Машина за хляб - 7 част

• 38 568
  • 615
  •   1
Отговори
# 105
  • София
купихме хлебопекарна MULINEX, всеки ден правя хляб, но винаги го допичам.на стандартната програма с 3-та степен на изпичане кората остава бяла.същото е и с кекса.дайте ми съвет-иначе смятам да я връщам.
Аз също съм с Мулинекс,пека на втората степен и коричката ми харесва.Само горната е по-бяла,но това е нормално,защото реотаните са отдолу и отстрани.

# 106
Аз също съм с Мулинекс,пека на втората степен и коричката ми харесва.Само горната е по-бяла,но това е нормално,защото реотаните са отдолу и отстрани.
Все едно аз съм го писала Simple Smile

А я кажете правите ли нещо за закуска с отложен старт? Този мулинекс не прави тесто с отложен старт, а снощи късно забърках едно кексче уж за закуска, но после прочетох, че и кексове не прави така и аз го пуснах веднага да се меси. Та в 01:00 в апартамента замириса на кексче Laughing Събудиха ми се децата hahaha
А уж вчера хлебопекарната ми щеше да почива  Simple Smile

# 107
  • София
KSI,аз на отложен старт само хляб правя понякога.Тестото и на старата ми пенсионирана фиф-ка не можеше на отложен старт.Я кажи какъв кекс прави в машинката и по коя рецепта,добър ли е резултата?

# 108
  • Откъм Варната
За сега нищо не съм правила с отложен старт, и аз пека на втора или трета степен ( като ми е по голям хляба ), за всички с Мулинекс сложих в рецептите рецептата ми за основен хляб, някой ако иска може да се възползва, при мен става идеален, пълни целия контейнер и е вкусен

# 109
Правя хляб на отложен старт често, друго не съм правила. Обикновен хляб обаче.

# 110
Аз пък изобщо не знам как да си настроя отложения старт newsm78 Правя хляба на момента, че не меря брашното, а стоя до машинката и слагам докато спре да замазва под бъркалките. Laughing Иначе за хляба ползвам първо програмата за месене и втасване и после го пускам да се пече. Ако се наложи изчаквам и още малко преди печенето, но програмите нещо не ми харесват. Имам чувството, че за 3,40 мин хляба ми превтасва  Rolling Eyes

# 111
За хлебозавода - сега направих справка и със сигурност не всички агрегати смесват сол с мая, солта се слага по-късно. Мисля, че АИЗ може да ги смесва, но все пак разтваряше маята предварително, доколкото помня.
Тъй като това са производствени агрегати и там условията са други, ние по-добре в къщи да не смесваме мая и сол - грешно е. Разбира се всеки има право да постъпи както си реши! Peace

За козунака, извинете, но забравих кой питаше, на предна страница беше - няма нищо особено.
Слагам продуктите като за всеки хляб, маслото разтопено - писала съм го в рецептата. Маята в дупка на върха на брашното, натрошена и със захарта + 1ч.л. топла вода. Оставям за 1-2 мин, да се разпени и пускам машината.
Моята е Аляска и пускам на 1-ва програма, с продължителност 3.13 часа. Машината го изпича идеално. Peace

# 112
KSI,аз на отложен старт само хляб правя понякога.Тестото и на старата ми пенсионирана фиф-ка не можеше на отложен старт.Я кажи какъв кекс прави в машинката и по коя рецепта,добър ли е резултата?
Правих кекса на fapua. Ето рецептата. 2 пъти го правя вече - чудесен е. Ето това което остана от него Сложих кафява захар и затова е тъмен

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 10:54 от KSI

# 113
  • Откъм Варната
За хлебозавода - сега направих справка и със сигурност не всички агрегати смесват сол с мая, солта се слага по-късно. Мисля, че АИЗ може да ги смесва, но все пак разтваряше маята предварително, доколкото помня.
Тъй като това са производствени агрегати и там условията са други, ние по-добре в къщи да не смесваме мая и сол - грешно е. Разбира се всеки има право да постъпи както си реши! Peace...

И аз не препоръчвам да се смесват, само казвам че като се меси веднага няма проблем. В стария хлебозавод май е останал само 1 АИЗ, всички други заводи са на казанно замесване и всичко се слага 1 към гьотере в казана

# 114
  • варненка от София
Правих кекса на fapua. Ето рецептата. 2 пъти го правя вече - чудесен е. Ето това което остана от него Сложих кафява захар и затова е тъмен

Вдъхнови ми с този кекс и сега съм метнала и аз да правя, но пак ще е плодов с касис и къпини.

# 115
Анастасия и моят хляб отгоре е с по-светла кора! Значи само два пъти - като правих козунак и като правих хляба с маслините се изпече доста добре и отгоре, даже като правих козунака го спрях по-рано да не изгори отгоре!
Днес не съм правила нищо с нея, но мисля довечера или утре да направя хляб от типово брашно!
С отложен старт не съм правила, а машината има такъв!

# 116
  • София
KSI ,последно въпросче-машинката ти малък или голям Мулинекс е?Моята е с една бъркалка.
Току що прочетох,че машинката ти е с две бъркалки.Сега се чудя в моята машина как да направя кекса,дали по същата рецепта или да намаля пропорционално съставките?

# 117
KSI ,последно въпросче-машинката ти малък или голям Мулинекс е?Моята е с една бъркалка.
Току що прочетох,че машинката ти е с две бъркалки.Сега се чудя в моята машина как да направя кекса,дали по същата рецепта или да намаля пропорционално съставките?
Колко голям хляб максимум може да прави твоята машинка? Кекса го правих на програма за 1кг, иначе машината ми е за хляб 1,5кг

# 118
  • София
Максимум килограм.Ще взема да се пробвам довечера. Grinning

# 119
Значи ще стане Hug Аз сложих стафиди и малко шоколад, стана чудесен.
Довечера пак ще правя дърпаната баница, големи фенове сме й вкъщи. И както хубаво си пиша в тази тема след месец ме търсете във форума за диетите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт