Турция`2 ~*~ MERHABALAR ~*~

• 54 447
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Много нещастни любови в нашата темичка Sad!
desert princes-дано да си взела правилното решение.Ти си още много малка за женене както се казва ,но пък любовта -онази истинската само веднъж спохожда човек.Понякога е изключително трудно да РЕШИШ КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ-НЕ.а И ПТИ "ЗАГРИЖЕНИ РОДНИНИ "става още по-зле!Ако  приемаш съвети-моят е не прекъсвайте всякакви взаимоотношения-опитайте се да останете поне добри приятели.Може би сега това ти звучи невъзможно ,но ако си взела окончателното решение-да приключиш тази връзка ,изчакай раните да зарастнат и опознай наново момчето просто като приятел ,който живее на далеч.Ъспех и много сили ти желая !
Айлянедей така.Не минавайте на лични смс-си.Нали си помагаме взаиммно.Разкажи ни повече за индиеца.Успя ли да научиш някой думичка на този  непознат за мен език?
Лелее колко екзотично си живете. ама то май не ви е никак лесно!?!
Да вземем скоро да си спретнем една "вечеринка " във Варна-виждам че дост варненки -запленени от Турция се събрахме.

# 196
bz лека нощ smile3524 и следки сънища!!

# 197
Ами индийски думи знам  Embarassed
Mai tumse pyar karta hoo  Crazy обичам те  Heart Eyes

Namste как си или нещо в този дух
Meri jaaan

Blush мило или на турски canim  Blush Heart Eyes аз толкова само знам  Embarassed
После на английски продължаваме...
Но няма какво за разправяне, не искам  Sad Такава любов е обречена  Tired

# 198
Ами индийски думи знам  Embarassed
Mai tumse pyar karta hoo  Crazy обичам те  Heart Eyes

Namste как си или нещо в този дух
Meri jaaan

Blush мило или на турски canim  Blush Heart Eyes аз толкова само знам  Embarassed
После на английски продължаваме...
Но няма какво за разправяне, не искам  Sad Такава любов е обречена  Tired
Извинявай ако те натажих!  bouquet

# 199
benmary 2 имате доста романтична история с мъжа ти-всяка ъсбота и недаля до бг-не му е било лесно.А как се справихте с визите?
жсякаседмица ли му пращаше покана или месец за месец?прости ми ако ми тъп въпроса но нещо не мога да схвана Embarassed
Аз мога да се включвам в темичката на спокойствие късно вечер-по точно рано сутрин  Laughingкато се има в предвид че е към 3 часа.Сега се залавам да чета какво сте писали.

# 200
# 201
Добро утро
Една хубава песен: http://youtube.com/watch?v=j3WGMYPqYQc
Лек ден на всички  Hug

# 202
Добро утро на всички! smile3502

Днес се чудех какво да готвя, и май май ще се пробвам с това мантъ или кабън. Тъй, бенмари, бз, то като гледам разликата между двете не е голяма - едното има яйце в тестото, другото няма. Хареса ми варианта за заливка със запържено масло с червен пипер и кис. мляко с чесън! Peace  Да видим ще скопосам ли нещо... newsm78  Най-много довечера да сме гладни.. Laughing

По другите теми, то големи дискусии.

desert princess, сигурно ти е много мъчно в момента! В крайна сметка, ако се разделите за винаги, може пък за добро да е. Вярно, че си малка за брак, макар и да не си чак толкова малка. Аз се омъжих на 22г. първия път.
Абе голямо ходене по мъките ти се очертава, а някога не си заслужава. Ще взаимствам малко мъдрост от арабите, от любимия ни филм  Wink  - Понякога щом излезе буря, не ни остава друго, освен да притихнем и да изчакаме бурята да отмине. А после, каквото е било писано.

bz, като чета твоя експирианс ( май вече ти е трудно да говориш само на един език, но представям си каква каша ти е в главата) виждам, че няма нищо ново под слънцето.
Хората обичат да се конфронтират, да се делят, да се мразят... Нужно им е явно. Тъжно ми е малко, но сама съм се улавяла как нареждам една или друга нация.
Трудно е да слагаш милиони хора под общ знаменател.
Да кажа, че не само тука на балканите се мразим  Laughing  -  наш приятел, който живее в Германия, казва, че там си имат приказка - 'Искам като се събудя сутринта и отворя вратата, водата да ми е до прага!' - ще рече, че цяла Холандия ще е под водата, заради подморското си равнище и в крайна сметка няма да ги има. Дърлят си се! А е безмислено, ама и ние с това се занимаваме.
Безкрайно беше учудването ми, като прочетох в темата за Израел, че хората там се делят по произход - мястото от което идват и също се стига до дълбоки конфронтации, като да учат в отделни училища и разписанието за междучасията им да се разминава, за да не се засичат различните деца по едно и също време, а всички са евреи!!
Явно времената се менят, минават хиляди години, но по всички краища на света, проблемите са едни и същи. Няма вероятност да помъдреем... Tired

Айде стига толкоз Grinning

# 203
Добро утро и от мен!

benmary 2 имате доста романтична история с мъжа ти-всяка ъсбота и недаля до бг-не му е било лесно.А как се справихте с визите?
жсякаседмица ли му пращаше покана или месец за месец?прости ми ако ми тъп въпроса но нещо не мога да схвана Embarassed

Simple Smile Grinning Казваше ,че ще му излезе по-евтино,ако идва и се виждаме от колкото дългите разговори по GSM-а,нашите не знаеха за връзката ни и той ми звънеше късно вечер Wink Grinning
Проблема с визите винаги е бил голямо бреме...сега май още повече...с този Европейски съюз.След неколкократно висене пред нашето консулство тук,мъжа ми реши да използва "връзки",за да се сдобие с едногодишна виза.Иначе преди това бе голямо мъчение.Самият той също работи в консулство и недиумява как една вече европейска страна не съумява да въведе ред в издаването на виза.А трябва да се редиш и буташ като животно .Аз самата го преживях,когато трябваше да изготвим пълномощно за майка ми.Беше месец Март и със сина ми -едва 2 месечен бяхме принудени да изтърпим този ужас.Накрая не издържах и се развиках Close защо не ни пуснат да влезем вътре-не чакахме за смяна на паспорт....
Понеже мъжът ми е много принципен и предпочита по нормален начин да си извади виза(нещо което ме изумява,като знам ,какво означава"нормален"),Изпратих му покана от Габрово и представете си колко щедро- дадоха  му виза само за 10 дневен престой....а сме женени 6 години ,имаме дете и той има постоянна работа тук..Кажете на каква логика се подчинява това,а бе заявил желание за престой-1 месец.Не мога да опиша гнева си,който и сега ме завладява ,когато стане въпрос за визи...Бях дори решила да напиша писмо до Г.Първанов...С въпроса,как така на д-р Ашраф веднага му бе дадено българско гражданство,без да има каквито и да било заслуги,а на собственият ми съпруг,който иска да посети роднините и приятелите си в България му се отпускат само 10 дни.Не дай си боже,че се случи нещо с мен или детето,когато сме си в България,той няма да може да дойде Sad

# 204
Добро утро на всички! smile3502

Днес се чудех какво да готвя, и май май ще се пробвам с това мантъ или кабън. Тъй, бенмари, бз, то като гледам разликата между двете не е голяма - едното има яйце в тестото, другото няма. Хареса ми варианта за заливка със запържено масло с червен пипер и кис. мляко с чесън! Peace  Да видим ще скопосам ли нещо... newsm78  Най-много довечера да сме гладни.. Laughing

pina Довечера свеки идва и утре ще правим кабън,ако искаш изчакай ще предам опита  Wink

# 205
Бенмари, ще видим дали ще изтрая, че взех да си го представям, вече... Crazy  Пък то не е казано, че за пръв и  последен път ще пробвам, та съветите и след това няма да са излишни! Peace

Относно визите - така е. Значи пак да спомена приятеля ни в Германия, той се ожени там за китайка, но след почти година правиха сватба в БГ. Много трудно дадоха виза на жена му - китайката, да дойде на сватбеното си тържество в БГ  Laughing

# 206
Виждам, че от сабахлен сте подкарали темата за мантъ  Party
Преди Нова Година мой колега от Турция беше приготвил мантъ и ни покани на вечеря, точно по същия начин с кисело мляко и чесън + червената заливка само, че той беше я направил от олио и вместо червен пипер - кетчуп. Беше много, много вкусно.  Laughing По принцип чесън не ям  Blush но направо ми плющяха ушите  Whistling

newsm03
Една порция от мен  Grinning
Брат ми навършва днес пълнолетие  Flutter

# 207
Айля, да ти е жив и здрав!  bouquet

Сега ще огледам снимки на мантъ в нета, да си дам спортна злоба... Mr. Green

# 208
bz, подточка втора мога да ти кажа аз как процедирам. Преди си мълчах, за да не влизам в спорове, но после ми ставаше много кофти. Всички тези изявления са следствие на национализма, от който са болни повечето Турци, особено тези който не са ходили в чужбина. Затова вече им отговарям, но така че да няма с какво да ми отвърнат. Например на "ТАзи дума е турска", казвам: "Тя всъщност е персийска /или арабска/, както и много други думи в турския език". Или защо майка ми не научила турски им предлагам те да научат български или най-добре и тя и те английски. Любим отговор ми е "Ама ние сме в ЕС, а вие кой знае дали ще влезите".
От както започнах да се държа като огледало с такива хора, както в Турция, така и в България се чувствам по-добре. А и те внимават, какво и как ще ме питат следващия път.

Айля , аз съм голяма фенка на индийската кухня.  Peace

drize, голям студ тук, да беше останала още малко на торпличко    love001

А за бг консулствата мога книга да напиша! smile3511

benmary 2, не знам дали знаеш, но мъжа ти има право на безплатна виза.

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 10:19 от kaigi

# 209

Айля , аз съм голяма фенка на индийската кухня.  Peace

и аз, и аз имам тема пусната в готварския  Flutter

Индийска кухня

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 10:23 от Айля

Общи условия

Активация на акаунт