Машина за хляб - 7 част

• 38 568
  • 615
  •   1
Отговори
# 90
marulka_s - и аз правих тази рецепта,но тя е за половин доза и на програмата за кекс се попрепече,но иначе беше много вкусен.Разкажи как е при теб.

# 91
Привет, момичета! Живата мая, нали е тази на кубчета! Аз я натрошавам предварително в малко хладко прясно мляко и като се разтвори изсипвам млякото с маята в кладенче в брашното! Дали е правилно? Пуснете ми рецептата за дърпаната баница , моля KSI , ако не е проблем! Благодаря!

# 92
Привет, момичета! Живата мая, нали е тази на кубчета! Аз я натрошавам предварително в малко хладко прясно мляко и като се разтвори изсипвам млякото с маята в кладенче в брашното! Дали е правилно? Пуснете ми рецептата за дърпаната баница , моля KSI , ако не е проблем! Благодаря!
баницата на pina
В машината се слагат първо течните продукти, после брашното и сухите Peace

# 93
  • варненка от София
marulka_s - и аз правих тази рецепта,но тя е за половин доза и на програмата за кекс се попрепече,но иначе беше много вкусен.Разкажи как е при теб.

Стана чуден, но както казваш мъничък. За това и не го снимах, на кексената програма се изпече много добрен, изяде се веднага. Ще направя нормална доза и тогава ще го снимам, но вече се убедих, че става и кекс.

А иначе за хлебозавода, става дума за Варненския хлебозавод, на едно са слагали маята, солта и т.н.

# 94
  • София
Аз пък разтварям маята в малко вода и захар и я изсипвам отгоре върху брашното. Вина ги бухва и досега не съм имала проблем.

КСИ, добре дошла! Hug

# 95
само аз ли слагам живата мая размита в течноста и заедно с течните съставки? поне в моето упътване така пише.Досега винаги е ставало. Не знаех,че може да се сложи и без да е размита.
Пина,искам да те питам за козунака-нали го печеш в машината? Искам да си направя,но всеки казва,че е по-добре във фурната,но аз едно че нямам подходящ съд,а и няма да мога да го опека добре,но да ми кажеш ако има някаква тънкост.Всичко в началото ли се слага,нещо разбиваш ли предварително,каква мая слагаш и къде и как ако е жива? И на коя програма.Моята машина е Динамик ,на коя програма да го пусна - основна или за френси ,ако знаеш как е за тази марка.
Благодаря предварително!

# 96
И аз слагам живата мая предварително размита в хладка водичка и после при мокрите съставки, отгоре брашното. Винаги ми се получава.

# 97
  • Откъм Варната
И аз слагам живата мая предварително размита в хладка водичка и после при мокрите съставки, отгоре брашното. Винаги ми се получава.

Веднага като месиш няма проблем, но при отложен старт няма да стане хляб

# 98
  • София /Абсурдистан
На 500г брашно колко жива мая се слага?

# 99
  • София
На 500г брашно колко жива мая се слага?

Аз слагам 1/4. Peace

# 100
  • София /Абсурдистан
1/4 от кубчето ли ?

# 101
  • Откъм Варната

Да, обаче аз предния път правих с жива мая и на 600 г брашно не ми стигна ( нямах повече ) инак на 600 г слагам 1/4 и 1/2 от 1/4, което е към 15 г някаде

# 102
  • София /Абсурдистан
Ясно, то и на опаковката пише, че едно кубче е за 1кг брашно.

# 103
Благодаря за рецептата за дърпаната баница! Ще я изпробвам! И сега като се размисля за хляба с маслините - може би съм сложила повече мая и за това стана ронлив!Искам да питам дали някоя от вас е ползвала брашно с набухвател вътре - фарина ъп и да ми каже как се процедира с него?

# 104
купихме хлебопекарна MULINEX, всеки ден правя хляб, но винаги го допичам.на стандартната програма с 3-та степен на изпичане кората остава бяла.същото е и с кекса.дайте ми съвет-иначе смятам да я връщам.

Общи условия

Активация на акаунт