..... ПреКРАсни и удОБни куХНИ.....5-та темА

• 62 744
  • 472
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Да ви се оплача каква съм "уфсъ" - поръчвах абсорбатор онзи ден и кажете ми къде съм бляла, та вместо ширина 60 см съм поръчала същия абсорбатор с ширина 90.
Казаха ми, че в понеделник ще ми кажат дали може да се смени.

То пък остана и да не може! Не виждам никаква причина да откажат, настоявайте! Имате пълното право, дори и по закон!

# 256
  • София
Момичета, дето имате или ще имате котлони на газ, моля кажете на каква височина слагате абсорбатора?
Нас консултантите ни посъветваха ширма да е на поне 75 см от котлона на газ.
Задължително 70 - 75см.  височина, а котлоните се монтират от фирмата. При газови котлони го има това изискване, иначе губиш гаранцията.

Тцъ, не винаги е така. Нашият ние си го монтирахме и не губим гаранцията, специално попитах, когато го купувахме.

Абсорбатора ни е на 60см от плота, т.е. още по-малко от горелката на котлона. Не виждам къде е проблема  newsm78

Монтиран е в ъгъл (от едната страна са долни шкафове, от другата има плитък шкаф за чаши), плота отзад и отстрани си е най-обикновен, нямам ядове, нито се напича, нито почернява...нищо.

Дидка, вземи си голяма мивка, но според мен си вземете и миялна...голямо удобство е.
Иначе, моята мивка е кръгла, на Бланко (17см дълбока), едър сатен и е много удобна и лесна за поддържане (някой ме убеждаваше, че оставяли капчици и винаги изглеждало мръсно). Ако има едър сатен- вземи си, поддържа се лесно и не стои на капчици.

А тези механизми за мен са излишно оскъпяване. Радвам се, че проектанта на кихнята ме разубеди да купувам от тях. Нямам нито един механизъм и си наместих чудесно нещата  Simple Smile

Сънчо, дано го сменят!

# 257
# 258
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Момичета,прекрасни кухни,със здраве да си ги ползвате и много вкусни манджи да сготвите в тях. Mr. Green

И ние вкъщи захванахме голям ремонт,надявам се до края на годината да си имам и аз една прекрасна и удобна кухня като вашите.
Имам няколко въпроса(само не се смейте,ако са тъпи).
1.Уредите за вграждане преди да проектирате кухнята ли ги купувате и след това според тях планирате нещата или мебелистите си използват стандартни размери и ви предлагат кое къде да се сложи,за да е най-рационално?

2.Разбрах,че ако има газов котлон трябва отзад да има иноксов гръб.Ако се купи обикновена печка (комбинирана на ток и газ,която е с капак),не вградена,нужно ли е да има пак такова нещо или е достатъчно капака да предпазва обикновения гръб?

3.Кои мивки са от едър сатен?Ако някой може да покаже,моля.Искам нещо да се почиства лесно.Тези от стомана,алпака или както там се води са ужасни,имаме една такава в една нишичка,постоянно е на следи от капки,кошмарно е.

4.За батериите с душ изисква ли се нещо допълнително приспособление отдолу,за да предвиди водопроводчика или се монтират стандартно(понеже ще прекарваме тръби,да знам предварително)

5.Ширината на абсорбатора от какво зависи,от наличното място или от вида на котлоните?

Извинявайте за тъпите въпроси,но изобщо не съм наясно.
За механизните не съм съгласна,че са излишни,на една приятелка така са и сложили решетка в ъгловия шкаф,много добре се оползотворява ъгъла.

Особено се впечатлих от кухнята на teo7777,ако чете тук още,моля да сподели какъв цвят се води това,дърво ли е,МДФ,ПДЧ или какво е.
Благодаря на тези,които ще ми отговорят.

Дидка-поздравления за чудесното оформление на темата   bouquet

# 259
  • Варна
EliMeli,и аз съм на вълна кухня и тези дни най-после  трябва да я поръчам.Ако не е тайна вие от какви плоскости ще я правите и какво производство ще са?И моята ще червена+сиво. Peace

# 260
Момичета, има ли някъде в нета каталог с цветовете на плоскостите ПДЧ newsm78.Все ходя сама  по 1000 пъти гледам мостри, като избера нещо водя мъжа ми, и той вечерта ми заявява че не зна еккаво е гледал #Cussing out

# 261
Velmar, ето аз какво намерих на прима виста - http://respekt-2006.hit.bg/html/cvetowe%20na%20PDC.html
Аз съм на същата вълна и имам все още колебания относно най-удачния цвят за моята нова кухня Thinking Всъщност повечето фирми имат в сайтовете си таблица на цветовете. Друг е въпроса, дали ще останеш с правилно впечатление за цвета, ако го гледаш само на компютъра.

# 262
Момичета, има ли някъде в нета каталог с цветовете на плоскостите ПДЧ newsm78.Все ходя сама  по 1000 пъти гледам мостри, като избера нещо водя мъжа ми, и той вечерта ми заявява че не зна еккаво е гледал #Cussing out
Ето и други цветове http://www.kronospan.bg/products/category_decors.phtml?cat_id=31&type_id=0

# 263
И понеже без друго започнах - момичета дайте ми съвет! 
До вчера бях сигурна, че искам жалто-оранжева кухня - в пастелни тонове. Избрахме си едни жълтеникави плочки за пода, с метална нишка изпъстрени, и водена по тях реших, че ще е добре. Обаче после се срещнахме, с човека, който ще я прави /приятел/ и той като  донесе мострите и мъжа ми като каза - това не го харесвам. Както и да е - сега обсъждаме вариант за бордо и слонова кост като това http://www.interior46.com/index.html?p=catalog&s=1&m=boleroA&l=bg - и въпреки, че ми харесва, имам някои резерви - например изобщо не искам плота да е сив /нито титан, нито алумин, нито нищо там подобно/, но какво да е? А - и пропуснах да кажа, че на плочките на естествена светлина повече бежевеят, отколкото жълтеят, та окончателно се обърках! Все ми се иска да е светла, уютна и приятна кухничка, а не тежка и задължаваща...
Ако имате мнение - чакам!

# 264
EliMeli,и аз съм на вълна кухня и тези дни най-после  трябва да я поръчам.Ако не е тайна вие от какви плоскости ще я правите и какво производство ще са?И моята ще червена+сиво. Peace
Не е тайна, разбира се Simple Smile Ще си поръчваме с вратички МДФ - лак. Мисля да е бордо. А ще си я поръчваме в Никром Мебел, но е производство на Русенска фабрика Фантастико. Днес тъкмо бяхме решили да е с плочки за гръб и сега пак се разколебах, като видях някакви снимки...Ти решила ли си този въпрос?
Светланчо, на мен и жълто-оранжева кухня ми звучи чудесно Simple Smile Но и бордото Wink смятам, че ще е приятно ( нали и аз такава съм си харесала Wink)Смятам плота да е нещо светло бежаво или розовеещо, нещо като имитация на мрамор.

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 20:08 от EliMeli

# 265
Благодаря за споделените идеи! Нашият ремонт няма да започне много скоро, но ще следя темата отсега.

# 266
светланчо, а как искаш да изглежда плотът поне като цвят?
Нашият е от гранит, изглежда вечен. Черен е, връзва ми се като цвят с всичко Simple Smile

# 267
Тити, пусни някоя снимка де Wink

# 268
черният гранит изглежда като черен гранит  Wink говоря за старата кухня, новата още не сме я почнали даже. Но и там ще е гранит със сигурност.

# 269
черният гранит изглежда като черен гранит  Wink говоря за старата кухня, новата още не сме я почнали даже. Но и там ще е гранит със сигурност.
Ааааааааа, това обяснява нещата Wink.Аз  си помислих че бързичко и тихомълком си  направила кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт