Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко чаши от 250 ml са равни на 500 g брашно?
Къде мога да намеря яйчен прах в България?
Мога ли да използвам обикновено мляко вместо обезмаслено на прах в рецепти, които изискват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко чаши от 250 ml са равни на 500 g брашно?
-
Къде мога да намеря яйчен прах в България?
Яйчният прах се предлага в големи опаковки за ресторанти и предприятия, но може да се намери и на дребно. Някои от участниците споменаха, че са виждали яйчен прах в магазин за диетични и екологични храни на бул. Гоце Делчев. Важно е да проверите в специализирани магазини или онлайн магазини, които предлагат подобни продукти.
-
Мога ли да използвам обикновено мляко вместо обезмаслено на прах в рецепти, които изискват?
-
Каква е разликата между миксерите с една бъркалка и тези с две бъркалки?
-
Какво представлява брашно тип 405, 550 или 1050?
, но искам да споделя какво правя в последно време (е, преди Коледа и след НГ)
за Кампари! 
. Благодаря ви
. Не помня от кога не съм правила хляб само с вода.. Пропорции не мога да кажа точни, защото отдавна при мен всичко е на око, но напр. за 1 кг. обикновен хляб използвам - около 600 гр. брашно (бяло или типово), 2-3 с.л. кисело мляко, 300 гр. вода (ако млякото е направо от хладилника, водата трябва да е топличка), 2 с.л. зехтин (може и олио, масло), 1,5 ч.л. сол, 1 с. л. захар (кафява или мед), 1,5 ч.л. мая (ако е суха, жива - 20 гр.). Става пухкав хляб, пукнат, с прекрасно издуто капаче, почти винаги за малко да опре.
аз знам, че се слага малко олио в него, но въпреки това се получи доста гъста смес /жълтък + няколко капки олио/ и не успях да я намажа добре.