Отговори
# 225
  • София
Станкееееееееее Joy, или аз не съм писала правилно  , или ти не си ме разбрала .Аз знам че ще получа 50 % като се върна на работа, въпроса е дали официално да се въщам и да взимам въпросните 50 % или да си трая и да си взимам 100 % Mr. Green
(между другото текста в закона вече е променен Wink Отивам да търся цитат)

Аууууууууу голяма съм овца...Чакай Станке, сега ще звънна 1-2 телефона и ще те уведомя официално hahaha

# 226
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Желая ви много здраве и късмет!

То аз докато честитя новата година и тя ще дойде следващата.

Имам много работа, а нещо се и разболявам май. Нямам много време за писане. Но видях, че коментирате майчинството и реших да се включа.
Значи velmar и аз знам това което е написала albena_vlady. И тогава имаш на 50% от обезщетението като работеща майка.
За прехвърляне на майчинството - didka25 не е сложна процедурата. Майка ти трябва да е на трудов договор. След това полълвате Приложение 2 към чл.46, ал.3 и Приложение 3 към чл. 46, ал. 3 от НРВПО. Приложения 2 и 3 се попълват в два екземпляра като единият се съхранява при твоя работодател, а другият при работодателя на майка ти. След това тя попълва и едно заявление, че в качеството си на на баба иска да ползва отпуск по чл. 164 остатъка от ....(изчислявате дните които остават). Оттам нататък работодателите оформят нещата и ви плащат майчинството. Хубавото е че сме по заварено положение и не се ходи по други институции.
Ами дано съм била полезна - дописане.
Мацки много е весело тук напоследък - добре ви се отразяват празниците. Целувам ви всички - хайде чао!    Heart Eyes

# 227
  • София
Станкееееееееееее сега говорих с една приятелка - шефка е на отдел Образование в една община. Тя каза да си кютиш на дупето и да си взимаш пълното майчинство, защото НОИ няма как да те хване. От яслата се подавало само 1 път годишно информация чисто статистическа в  НОИ за пола и бройката на децата, дадени на ясла, но не и с имена и ЕГН-та.
Така че дишай спокойно и си прибирай 200-та лева, щото нямало кой да те хване и няма такъв начин.  Wink Хай със здраве...и още тъ любя ша знайш Laughing

# 228
За русенските мами - живея до детския център "Вълшебство".
За яслите - подала съм молби в 4-та и 1-ва.Като и от двете ме предупредиха,че ако съм подала в другата,няма да ме огрее.От 4-та си вземам кухнята и цяло лято се нагледах на деца със жълто-зелени сополи,дето няма кой да им ги избърше даже и ще се отказвам от нея.За първа ясла чувам само добри отзиви,ако ни приемат - там ще сме.

Вече трета седмица имаме проблем с нощния сън.Заспива след 23ч.,буди се нощно време - играе по 2часа,а сутрин спи до 9.30ч.Изнервих се и аз и той,а и баща му,който е в отпуск сега.

# 229
Станкеееееееее, ще черпя Heart Eyes

# 230
Здравейте!

Имам нови очила! reverance
А за зъболекаря - толкова чаках (преди мен беше влязла жена с един час по-късно от дадения и час), че остана време само да ми изчисти зъбния камък.Пломбата ще я оправяме другата седмица. Simple Smile
Didka25, не е приятно, но все някога ще се случи.За съжаление не можем да сме непрекъснато до децата докато станат на 20 г.  Mr. Green Hug
Аз се върнах на работа когато Вики беше на три месеца и честно казано понякога съжалявам, но ситуацията беше такава.
Velmar, много се смях за ушичките и слушкането.Ами честно е детето! Grinning
Гледам, че повечето сте излизали с дечицата на снега.Вики пък се страхува от снега.Още първия път като я "запознавахме" стоеше като пън и не смееше да мръдне.Вчера са излизали до магазина с баба й и същата работа - не е искала въобще да върви в снега.Явно се е метнала на мен в това отношение, аз мразя зимата, студа, снега. Crazy
Дано всички болни бързо да оздравяват. Peace

Еййй, 8 нови отговора!Какво правите, бе? Simple Smile

# 231
Пак аз. Mr. Green

Didka25, Dreams ти е обяснила много изчерпателно.Аз така прехвърлих майчинството си на свекърва ми.При моя работодател подадох една декларация само, подписана и попълнена от двете, че аз отстъпвам майчинството, а тя е съгласна.Още някаква е подала свекърва ми при нейния работодател и това е. Peace
Dreams, радвам се, че се разписа. Hug Освен от време на време да обсъждаме майчинството, та да се включваш и ти. Simple Smile

# 232
Аз спирам да досаждам ( засега Mr. Green).Приключих работа и сега си тръгвам.Дадоха изненадващо и парички, та по път за вкъщи ще  мина да похарча малко на пазар:money:
Хайде чао   bouquet ДО писане........

# 233
ЧНГ!!!
Все още реанимирам от новогодишната вечер и трите дена яли и пили след това.

Най-накрая и при нас заваля сняг, та малчо да се порадва. определено мн му хареса да рие в снега. въпреки минусовите температури по обед излизаме за малко навън.

От НГ съм си поставила за цел постепенно да го отвикна от бибата и шишето. та вчера му отрязох върха на бибата. вече не може да я цока и казва "бау бау ам" демек че кучето е язяло бибата. слага я в устата, но се надявам до няколко дни да я махне.

На гърне е от 8-я месец. голямата работа я върши там като показва с напъване, че му се ака. за чишките не казва, но когато се сетя го слагам на гърнето или направо на тоалетната.

На детска градина ще го пускам най-вероятно пролетта. не че бързам да се върна на работа, но занимавките, които ги има там аз не мога да му ги предложа. т.е предполагам, че ще му е по интересно да ходи на училище, отколкото да се гледаме двамта.

Вчера бях на д-р, че още кашлям. каза, че съм здрава и да се стягам за второ   Laughing. изписа ми едни хапчета профилактично за подсилване на имунната система. билкови са и ако някой иска да пие нещо подобно да свирка  Whistling

# 234
  • гр.София
Велмар, ето ти от една тема тук "Ясла и майчинство". Дано да излизаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234859.msg5349116#msg5349116

Да,излиза. Виж поста на ZinaSt.

# 235
Здравейте  Hug
Ние пък не сме излизали от 5 дни,студено ми е  Grinning
Иначе бенки си имам по целия гръб(от тези мъничките светло кафяви),немога да ги понасям,но няма как да ги махна  Sad,сега не ми правят впечатление,но като отида на море  Cry,много са грозни  Embarassed
Дриймсче,пиши по често,не само по въпросите свързани с майчинството  Heart Eyes
Обърквацийке,пиши и ти бе мацка,не се включчвай само по РД и НГ  hahaha
Ембер,честито ти очила  Peace
Някои питаше за Айла   newsm78,мисля че са добре,редовно я засичам в дискусията за ЛАРЕДУТ,така че мисля че всичко е ок,но дано да се включи и тя де  Hug
Момичета сега разбрах какво ви е било,откакто проходи Даяна мира няма,апартамента е все разхвърлян,а как мразя да ми е разхвърлено   Party,а от вчера се научи да се качва по фотьойлите и сега по цял ден това прави  Mr. Green
Хайде оставям ви засега,отивам да готвя  Laughing

# 236
Привет и от мен!

Голямо ядене ,голямо нещо,имам чувството че съм с 8 стомаха вече! Crazy Animal Pig
Вчера пак имахме гости,в неделя и понеделник пак ,въобще при нас е весело  #Crazy
Днес бяхме на пързалка с децата ,много весело беше ,Иван се спускаше ту с Ники ,ту с Ели ,а един път и с двамата ,мен ме достарша  Embarassed,голям си е наклона на Аязмото.Нашата шейна е с кормило и ски отдолу и с мека седалка,много хубава и удобна  Peace
kabzimalka големи красавци имаш!Да са ти живи и здрави!
Валка сега е момента да замесиш крокодила,като няма хляб ... Wink

Добре че тази година се топлим на дърва,такава топлина е вкъщи ,че колкото и да е студено навън,вътре до печицата с чай в ръка сме като на хижа.

За бемките Ади пак да те питам къде ти махаха твоите,защото и аз имам една точно където е била твоята на брадата ,изпъкнала е и започнаха и косми да растът ,аз ги скубя но знам че е много опасно,затова ако може на лични повече инфо как мога да се разделя с нея  Praynig Hug
Бахи ние биба не ползваме,ползва мен за тази цел  Mr. Green,но с Ники я махнах като му дадох да гушка едно меченце с едната ръка а другата я държах аз докато заспи(дях доближила леглото му до нашето),така за около една седмица отвикна.
За гърнето ,редовно го ползваме ,сутрин след сън си пишка там и ака след закуска ,когато има пиш ми го носи и сяда отгоре,понякога е лъжлив сигнал ,но аз я слагам за всеки случай.Когато обаче имаме гости забравя за всичко.Нощем памперса и остава сух ,но и го слагам да и топли,защото много се отвива.
Ембър ,много добре усеща нещата Вики  Laughing И Ники като същински скруч събра дан със сурвачката и с нетърпение му отворихме и касата ,сега се чуди за какво да изхарчи 35лв +5 евро   newsm47
Радвам се че болничките оздравяват ,само така! Peace

# 237
Само да напиша, че тук в Бургас има един човек, който маха всякакви бенки, петна и брадавици от каквито и да е места. Дори и лекари са ходили при него. Мажи ги с нещо и те сами падат. Аз махнах една такава моя. Беше релефна и точно до подмишницата, та ми пречеше като сложа презрамка. Щом е изпъкнала вероятно вече не става въпрос за бенка, а за брадавица. Човека е много добър, при него идваха Стефка Костадинова, Азис, Малина и разни дето имат брадавици, които искат да махнат.

# 238
  • гр.София
 Бамбуча,кажи ги тези билкови хапчета.

# 239
Бамбуча,кажи ги тези билкови хапчета.
И аз се заинтригувах, чи май и аз имам нужда от засилване на имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт