Народопсихология или синдром?

• 9 425
  • 197
  •   1
Отговори
# 120
В най-буквалния смисъл: митът е форма за предаване на събития с приказен момент, но е елемент на реалност. Или не?

Така си е. Аз визирам онзи злополучен проект "Митът Батак", в който думата "мит" упорито беше разбирана в махленския й смисъл на "нещо невероятно, измислица", а не както си описала по-горе - повествованието, което обединява дадена общност.

# 121
Сладурче, шапчесто, действа се във форума и то много сериозно. Погледни темите в подфорумите "Майки бъдещи и настоящи".

Хиър, прави ти чест, че се уточняваш. Благодаря.

# 122
Сладурче, шапчесто, действа се във форума и то много сериозно. Погледни темите в подфорумите "Майки бъдещи и настоящи".

Хиър, прави ти чест, че се уточняваш. Благодаря.
   Д-ре,поклон правя пред въпросните 10-20майки,които наистина се опитват да преобърнат мисленето на хората!!!  bouquet
   И аз членувам в подобен клуб.Но колко сме такива?!И каква неравна борба водим?!Особенно тези споменати от теб...То за това и ни се надсмиват от правителството,и си правят каквото искат...
   А аз мислех че тук става въпрос за народопсихология?!Или бъркам?!

# 123
Само още малко. Вчера си говорвхме с един познат и той каза, че най-задоволените най-много мрънкат. Така ли според вас?

Да определено има нещо такова,много пъти съм го наблюдавала.
Продължавам да твърдя.че в сравнение с други нации (доста по_раzвити)мрънкането на българите zвучи като песен. А и форумите са zа мрънкане.Я вижте какво трябва да пишем в подфорумите на Клюкарника-да се оплачеш от съпруг,свекърва и т.н.
Айде стига сте мрънкали-линчувайте Бахи!
Лиске благодаря zа подкрепата,ама ще се жертвам,нали съм нова и zатова съм все още жертвоготовна  Rolling Eyes

# 124
А аз мислех че тук става въпрос за народопсихология?!Или бъркам?!

Изобщо не бъркаш. Така си е. За което си има причини. Понякога разбираеми, понякога не. Peace

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 13:42 от д-р Mишон

# 125
Четох само до 4-5-та стр., а почва С&Г - винаги ми е приятно да се насладя на тоалетите на Кари.

Летящич, понеже си тъй уверена къде е ”истината” - и аз ще си позволя да декларирам: там е истината.
Верно е по средата. Ама не твоята среда. А отвъд. Отвъд оптимизма, еле американската усмивка, и отвъд мрънкането (т. нар. ”споделяне”, ха!)

Отвъд. Когато си преминал, това значи ”отвъд”.

Нови отговори - все тая дали съм отговорила на последния чат - искам с пЛетящата да се заям Laughing

# 126

Летящич, понеже си тъй уверена къде е ”истината” - и аз ще си позволя да декларирам: там е истината.
.......Нови отговори - все тая дали съм отговорила на последния чат - искам с пЛетящата да се заям Laughing

Фундаменталната Истина, мила ми тънковрата, отричам да я познавам. Тя наистина май е Отвъд. А аз там не съм ходила.  Grinning Ходила съм отвъд овчедушието и ограничеността и да ти кажа поуплаших се. Набързичко се върнах и си придадох този Пинки-имидж - лековата, усмихната и ведро-оптимистична. Така по-лесно обяснявам преследващото ме усещане за щастие. Предпочитам да не съм дотолкова задълбочена, че за мен неподдържаната АВР / автоматично включванена резервата/ и мърморенето като раздел на народопсихологията да са ми неразривно свързани. Когато нишката на мисълта, тръгвайки от сладоледа, неотменно те отведе до атомната бомба, е, вярно как да се засмееш.  Sad

Желанието ти да се заядеш с мен ме изпълва с радост и тиха надежда.  Flutter Може един вид аспирации за среща да изпитвате. Малко китайско? Малко релакс?

# 127
Виждам, че самозадоволяването лекува....и депресия и еуфория. Народопсихология или синдром? Човещинка е според мен Peace

# 128
Пък аз си мисля, че мрънкането е един вид самоизпразване Mr. Green
А то празненето е общо взето доста разтоварващо - както и да го погледнеш Mr. Green

# 129
  • ВАРНА
       А може би по наш`те земи има най-много енергийни вампири на глава от население...  Thinking Те нали така се хранят - мрънкайки  Thinking А вампирите може би някак си заразяват нормалните хора - хапят ли ги, секс ли правят... раждат си вампирчета.... Страшна работа! newsm78  После се пръскат и по света вампирите и ако са на място, където никой не им разбира мрънкането, се оплакват във форумите  Simple Smile
      Сетих се за доказателство на тезата ми - в Бангладеш хората смятали, че са най-щастливи Laughing Там българи има ли?

# 130
    Не обичам перманентно мрънкащи хора. Иван Хаджийски е бил мъдър човек, не че ми е съгражданин...  Sunglasses
    Някой да прати линк от темата на Борис, белким се спре най-после.

# 131
  • tardis
Мрънкането, съпътствано с бездействие, също е вид действие и замества истинското, конструктивното действие.
На хора, чийто локус на контрола е винаги някъде извън тях и следователно те обвиняват за несгодите си всичко наоколо. Те, естествено, по тази логика, нищо не могат да направят по въпроса, освен да мрънкат, белким някой ги чуе и реши да направи нещата вместо тях.
Обаче не са толкова криви хората (тъжно ми е, когато видя подобно поведение в другите и в самата себе си), колкото възпитателната ни система и обкръжението от мрънкащи хора. Мрънкането е навик (тук постнахте един много показателен виц, илюстриращ този навик  Laughing ), усвоен от най-ранна младост и затвърждаван след това. Не знам доколко това е само българска черта. Белег е на липса на критично, самостоятелно мислене, на увереност в себе си, както и на инициативен дух.
Контролът е в нас, ние правим нещата. И настроението си също. Въпрос на избор. И на навик.

# 132
Все си мисля, че нещастни и мрънкащи хора има навсякъде. Но, за добро или зло, обикновено хората мрънкат пред най-близките си. Само тук си позволяваме да мрънкотим и натоварваме с проблемите си абсолютно непознати хора, които пет пари не дават за нашите чувства.
Това е проблемът, ми се струва. Но на какво се дължи това - на нахалство, липса на възпитание, липса на пари за психотерапевти или нещо друго, вече е въпрос на друга тема...

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 10:20 от Как` Сийка

# 133
Може ли някой да ми отговори конкретно, каква е разликата между мрънкащия и немрънкащия? 

От цялата тема оставам с впечатлението, че тези, които подкрепят мрънкащия казват, че той се разтоварвал, споделял... а не мрънкащият лицемерничел, натоварвал психически и физически!? Ако греша, моля поправете ме!

Задавм ви и този въпрос: Кой е по-щастлив – мрънкащият или не? Дали немрънкащият наистина лицемерничи и е кръгъл нещастник, който е решил да стиска зъби или е наистина човек без проблеми, или е човек като всички останали, който има и своите проблеми, но вместо да очаква някой друг да му избърше сополите, действа за да го разреши?
Лично аз подкрепям последното!
Дали наистина мрънкащият изпитва щастие от т.н. "споделяне", от живота си?
И последен въпрос: Има ли изобщо удовлетворени от живота си хора между мрънкащия и немрънкащия?

# 134
Дали наистина мрънкащият изпитва щастие от т.н. "споделяне", от живота си?
Предполагам, че изпитва някакъв вид оргазъм, да  Simple Smile
Странно ми е това за "разтоварването". При мен ефектът е точно обратен - когато започна да се оплаквам, като че ли утвърждавам лошите влияния и събития. Обличайки ги в думи, им придавам форма. И се ядосвам и скапвам, и се натоварвам още повече. Затова и не мога да пиша в мрънкаториуми като "Споделете", например  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт