Отговори
# 210
Валка, рецесивни са, не резистентни  Wink  Heart Eyes Но не е задължително тъмния родител да наделее, ако е хетерозиготен може да се получат както тъмни, така и светли. Ама да не изнасям лекция по генетика  Wink
Хахаха ама колко съм наясно само ....хахаха само "р-то"  съм улучила  Joy  Crazy

Ади нищо не забелязвам - супер   bouquet
Забравих да попитам ами този сигурна ли си, че е общ приятел  smile3534  Heart Eyes

# 211
  • у дома
въпросче към мацките раждали в Шейново:

моля ви, споделете името на доктора, който ви изражда? ако сте доволни, разбира се бременна приятелка се е насочила там да роди, но няма никакви препоръки за читав лекар.

# 212
  • София
въпросче към мацките раждали в Шейново:

моля ви, споделете името на доктора, който ви изражда? ако сте доволни, разбира се бременна приятелка се е насочила там да роди, но няма никакви препоръки за читав лекар.

Тодор Димитров
доволна съм
но бях секцио

# 213
Тодор Димитров

Peace

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 11:59 от velmar

# 214
  • София
Блу не съм раждала в Шейново, ама и аз като една черна станция да ти кажа, че д-р Богословова е страхотен лекар. Стига да се добере до нея, защото доколкото знам е доста натоварена.

Иначе Дидка 25 ражда там нормално и може да даде инфо.

# 215
Здравейте момичета и за много години,
Здраве на всички, любов , успехи и само хубави моменти през 2008ма!!!

Видях че има питанка за раждалите в Шейново- аз раждах при Велев и също съм много доволна. Никакви проблеми, никакви усложнения...

# 216
  • София
Блу не съм раждала в Шейново, ама и аз като една черна станция да ти кажа, че д-р Богословова е страхотен лекар. Стига да се добере до нея, защото доколкото знам е доста натоварена.
Иначе Дидка 25 ражда там нормално и може да даде инфо.
И аз съм чувала хубави неща за нея!  Peace
Също и за Гагова, на мен тя ми беше втори гинеколог на секциото

# 217
  • у дома
Благодаря за инфото  Hug  bouquet

# 218
Здравейте и от нас!
И днес излизахме за малко, на слънчице е много приятно. Ники заспа преди малко и аз отдъхвам Grinning
Блу, аз в Шейново раждах при д-р Герджиков (не съм имала уговорка, той беше на смяна), той е млад и мисля, че не е много популярен като име, но аз съм много доволна, внимателен е!

Ние имаме точно такава дървена шейна, каквато и вие казвате, на село е, но ще я вземем скоро да се пързаляме и ние Laughing

Вече не остана и един месец и от 1.02 и аз ще съм в редиците на работещите майки, от сега започва да ми се свива сърцето, че няма да съм постоянно с Ники. Но няма как, рано или късно ще стане. Дано бързо да свикнем и двамата Praynig

Хубав ден на всички!

# 219
Дидка, и да го мислиш и да не го мислиш връщането на работа- рано или късно трябва да се случи.Както знаете аз доооооста рано се върнах на моята( да не кажа че не съм прекъсвала дори Joy).И мога да кажа че не съжалявам Peace.Е- зависи си и от детето де.Дари е доста контактна и определено си иска своята среда.Аз вкъщи и на челна стойка да седя- все не й е достатъчно Crazy
Я да питам по темата някой дали е запознат за моя случай.Значи- официално не се водя на работа.Плащат ми на ръка, водя си се  в майчинство и  си ми дават и него.Обаче знам че когато детето тръгна на ясла преди изтичането на правото на майчинство, то се спира от НОИ ако майката не се върне на работа.Ако се върне й плащат 50 % от него.Та- въпросът ми е - как аджеба от НОИ разбират че детето е дадено на ясла Thinking.Дали от там подават някакви данни с ЕГН-та на децата или нещо такова newsm78.Нашето счетоводство е гола вода, та за твоа не питам тях.Чудя се  ако си трая дали няма да ме хванат някакси и да ме санкционират Blush

# 220
Velmar, в Майчинското счетоводство точно така четох, че от градините и яслите давали списък на децата с ЕГН и на тази база си получавали държавната субсидия, или както се казват парите от държавата.

# 221
Velmar, в Майчинското счетоводство точно така четох, че от градините и яслите давали списък на децата с ЕГН и на тази база си получавали държавната субсидия, или както се казват парите от държавата.
Кофти........ Sick
 И аз уж четох там, но  съм пропуснала явно... Rolling Eyes

# 222
Велмарче, така е, вече съм се настройла, че от другия месец започвам и ще трябва да свикна после, надявам се и Ники да свикне малко без мен, че много ме търси.  А за яслата ще подадем документи за септември да си имаме място и ще решим до лятото дали да го пускаме.
А за твоя въпрос не съм много запозната, но е хубаво да проучиш, че да си спокойна. Ние сега с майка ми ще се заминаваме с документите да й прехвърля майнчиството до края. Дано да стане бързо Praynig и да нямаме много разправии. Някой прехвърлял ли си е майнчинството, че да каже как стоят нещата?

# 223
  • София
Велмаркееееееееее социалният ви репортер да не спи зимен сън? Mr. Green Айде успокой се сега - не ти се полагат 50 процента от майчинството САМО, ако си настанила детето в детски дом на пълна държавна издръжка т.е си го оставила държавата да се грижи за него. Яслата не е такова детско заведение, така че ще ти изплащат 50-те процента.  Wink
Успокой се. Любя тъ...Станка Joy

# 224
Станкееееееееее Joy, или аз не съм писала правилно  , или ти не си ме разбрала .Аз знам че ще получа 50 % като се върна на работа, въпроса е дали официално да се въщам и да взимам въпросните 50 % или да си трая и да си взимам 100 % Mr. Green
(между другото текста в закона вече е променен Wink Отивам да търся цитат)

Общи условия

Активация на акаунт