Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 255
  • Разград
Момичета,имам един въпрос.Моята машинка е Мулинекс.Та,по скоро се опитах да правя кекс,но нямам програма с продължителност 1 час и 20мин(рецептата от форума) и реших да комбинирам от две програми.Обаче....изненада,опитах се да стопирам първата-не става.Изключих машинката от контакта.После пак включих и първата програма си продължава,изключих пак и чак след около час успях да включа вече печенето.Кексът не беше лош,ама за пред гости не ставаше.Чудих се много вие как така правите подобни комбинации? newsm78

# 256

А коя е "онази"есенция за козунак?!? Thinking

Аз не слагам лимон, а лимонова есенция. Има я в "Пикадили". С лимон ми е по - трудоемко - да стържа кора и пр. Mr. Green Има най - различни есенции, включително и за козунак, но аз не съм вземала. Последния път я загледах....Като ме хване пак "козуначената фея" непременно ще я опитам.

# 257
Здравейте, момичета!
И аз от Коледа съм собственичка на хлебопекарна Мулинекс. Използвам я почти всеки ден, но само хляб съм правила досега. Най-много ни харесва пълнозърнестия. Коричката се изпича много добре, но на 3-та степен (силно изпечена коричка). За нова година пекох питка и тестото за нея замеси машинката. Получи се добре.
Max-mama, при мен запаметената програма се запазва само 7 минути, при изключване на машината. След това можеш да програмираш отново. Изпитах го още на първия хляб, защото спря токът.
Сега мисля да спретна кекс, че като четох постовете ви ми дойде музата... Grinning

# 258
Момичета,имам един въпрос.Моята машинка е Мулинекс.Та,по скоро се опитах да правя кекс,но нямам програма с продължителност 1 час и 20мин(рецептата от форума) и реших да комбинирам от две програми.Обаче....изненада,опитах се да стопирам първата-не става.Изключих машинката от контакта.После пак включих и първата програма си продължава,изключих пак и чак след около час успях да включа вече печенето.Кексът не беше лош,ама за пред гости не ставаше.Чудих се много вие как така правите подобни комбинации? newsm78
max-mama, пробва ли да заадържиш стоп бутона  (или както ти се казва копченцето за спиране) по-продължително?
Поне при мен така става с по-продължително натискане, но аз съм с бял Clatronic

# 259
Преди време си бяхме разменили няколко постинга с една мама тук в темата - тя имаше такава машинка, поразрових се из моите публикации и я открих - tanya_p. Можеш да й пишеш на лични.

Благодаря   bouquet

# 260
  • Разград
Ей сега прочетох в книжката,че ако искам да пусна две програми една след друга трябва да изчакам поне един час.Всъщност това го бях прочела и преди,но си помислих,че щом натисна "стоп" и край.Но ще пробвам и с продължително натискане.

# 261
Момичета, загубих си линкчето с това как се прави пълнения крокодил. Бихте ли ми дали адреса, може и на лична. Благодаря ви.

max-mama, за да започнеш следваща програма, трябва да изчакаш машинката за около 10 минути да изстине и след това можеш да стартираш друга програма. Вярно е, че по книжка пише 1 час да се изчака, но аз лично не го правя, ако бързам.

# 262
за есенцията-наисина е изкуствено,но не ми замириса на козунак само така.Е,аз не сложих лимонова кора,защото нямах,а от къде аромата на препечена захар?Да не съм пропуснала нещо? И да питам - не стана много сладък,на вас как ви се получава? Или аз не съм сложила достатъчно захар? Нали не знам как да си измеря продуктите,та за 150 гр.сложих 8 с.л.,малко ли е?Вие как си измервате олио,захар,брашно и други,които не се измерват в мл. или са различни от вода?

# 263
 Djina ако си правила козунака на Пина...тя е предателка,която е на диета...и затова не очаквай в нейните рецепти много захар...Аз първият път не сложих, но втория път...познай дали не удвоих дозата захар на Пина...Че в къщи все захар в сладкото търсят.....

За пълнозърнестото хлебче...Аз го правя така - според зависи какво брашно имам...слагам типово, пълнозърнесто и бяло, + мая, + сол, + вода, може и грахам да сложа....Но винаги слагам и бяло брашно, иначе пак става...но по-си е добре с бяло брашно!

# 264
ina.gg - за ТОЗИ крокодил ли става въпрос? Погледнах обаче, че има временен проблем със сайта от който е взета идеята.
Извинявам се за линка към крокодила, явно при публикуването на поста нещо се е провалил линка, докато го гледах на предварителен преглед всичко бе наред, а после не пробвах да отворя линка. сега го оправих, но Кампари вече ти е помогнала. Успех

На мен напоследък не ми остава изобщо време, дори да ви чета  Cry. А имам снимки да показвам на няколко питки направени напоследък. Дано поне през уикенда се похваля  Blush

Вижте на какво попаднах - Moulinex OW500431 Home Bread Baguette

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 10:25 от Ralfieta

# 265
Мама Цоцоланка, моята диета отдавна премина, та чак пак ще трябва да я захващам. Confused

За препечената захар - нали се ръси отгоре козуната преди да се пече със захар. Да не би да не съм писала в рецептата? Thinking  То нали се знае и без да се пише, та затуй... Embarassed

# 266
pina питката ти е страхотна, плитката също, радвам се че вече си при нас, въпреки че аз скоро ще ходя при диетите.

Мамо Цоцоланке, с нетърпение чакам темата за оформянето на питките,даже сега пак я търсих.

# 267
Ralfieta става въпрост за "плетения" крокодил с плънка... имаше го и тук из форума някъде, но си загубих адресчето(((, даже мисля и в гответе с мен го имаше... но линка, който си ми дала не се зарежда никаква страница  Sad

# 268
# 269
Кампари  даааааа, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт