Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 60
Малеееее колко сте изписали...Ние от вчера нямаме нет - чак сега го пуснаха... #Cussing outАма им се обадих на БТК - то да им съссскам...curly sue мойта диагноза е рядко тесто. Нинам, може и да греша, обаче свекито (а свекито ги разбира тия работи) казва, че когато тестото е рядко, питата втасва настрани, а не нагоре. А твоята като "разлята" ми изглежда. Не е зле, само дето не е вдигнала.
Djina моят съвет е да печеш най-много на 2. заповядай рецептата. Желая ти успех!
Cvetina-71 честито ти машинка, все хубави хлебчета за радост на домочадието!
Кампари аз брашното на Панино го купих от Метро - Варна. Не съм го виждала по други магазини. Може би не се купува много и престоява в нашето Метро, незнам. Вече два пъти купувам козуначено и пакета от половината надолу е камък. Разтрошавам с една вилица, пресявам и т. н. Отказах се да купувам техни брашна, защото съм разочарована и не смея да рискувам.

# 61
Lebeduna - благодаря ти за пожеланията. Аз вече изпробвах белия хляб от книжката,бързия и тестото за пици. А също така и един кекс с рецепта от форума. Всички у дома са страшно доволни,но притеснението ми за килограмите е огромно. Simple Smile
Ще продължавам да търся и изпробвам рецептите ви!

# 62
  • варненка от София
За много години момичета.

Ето, че днес направих хляба, от който съм най-доволна. Вече се опознахме май с моята машинка Динамик  Hug и този път резултатът ми хареса най-много.

Ето и снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=138 и тук пак http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=139

Рецептата е на Моренка и много останах доволна. Скоро ще се пробвам и с козунак, кекс и хлябове с разни нещица вътре.   chef

# 63
Здравейте!Надявам се да приемете в темата! Имам хлебопекарна от близо месец, но съм правила само бял, типов хляб и козунак! Нямам опит! Но ми се струва, че малко не се допича хляба, дори и като настроя машината на най-тъмно печене! Ако знаете нещо по въпроса, моля светнете ме! Благодаря и за много години!

# 64
Но ми се струва, че малко не се допича хляба, дори и като настроя машината на най-тъмно печене!

Отгоре ли не се допича или отвътре е суров? Отстрани зачервява ли се изобщо?

# 65
Гледам собствениците на хлебопечки се множат. Нека, нека  Peace Да са ви честити, момичета.

Мамче, Пина, Димитрина, Кампари, Лебедуна, благодаря ви, че се поглавоблъскахте с мен   bouquet

А за моята питка и аз мисля, че тестото беше доста меко. Или маята малко. Още съм ядосана. Благодаря ви за снизходителността, че не виждате колко зле ми е питата. Но наистина беше зле. А остатъците на другия ден бяха като камъни. Сега ще си почина малко откъм питки. Загледах баницата на Пина, ама ще видим дали ще ми даде дупе да я почна  Rolling Eyes

Здравейте!Надявам се да приемете в темата! Имам хлебопекарна от близо месец, но съм правила само бял, типов хляб и козунак! Нямам опит! Но ми се струва, че малко не се допича хляба, дори и като настроя машината на най-тъмно печене! Ако знаете нещо по въпроса, моля светнете ме! Благодаря и за много години!

Добре дошла в темата   bouquet За един месец да направиш и козунак си е нещо и не е изобщо малко. За препичането - горната коричка винаги е по-бледа, сивкаво-белезникав-жълтеникава при мен. Но като гледам какви цветове докарва новата машинка Динамит, чак ме обзема завист  Twisted Evil Твоята каква марка е?

# 66
Девойки, отгоре е малко по-бледо изпечен хлябът! Машината е AFIK , немска е , модел ВМ-4С!
Сега пека хляб с лук от рецептите, по желание на дъщерята! Стискайте палци да стане!

# 67
curly sue и на свекито купихме Динамик и хляба и и отгоре зачервееееенн!!! Не знаеш какво е завист... Аз купих Динамика....подарък за коледа.....

Девойки, отгоре е малко по-бледо изпечен хлябът!

Оооо, мила, ти нямаш проблем. И моята машина не го изпича отгоре. Но отвътре си е перфектен. Кой ти гледа горната коричка, като страничните са зачервени и хрупкави...ммм...окапах се...

# 68
Лебедуна и при мене е така и ми се струва, че когато правя голям хляб става по-изпечен!

# 69
  • София
На мен добре ми се изпича и на втора, и на трета степен. Само на  първа става блед и ми се струва недопечен. Сега съм пуснала обикновен хляб и го чакам да се изпече.
На Нова година правих хляба с лук и маслини и не стана никак зле.
Два дни преди това пробвах и козунака на Пина и той стана много вкусен.
Засега провал не съм имала, а вече доста неща сътворих. newsm36

# 70
Девойки, отгоре е малко по-бледо изпечен хлябът! Машината е AFIK , немска е , модел ВМ-4С!
Сега пека хляб с лук от рецептите, по желание на дъщерята! Стискайте палци да стане!

Така и предположих. И моята машина така пече, а и повечето други тук. Само тая Динамик...
Лебедуна, знам аз, знам... ама какво да правя, освен да взема да правя сладко, че да ми се развали и да купуваме нова  Twisted Evil

Пейшън, давай все така  Peace  Аз в началото що брашно изхабих  Laughing

# 71
Така и предположих. И моята машина така пече, а и повечето други тук. Само тая Динамик...
Лебедуна, знам аз, знам... ама какво да правя, освен да взема да правя сладко, че да ми се развали и да купуваме нова  Twisted Evil

Верно бе...Мотат ми се тука едни портокалови корички... smile3508

# 72
И при мене не е имало проблем до сега, но майка ми мрънка все, че отгоре бил блед хляба! Но не съм правила много неща - правила съм обикновен хляб, типов, на Коледа там измесих питката, козунак и сега правя хляба с маслините и лука!
Като изпищи последния сигнал, оставате ли хляба да изстива в машината или го вадите веднага! Аз го оставям там да поизстине известно време и тогава го вадя! И като го извадите в кърпа ли го завивате - така правя аз, или го оставяте открит да изстива?

# 73
И при мене не е имало проблем до сега, но майка ми мрънка все, че отгоре бил блед хляба! Но не съм правила много неща - правила съм обикновен хляб, типов, на Коледа там измесих питката, козунак и сега правя хляба с маслините и лука!
Като изпищи последния сигнал, оставате ли хляба да изстива в машината или го вадите веднага! Аз го оставям там да поизстине известно време и тогава го вадя! И като го извадите в кърпа ли го завивате - така правя аз, или го оставяте открит да изстива?

Майките мрънкат. Факт!

Аз го вадя веднага, изсипвам го върху решетката на парти-грила и завивам с кърпа. Или не завивам. Както дойде. Но задължително го оставям поне 1/2 - 1 час преди да се "започне", че става глетав.

Точно за тях и аз си помислих  hahaha

# 74

А тук скоро ще отваря Кауфланд Mr. Green........Дали ще си има сестричка Аляска-та ми???? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт