големите държа посуда,а в тесните прибори.В едно от тези тесни чекмеджета би могла да си държиш бутилките.Най-долното,да речем.

# 312
  • Варна
EliMeli ,благодаря ти за бързия отговор.Съжалявам,че се включвам чак сега.Гърба на кухнята ми ще е сив-титан или нещо подобно.Вече не ми се чистят фуги на плочки Wink.Аз се отказах от МDF ,защото с тези две малки деца ще има да ходя само с парцала и да лъскам,а и по-лесно се наранява.Моята цветово ще е нещо такова  :http://www.rstil.com/display.php?page=view_img&img_id=463. Peace

# 313
Мдам, плитко чекмедже за прибори си е абсолютно задължително. Оообаче на мен лично 45 см са ми мнооого малко за приборите. При мен чекмеджетата са 100 см  Mr. Green. Перфектното чекмедже за прибори, фрашкано до горе.   newsm53 Та на въпроса ти дали са големи 95 см - не, не са! Екстра са си. В началото и аз си мислех да ги разделя 60 на 40, ама реших, че цяло голямо чекмедже е по-добре чисто естетически.Имам три плитки и едно дълбоко чекмедже. Плитките ми чекмеджета са разделени в средата, а дълбокото най-отдолу е цяло. Отделно си имам 15 см механизъм за бутилки отстрани.  Можеш да ми видиш куФнята в началото на темата, сред линковете, които е дала Дидка.  newsm47
Каквото и да решиш, най-добре помисли първо кое къде би държала и от какво най-много имаш нужда.

# 314
Здравейте, дами!
Тук видях десетки много красиви и функционални кухни, почерпих и ценни идеи. Обаче освен дизайнерски и цветови решения, мен ме интересуват вече конкретни фирми. Бихте ли казали къде сте си поръчали кухнята и приблизителната й цена? Ако имате и фирмения сайт или телефон за връзка, ще съм безкрайно благодарна! Защото за първи път обзавеждам кухня и няма как да не се загубя в морето от фирми, винаги разчитам на нещо проверено.

Общи условия

Активация на акаунт