Манастирски ливади

• 50 731
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравей, bebe9,
Благодаря, раждането мина много леко - слава Богу-родих нормално без упойка в Майчин дом-без избор на екип, просто като стана време и тръгнахме с колата. Валеше сняг, бяха заледени улиците, беше 19 часа. Стигнахме до Майчин дом, където ме прегледаха, но имах малко разкритие /2 см/ и контракциите бяха ужасно силни. Съответно ми казаха, че няма да ме приемат, да се прибирам и да си купя да пия нош-па. Така и направих, прибрах се и след няколко часа 00.00 часа пак се върнахме-бях убедена, че този път няма връщане назад.  #CrazyТака и стана-бях вече с 6 см и за няколко часа малкият Преслав излезе на бял свят. Страшно съм доволна от късмета който имах, защото лекарката /д-р Алексиеа/ беше  страхотна   bouquet
Ето и снимки на малчо http://picasaweb.google.com/aladzhem/Preslav#5289261441973961074
Поздрави и дано се видим някой ден на разходка Heart Eyes

# 61
  • София
Monick, честито бебенце! Да ви е живо и здраво! Снимките са много хубави! Grinning

# 62
  • София
Monick, радвам се, че всичко е минало нормално! Ходихте ли при Вангелова? Това първо детенце ли ви е? Ама и таткото ти е голям помощник... Виждам и че сме съседки - на няколко преки  Simple Smile
Happymammy - мама си на голям мъж вече... Ти ще си ни съветничката  Mr. Green Разкажи и ти за вас - в кой край сте на квартала?
Мисля, че вече трябва да сме по-активни тука... Ами срамота... Ние ли сме най-несериозните?
А къде в Бояна може да са разходките?
Хубаво натрупа навън - ще се полудява само в къщи...

# 63
  • София
Здравейте пак:)
Наистина трябва да сме по-активни:)
Благоадря ви много.
Ходих при д-р Вангелова и съм много доволна-първо тя дойде два пъти а след това бяхме и консултация-Преслав да е жив и здрав расте като гъбка-на кърма е само, което много ме радва и има страхотен апетит.  Simple Smile
Въпреки големия сняг навън ние днес излязохме-вярно само до магазина, но той не е много близко-хубаво се разходихме. Бях със слинга и съм доволна, че спа през цялото време. Малко е изморително, но става за малки разстояния-държи и топличко.
Ще се радвам и вие да споделите опита си, сами ли гледате децата си, или някой ви помага.
Чакам да стане слънчево време, /което май няма да е скоро/ и да си изкараме един хубав ден на въздух Hug
Целувки  Heart Eyes

# 64
Стига бе хора! Сняг ли е валял пак? Колко натрупа? Ние живеем в Солун сега, а по принцип и в Манастирски ливади  Grinning Март ще си идваме, но не съм разбрала че пак е валял сняг! С нашата неасфалтирана улица, докато се стопи е голям кошмар! А идват и пролетни дъждове!  Mr. Green

# 65
  • София
Стига бе хора! Сняг ли е валял пак? Колко натрупа? Ние живеем в Солун сега, а по принцип и в Манастирски ливади  Grinning Март ще си идваме, но не съм разбрала че пак е валял сняг! С нашата неасфалтирана улица, докато се стопи е голям кошмар! А идват и пролетни дъждове!  Mr. Green
Не само е валяло, а буквално ни затрупа  #Crazy  Laughing А до нашия квартал, естествено, не са достигнали машините да изчистят. Ние дори до магазина не сме ходили.
Ами аз имам момиченце на 9 месеца навършени, Теодора се казва. Сами с баща и си я гледаме. Нямам баби помагачки, само таткото помага. Добре, че ми е добро детенцето  Laughing Играе си, лази многооо, влиза в едно чекмедже под фурната ми и се набира на вратичката на фурната или просто си стои в чекмеджето и си се кефи, качва се на вратата на миялната машина и търси сигурно съкровище в миялната ми  Laughing Laughing Laughing Хората си имат КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, а ние ТЕДИ В ЧЕКМЕДЖЕ Laughing
Поне сега в момента имаме само една синина. Сигурна съм, че на комшиите под нас им е напукан тавана. Тя само си удря главичката на теракота и на ламината се пързаля и пак се удря. Абе ДОБРО си е детето... bowuu Laughing
Вие сте сега да разказвате... И с подробностиии

# 66
  • София
Здравейте, пак от нас!
Ние сега сме на квартира в Стрелбище-на много хубаво място, защото сме до входа на Южния парк. Откакто се е родил Крис и после заедно с Миа като е топло сме постоянно там. От април ни казват, че вече може да се местим в новия апартамент в Манастирски ливади. Ние ще сме в Манастирски ливади-запад, близо да бул. Бъкстон, до църквата в една пресечка, някакъв майстор... ми те всички улички на някакви майстори наречени Grinning
Нямам търпение да се преместим. На мен много ми харесва кварталът. И ние сме по без баби... по-добре, записах Крис в една частна забавачка, близо до новия блок, много му харесва, но ходи само 4 дни, от 10 дни е болен, зарази с този грип и бебе Миа и сега и двамата са болни, на антибиотици бяха до вчера, сега на други лекарства, много е лошо да са болни децата...
Нашата улица и околните са много добре асфалтирани. Мъжът ми казва, че било така, защото в съседство е блока на Главбулгарстрой и те са направили улиците със стандарт като за магистрала Grinning И ние веднъж да извадим късмет Grinning
Поздрави на всички!   bouquet

# 67
  • София
Хей хей,

happymammy, ние с теб сме напараво съседки, а за тази градина частната и аз си мислех един ден живот и здраве да е само, да го записваме-че ми е много удобно.Скоро минах оттам и видях, че е и ясла и градина. Иначе и аз преди живеех в Гоце Делчев-много близо до парка и сега признавам, че малко ми липсва, въпреки, че пак ходя, ако мъжът ми закара, че там са ми и приятелките повечето, които са с деца и се разхождаме там с количките. А в ливадите съм от близо година и взех да свиквам вече.Желая бързо оздравяване на Крис и Миа.
Bebe9, тя е голяма вече твойта хубавица, сега сте в забавния период, много весело ми се струва, като разказваш LaughingНямам търпение да дойде този период и при нас, че сега само яде, спи и плаче маминото злато Hug
Janeta_velichkova, добре дошла, Разказвай как е в Солун Simple SmileМоже да се видим през март  bouquet

И ние сме така-ниекой не помага, майка ми, понеже много работи милата, ми предложи да идва жена да ми помага, ама честно казано, изобщо не ми се хареса идеята, ако е познат-както и да е, ама непознат човек  Twisted EvilИ сега сами се гледаме с малкия.
Да ви се оплача-голям проблем имаме с тока, понеже нямаме акт 16 и сме на временен. Вие как се топлите?

Много поздрави от нас-и браво, че ставаме все повече и по-активни Hug

# 68
...а за тази градина частната и аз си мислех един ден живот и здраве да е само, да го записваме-че ми е много удобно.
Някой знае ли нещо повечко за тази градинка? Имам предвид ими ли места, какво е заплащането, условията, имат ли автобусче, в колко трябва да си прибереш детето и т.н.?
Голям проблем ми е... като свърши майчинството и се приберем в София не знам как ще се справим. Без баби сме и без никаква помощ.

# 69
  • София
Някой знае ли нещо повечко за тази градинка? Имам предвид ими ли места, какво е заплащането, условията, имат ли автобусче, в колко трябва да си прибереш детето и т.н.?
Голям проблем ми е... като свърши майчинството и се приберем в София не знам как ще се справим. Без баби сме и без никаква помощ.

Janet, виж  това, може да ти е полза. Акое не ти е достатъчно, пиши и като се оправи времето ще отида да разпитам, че ми е близко и няма проблем.
Усмихнат ден и лека вечер  bouquet

# 70
  • София
Криси е в частна забавачка Мила. Както казах, досега е ходил само 4 дни, но сме доволни. На Крис много му харесва. Много жалко,че се разболя и педиатърт каза, че евентуално може да тръгне едва месец март, дори настоява за април. За мен освен всичко останало е важна и таксата, тъй като тя на повечето места е около 600 лв, а в нашата градинка е 250 лв.

# 71
  • София
400 лв. е таксата-виж сайта, който ти пратих Peace
Поздрави Hug

# 72
  • София
В темата за частните детски градини имаше една жена(или пък мъж, кой знае), която няколко пъти влизаше и пишеше рекламни постове точно за тази детска градина Маргаритка, дори модератор и отправи няколко пъти предупреждения да не го прави, но нали си е бизнес... аз питах за тази градинка, разбрах, че не е подходяща за нас, на сайта има 3-4 снимки, най-смешното е, че са се самоопределили като една от най-елитните! Голям смях! Виж, нашата не е от "най-елитните", но деца има и възпитателките са много мили, най-добре отиди и прецени.

# 73
Happymammу, Monick, много ви благодаря за информацията! Видях сайта и се ужасих от изследванията, но знам, че това е стандартна процедура! Поне знаете ли кръвта от вената ли е или от пръстчето?
Happymammy ще те тормозя за нови отзиви като мине малко повече време Embarassed
Как прие детето раздялата? Голямото дете или малкото ходи там? Къде е вашата градинка? В колко часа се вземат децата?

# 74
  • София
Ами, много му хареса, но е ходил само 4 дни. Спинка, яде, играе, имат дворче като се стопли казаха, че ги извеждат всеки ден. Една мама ми каза, че има страшно много играчки, а от възпитателка там, зная че има пясъчници - 2, пързалки, играчки купували постоянно. В края на седмицата ни дадоха списък по дни от седмицата какви са били заниманията на децата - рисунки, апликации, стихче учили, уроци по музика имали един от дните, учили буквички, цифри. Много жалко, че се разболя, защото в къщи на Крис му е много скучно през зимата. Той става на 3 през юни. Но имай предвид, че е мъничко мястото, но нали си имат дворче лятото и игрчки и игри с децата-тогава нямат занимания, само игри - а те са деца, това е най-важното за тях! Ако държиш на лукс, няма да ти хареса. Но аз искам възпитателките да са мили с детето ми, да има играчки, занимания, игри с децата, пък е и много наблизо. Като тръгне отново на ясла ще имам повече впечатления, ще ти споделя. Надавам се да са добри.  Grinning Татко му го води към 8.30 взема го към 6. Но може и до 7.
Изследванията са стандартни за детска градина навсякъде-кръв,урина, ако, на нас ни искаха и гърлен секрет.

p.s. за изследването на кръвта се взема проба от пръстчето с едно печатче за 1 секунда-детето не разбира дори. Ако стигнеш до там ще ти кажа ние къде си ги направихме - в една частна лаборатория - работи със ЗК, при една много мила лаборантка, много нежна към детето и с модерни методи работи.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 18:10 от happymammy

Общи условия

Активация на акаунт