Юнче със сурвачка в ръка,удря дядо и баба по гърба!

• 11 712
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Algara, и аз мисля, че килцата си казват своето  Simple Smile - моят дундьо мина 8 кила и той, баткото е бил с около кило по-слаб и си правеше всичко на време. За пълзенето не се тревожи - някои бебета (аз например Mr. Green) прохождат, без изобщо да са пълзяли. Така че това не е кой знае колко важно. За обръщането обаче и на мен ми е дерт. ИЗвърта се на една страна, много хубаво при това, но си намира някаква занимавка и така си седи. Не му е интересно по-нататък. От около седмица си хваща и крачетата, но шкембо пречи да си ги пъхне в устата. Laughing Има ли и други, които още не си лапат крачетата? Ох, моят голям проблем е, че непрекъснато сравнявам с големия ми син, а явно не бива така. Simple Smile

# 46
  • В сърцето на ММ
Анту,и ние още не можем да си лапнем крачето от легнало положение.Но като е седнал,си го хваща и си гризе чорапите.
За обръщането,и Йоан стои само на една страна.Дори и играчка да сложа,само стои като тиква и си я гледа. Mr. Green
Аз с баткото вече не мога да си спомня как беше,но и той не ми е пълзял,а направо проходи на 10 месеца..Но падаше като талпа или напред или назад.Доста време ходи с обелен нос.

# 47
Лъвичке и Принцеска, браво на децата. Много да ги нацелувате  Hug
Момичета, стига сравнения  Naughty Ще дойде момент, когато всичките ще правят едно и също – ще се въртят като пумпали, ще се въргалят по земята, ще се придвижват по мебелите, ще ровят из шкафовете, ще дърпат цветята  Mr. Green Тогава ще си спомняте за моментите, в които сте нямали търпение това да се случи и ще искате поне за малко да бъдат пак онези малки, сладки, беззъби бебоци, които кротко си лежат в легълцата и само се усмихват. Иначе ние нямаме проблем с обръщането, със сядането също – i облегалка, без облегалка, на дивана, на земята... Спокойно може да се наведе да си вземе играчка и след това да се изправи отново до хубаво седнало положение. От легнало обаче сяда сама, само ако се хване за решетките на леглото или за облегалката на дивана. Снощи ми направи впечатление, че вече й идва на ума да се подпре на лакът преди да се изправи, но пък имаше възглавничка, макар и тънка под гръбчето. Явно ще й трябва още време. Вече прави първите си крачки с придъжане. Но като мине от единия край на стаята до другия и се уморява. С яденето обаче хич ни няма. Не може да свикне още с лъжичката  Cry Бързо губи интерес. Върти се непрекъснато, не си отваря устата, капризна е. Има неща, които като близне, все едно са отрова – писва и започва да стиска здраво устичка  ooooh!
И още нещо за обръщането – имам приятелка, чиято дъщеричка започна да се обръща чак когато проходи. И дори тогава не я кефеше да го прави. Просто по корем не й беше удобно. Помня добре, защото тя все се тормозеше. А ето го детето – сега на почти 5 г., умно, хубаво, добро и съвсем, ама съвсем пъргаво, сръчно и бързо.
Айде да ви оставям, че довечера ще имаме гости и ме чака работа

# 48
Здравейте мили мами  Hug  bouquet
Тъй като не знам дали ще имам възможност по-късно се включвам сега с пожеланията  Wink
Искам да пожелая на всички ви весело и незабравимо посрещане на Новата година. Нека всички болести и мъки, притеснения и несполуки останат назад в старата година и никога не се сещаме за тях.Нека зло да ви забрави и само щастие и слънце в домовете ви [/color] newsm51 newsm67 baloni
Честито и на всички празнуващи бебоци   bouquet  Party
П.П. дано да успея да се включа по-късно или утре!!
(малката успя да се изходи  Party без намесата на пюрета или други подобни  Peace)

# 49
Здравейте иот мен. Ние сме по-добре според мен поне ,  мисля , че се оправят децата. После ще ги водя на преглед и двамата и се надявам да съм права.
 Аз също незнам дали ще мога да се включа утре затова ви пожелавам весело прекарване на Новата Година и дано тя да бъде изпълнена с много здраве , любов и късмет за всички.
 Чао ви от мен , имаме много работа , да чистим , да оправим дома  , че утре няма да имам време.
 Чао на всички.

# 50
  • София
Честити месечинки на БЕЛОСЛАВА на мама Томми и на РАДОСЛАВ на мама Гоголина!
Да растът много здрави, умни и послушни!

За Криси!  Flowers Rose Flowers Rose

# 51
Здравейте майчета!
И ние сме от седналите бебоци,а за обръщането-нямам думи-падаме си от спалнята.. Sick За зъби обаче-тц,тц....ама и не бързам.Стои права,даже много се кефи и не иска след това да сяда или ляга.За тиквата да ви кажа-педиатрите не я препоръчват за бебета за разхлабване,защото им действа обратно на големите хора,т.е. запича ги.По-добре круша или сливи.   chef
А сега ви черпя виртуално за рождения си ден и бягам да си взема подарък,щото и това още не съм сколасала да направя.....докато тати се е кандардисал да спре с майсторенето на печката в банята и да гледа беба (тя спи де  Joy)!   Drunk cheers
И накрая, пак да помоля да ни включите с беба към статистиката на първа страница:
Алис, родена на 03.06.2007 г. в 07.25, 2900 гр. и 49 см.Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 30 дек 2007, 14:40 от abi7v

# 52
Днес ставаме на цели 7 месеца!

Честито и на бебе Белослава!
за Криско Flowers Rose

# 53
 Поклон пред милото ни Криско !!! За винаги ще си в сърцата ни и на малките ни юнчета.

# 54
  • Пловдив
Здравейте мили мамчета ! Аз съм много зле, имам Т, носа ми протече, изобщо ужасно се чувствам  толкова ми е отпаднало... егати празниците дето ще празнувам  Tired
Честита месечинка на Ради. Нека расте здраво и щастливо дете
Какво говорите вие бре хора, то сядане, ставаме, ходене, стоене на крака  Shocked още малкщо ще проходите... ние и хабер си нямаме, ама не се притеснявам изобщо. Е стои седнала, ама подпряна на възлгавница.
abi7v Ч.Р.Д. Бъди винаги засмяна и вечно обичана !
А това е от Вики за сладкия ни Йоанчо
Момичета, ако не се включа утре, желая ви едно прекрасно посрещане на новата 2008 г.
Криси, вечно си в мислите ми !

# 55
  • София
Здравейтее!!!
Аз днес съм много доволна. Направих си разходка с три приятелки, дъра бъра ... беше много приятно. А мъжете ги оставихме с децата да се мотаят. Бяха много сладка картинка. После си купих дънки, отдавна не си бях взимала дрешка, много съм доволна
Хей какви са тези болести Асе бързо да се оправяш.
И ние още нищо не правим, освен обръщането и някакви смешни опити за лазене.

За сега ще се въздържа от пожеланията за весело изкарване на НГ, щото сме си в къщи и най - вероятно ще се изкуша да напиша някой и друг ред.
Честити месечинки на Ради на мама Гоголина и Белослава на мама Томми. Да са живи и здрави и много щастливи!!!
Честити рожден ден на abi7v
За Криско

# 56
Здравейте и от нас!
За времето, което ни нямаше, се занимавахме най-вече с пълнене на стомаси по гостита, с обръщане от гръм по корем \учим се и на обратното\ и дори веднъж казахме "тата", което аз упорито отказвам да приема за нещо различно от несвързан бебешки брътвеж върху буквата т \за разлика от баща й, който ме убеждава, че детето вече говори  hahaha\

Не мога да ви изчета детайлно, мернах че си говорите за пюрета и каши. Ето тук има много полезна информация за състав на пюрета, каши. За мен са много полезни, надявам се и на вас да ви свършат работа.

Добрите новини от нас са, че от няколко дни не сме имали никакви обриви, но пък съм й спряла всякаква храна различна от АМ и леекичко се притеснявам какво ще се случи, когато започна отново с пюренца и каши.

Хубаво изкарване на новата година! Целувки на всички бебоци и поздрави на страхотни им мами!
На малкото обично момченце - много целувки и игри там, на небето ...

# 57
  • София
Хей, браво на бебчетата, които могат самички да сядат, да се изправят, да правят крачки, макар и с помощ!

Моето шишо Ели още не може само да седне, но като я оставиш така е стабилна и успява да се наведе и да си вземе играчката и пак да се върне в изходно положение. Крачето го лага само в коридцето иначе коремчето й пречи, определено завъртането от гръб по корем й е по-лесно отколкото обратно, затова го прави и по рядко. Няма изгледи за зъбче, но й не бързам. За момента съм въвела картоф, морков, тиква, тиквичка и круша (хич не й харесва, така се потриса), предложих й 1-2л. пюре на Гербер ябълка с боровинка (за 4м.) въобще не й хареса и аз си го хапнах. Wink Майче хванах цаката на заспиването в къщи, спи вече час. Понеже се приспива с цица, когато видя, че се е наяла и само джвака леко издърпвам зърното, като в същото време набутвам бибата, поцока я 15мин. и я пусна.
Ели снощи ми направи смучка на брадата и сега съм като белязана.  Grinning

abi7v, Честит рожден ден! Да си много здрава, щастлива, обичана и желана! 
Ани, дано малката смъкне съвсем Т и се размине без АБ. Може ли да й дадеш хомеопатични, някакви имуностимулиращи?
abi7v, на Ели тиквата определено й действа разхлабващо.
trapezica, супер, че децата са по-добре, дано тази зима няма повече болести.
Yoya, как върви захранването? Малката какво хапва?
Лъвице, аз от няколко дни по същия начин изхождам Ели, защото акитата са по-твърдички и така се изхожда по-лесно. 
Зойче, майче всички момиченца са като прасенца, ама им утива. Wink
Тед, защо не ги качиш в нета и не пуснеш линк, че така заемат много място?
Ди13, дано малкия продължи да си спинка така спокойно.
Гоголина: "... Ама к,во да го правя, аз си го поръчах такъв ящен, че батко му е ужасно злояд, но пропуснах като писах писмото на щъркела да спомена и да си поспива повече."  Joy пу-пу все така с апетит да папка и дано като почне да се изморява повече да спи повечко.
Босилек, добре, че сте попаднали на разбрани продавачи. Да ти е жив и здрав рожденника.
Елфи, нещо не мога да отворя снимките.
Асе, много неприятно, бързо да оздравяваш. Аз като бях вдигнала Т 38.70 пих Грип-Хил (хомеопатични) и ми помогнаха.
Ании та, честити дънки със здраве да си ги носиш. Много е гот като има с кого да си побъбриш.
carmell, дано не се появяват вече тези обривчета. За та-та, значи следващото ще е момче.  Grinning

# 58
zdraveite https:// http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202954&photo=11

Последна редакция: нд, 30 дек 2007, 22:14 от elfy

# 59
Aaaaaaaaa и аз да се похваля! Максим се обърна!  newsm44 Лежеше по гръб на канапето, после си извърна главата и видя едно суууупер интересно нещо - дистанционното на ТВ, обърна се настрани, но тъй като му беше далеч, продължи с опитите и съвсем скоро успя да се обърне по корем, че и ръчичката извади!  Mr. Green Ей, много съм доволна! За награда в другиден ще му направя първото пюренце!  bowuu
Асе, ужас, много гадно. Sad Лекувай се там и се оправяй, а и всички, дето са болнави, да посрещнете Новата година здравички, че да ви върви на здраве! Hug Асе, на всеки 2-3 часа вземай парацетамол, до утре си нов човек! Peace
Аби, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Пожелавам ти много успехи през Новата година, много здраве, любов и разбирателство в семейството!   bouquet   bouquet   bouquet
Гери, аз снимките си ги отварям нормално. newsm78
Елфи, страхотни снимки! Вариации на тема "шапка"!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт