Машина за хляб - 7 част

• 38 568
  • 615
  •   1
Отговори
# 75
Като ви чета какви вкуснотии сътворявате-нямам думи!
А козунаците все си мисля,че няма да мога да направя такъв,но много се изкушавам.Искам да попитам трябва ли да се вадят от вън да втасват или всичко си става в машинките.Много се изкушавам и в скоро време ще пробвам макар да нямам вашият опит.

# 76
  • Откъм Варната
Малииии човек да не отиде да празнува, писали сте, та сте писали, не мога да ви смогна да ви изчета, моята питка с половин доза повече малко ми я съсипаха и няма снимки, имак си беше сууупер, ама вечерта решиха да я стоплят във фърната и я изгориха от горе, гледам има нови мами притежателки на Мулинекс с 2 бъркали ( сигур е кат моята печка ), та ще пусна доизкусурената ми рецепта за хляб от рецептурника на книжката, да се радват на хубав хляб, аз пека на средно твърда или много твърда коричка и след изпичане завивам хкяба с кърпа да се задуши, и хем става опечен хляб, хем не е с твърда кора....ади толкоз от мен за сега, лека вечер на всички

# 77
Ох,....не успявам да ви изчета,почвах на няколко пъти,но вие пишете много...Аз от преди Коледа получих подарък-кауфландска хлебопекарна,харесва ми много,но още нищо не съм направила с нея,само указанията прочетох и малко се стъписах.
  От коя по-простичка рецепта да започна,не искам провали и аварии.Дайте съвет. И кога мога да отворя капака на машината,че да оформя с ръце произведението,как да разбера?

# 78
Момичета,благодаря за отговорите:)
За градусите питах,защото в някои рецепти е дадено на колко да се пече.За 220 градуса май ставаше на въпрос за пърленка или питки,не си спомням.Иначе ако се захвана да пека пита ще я пусна на две,пък когато стане:)
 и да ви се пхваля,като стана въпрос за пърленки - днес направих една страхотна,на пина, с розмарин.Но аз сложих шрена сол. Просто изчезна за миг:)

# 79
Ох,....не успявам да ви изчета,почвах на няколко пъти,но вие пишете много...Аз от преди Коледа получих подарък-кауфландска хлебопекарна,харесва ми много,но още нищо не съм направила с нея,само указанията прочетох и малко се стъписах.
  От коя по-простичка рецепта да започна,не искам провали и аварии.Дайте съвет. И кога мога да отворя капака на машината,че да оформя с ръце произведението,как да разбера?

Ето рецепта за обикновен бял хляб. На 2 програма, когато на дисплея останат 1:28 до края на програмата спира месенето и тогава можеш да извадиш тестото и бъркалките и да си го оформиш. Докато работиш дръж капака на машината затворен за да не изстива. После връщаш тестото вътре да втасва и пече. Не спирай програмата, но внимавай, защото след 7 минути има леко премесване и да не стане беля. В този промеждутък от 7 минути трябва да си оформиш тестото. Успех!

П.П. Таблица на програмите - тук

# 80
И аз имам проблем с брашното "Панино"-купих пьлнозьрнесто а когато го отворих вьтре беше бяло.
Трябва да отворя пакетите на които пише бяло,да видим там какво ще излезе.

# 81
Момичета, вчера правих хляб с маслини и лук по вашите рецепти! Всички пропорции съм спазила! За първи път хляба ми се изпече абсолютно равномерно и отгоре беше супер! Но като ми дадоха зор да го ядат и не го оставих да изстине и стана малко ронлив! Според мен може и да е от брашното! Но го изядоха! Днес не знам дали ще правя! Ще пиша по-късно!
Лек ден!

# 82
Хайде и аз да се запиша в темата като горда притежателка на хлебопекарна Sunglasses
Вече правих кекс, бял хляб(много пъти и по различни рецепти), дърпана баница 2 пъти(рецептата е на Пина bouquet), пърленката и пита. Всичко е по рецепти от тук    bouquet
Имам машинката от Коледа и днес и е първия почивен ден Laughing

# 83
  • София
Честита машинка, каква е?
Давай и снимки, защото е по-вълнуващо:))))
Само вкусни резултати и занапред:)

# 84
Честита машинка и от мен, KSI!  Peace  Виждам, че си много продуктивна! Grinning

Да, слагай снимки, като можеш, тука гледаме, точим лиги и се надъхваме една друга.. Joy

# 85
И аз от скоро съм с хлебопекарна. Вече имам 3-4 сполучливи опита, но имам един въпрос : как слагате и кога живата мая. Сухата върху брашното , а живата?

# 86
Мерси за честитките. Машинката е Мулинекс с 2 бъркалки. Ще снимам вече, обещавам Simple Smile
mamasewi, маята я натрошавам върху брашното като внимавам да не се допира до сол или захар.

# 87
  • варненка от София
Аз пък слагам живата мая в кладенче в брашното и там слагам и солта и захарта. Принципно като меся питки набухвам маята със захар, а мъж ми като е работел в хлебозавода като младеж са слагали маята със солта в хляба, резултатите при мен сега с хлебопекарната са чудесни.
Сега в момента пека кекс с ябълки и орехи по рецепта на Танита, като стане ще снимам и ще покажа, мирише чудесно, поне за сега.

# 88
И аз я натрошавам в дупчица върху брашното. Там слагам и захарта.

Марулка, стига бе! Сол и мая не се смесват!! Как в хлебозавода ще слагат мая и сол, в кой хлебозавод т,ва?! Няма такова нещо.

# 89
  • Откъм Варната
......Как в хлебозавода ще слагат мая и сол, в кой хлебозавод т,ва?! Няма такова нещо.

А има има   Mr. Green всичко се слага накуп в казана няма никакъв ред ( като се има предвид и квалификацията на месачите  ooooh! ), но понеже се меси веднага и не престоява няма никакъв проблем, пък нашите машинки нали с отложен старт и затова не се слага, за да не тръгне маята по бързо

Общи условия

Активация на акаунт