Машина за хляб - 7 част

• 38 568
  • 615
  •   1
Отговори
# 225
  • В града на тепетата
pina, само дето още нямам никакъв опит в качването на снимки, но винаги трябва да има първи път  Grinning,
стига само питката да стане както трябва,че с майсторка като теб не смея и да се меря  Peace

# 226
Споко, може и по-хубава от мен да я докараш, няма да се учудя! Laughing

За поставяне на снимка, инструкции има тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.msg63523#msg63523

# 227
Ох. Идвам да ви ревЪ.
Турих аз у машината следните неща (рецепта от форума). 315мл. мляко, 1 яйце, сол, захар, 500гр. брашно, 6 гр. суха мая. Тъй, ама на половина, че не ми трябват две пици. Само че не се светнах, че трябва да взема предвид, че и яйцето трябва да е половин. Та машината го омеси и стана на каша  Sick И аз го извадих, премесих, глътна още брашно, оставих да втасва. Втаса и пак залепна. Пак брашно. Ама съм забравила и да разточвам. Последно точих заедно с баба ми, лека й пръст, кат съм била 8 годишна. Както и да е. Залепнало тесто по масата и точилката. Кеф. Успях най-накрая де. Не ми се надигна тестото ич. А исках малко поне. В рецептата пише пухкав блат.  Tired
Моля някой да ми даде рецепта за тесто за пица, дето няма да стане лепкава гняс.  Close

Наревах се, благодаря за вниманието.  Blush

# 228
Julie - не си струва рева....
Ако искаш аз мога да ти дам рецепта от книжката на Мулинекс.
Пробвах го и стана страхотно . Излязоха две средно големи тавички пица. Правих я два последователни дни , а иначе тестото престоя в хладилника и смея да кажа,че стана по-вкусно.

# 229
Цветина, много ще съм ти благодарна  Hug

# 230
А ето ти и рецептата:

400мл прясно мляко
2,5 кафени лъжички олио
2,5 чаени лъжички сол
800г брашно
2,5 чаени лъжички суха мая

по желание сложих и 1 яйце

Дано да съм ти била от полза и да се получи.
А като ти се е получило каша ,защо не си досложила брашно и ще стане.

# 231
Ами защото го оставих да се меси и върших други неща, кото видях, че е на каша беше престанало да се меси и уж втасваше. Сложих брашно, но за да не пускам програмата отначало, го месих на ръка.

# 232
Е-случват се и такива неща.
Аз например снощи правех бърз хляб и след като свърши бъркането и реших да извадя бъркалките и да оформя хляба. Малката ми помощница се промъкна до мен и натисна пусковото копче,с което стартира програмата отново. Добре,че беше бърз хляб и бяха минали само 15мин. та успях да се справя като пусна програмата от начало и да стигнем до печенето без проблеми. Но пък хляба стана страшно вкусен,така че не се случват само при теб фалове.
Успех!  bouquet

# 233
Защо не пуснем тема само с плетене на питки? Какво ще кажете? Допада ли ви? Някъде където всеки да си каже видовете плитки,които знае и да не се налага да се ровим от тема в тема.....
newsm74
Казваме! Допада ни! Всички да си казват плетките бързо  Laughing
Да си жива и здрава за прекрасната идея.
Чакам да записвам   newsm44

# 234
  • варненка от София
Любимото ми тесто за пица е следното:

500 мл по равно вода и бира
щипка сол
7-8 лъжици олио
1 пакетче мая и брашно колкото поеме.

Не съм го правила в машината, защото ми е нова придобивка, но е наистина чудесно тесто и стават страхотни пици с него.

# 235
  • В града на тепетата
Направих питката по рецепта на Morena и понеже бях решила да я плета като pina,в един момент се размислих,че при този вид плетка
няма да мога да я разточа на 3кори и да я намажа с масло както е по рецепта. newsm78   Затова измислих компромисен вариант- разточих, намазах
с масло, завих на руло и разделих на 7части и всяка от тях на още две, а от там нататък както pina e описала.
На външен вид не е много красива,но на вкус е по хубава и от козунак,като до голяма степен според мен това се дължи на разточването и усукването.
Ето я и питката при това 1/2 доза.
http://images22.snimka.bg/004907668-big.jpg
не ми харесва начина по кйто я качих,но следващият път по-добре  Confused

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 10:04 от gabolina

# 236
Julie  аз пица правя с обикновенно хлебно тесто без яйце, мляко и пр. Наблягам на плънката - да е богата, а блата го обичам по - тънък.

Ето я и питката при това 1/2 доза.

Само аз ли не виждам питката, или наистина я няма?

# 237
  • Откъм Варната
Ето я питката на gabolina, искам едно парченце  Mr. Green

http://images22.snimka.bg/004907668-big.jpg

# 238
Ауу, много месите и печете бре, тц, тц! Crazy Ще ме комплексирате. Mr. Green
Забравих да съобщя, че щоленът стана суперррр! Heart Eyes Само че не сколасах за Коледа и го направих за Нова година. Месих в машината , а го пекох във фурната. Ползвах една немска рецепта, която побългарих леко. Пекох го без форма за печене,защото така и не можах да си купя (Ще чакам някой да ми подари от Швабско, че тук изпуснах прИмоцията на Калиакра-та hahaha )само го оформих като хляб.. Ще докладвам по - подробно утре по светло.  LaughingТ. е. днес.. Blush

# 239
Габолина, добре ти изглежда питката, ама ти на супер трудоемък вариант си се спряла! Hug То си точила, та мазала, та рязала и плела. Радвам се, че си успяла, видя ли че не е трудно, макар ти да си направила още по-труден вариант! Peace

Общи условия

Активация на акаунт