Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 465
gabby , ами и аз правя доста често тесто за пица в машинката... ами раздели на две тестото и до направи в две тавички, аз така правя, хубаво изтласквам по краищата, даже правя нещо като плънка в самия край с топено сирене... след като съм изънала хубаво по стената на тавата слагам суренцето и завивам някъде около сантиметър, така не ядеш суха коричка))) става много вкусно.

# 466
ina.gg, благодаря ти  Hug. Не мисля, че разделянето в 2 тавички ще помогне. Аз правя тестото с около 350 брашно и го слагам в тава около 38см. Но при самото печене много се надува и си става като хляб. Най-вероятно трябва да сменя рецептата  newsm78. Но пък следващият път ще пробвам това с плънката  Peace

# 467
  • В града на тепетата
 gabby , а пробва ли тестото за пици "Верди", напоследък в къщи само от него правя и пицата не става толкова дебела  Peace

# 468
  • варненка от София
ina.gg, благодаря ти  Hug. Не мисля, че разделянето в 2 тавички ще помогне. Аз правя тестото с около 350 брашно и го слагам в тава около 38см. Но при самото печене много се надува и си става като хляб. Най-вероятно трябва да сменя рецептата  newsm78. Но пък следващият път ще пробвам това с плънката  Peace

Аз правя следното тесто за пици и никога не съм имала проблем с него, винаги стават тънки.

150 мл вода
150 мл бира
4-5 с.л олио
500 гр брашно
1 с.л захар
1 ч.л сол
2 ч.л суха мая.

# 469
Аз правя бъркана пица,става много лесно,всичко се разбърква на ръка и става много тънка.Иначе и аз като я замеся в машината даже и на две да я направя пак си става както хляб. А това за навиването на краищата ще го пробвам непременно,много добре ми звучи Simple Smile
А някой пробвал ли е да прави затворена пица? Дали ще се опече равномерно?
За фолиото върху капака- слага се отгоре на самия прозорец,не отдолу върху хляба.Има ефект определено.
Машинката ми е тази от кауфланд,но не знам за по-голяма питка.Веднъж опитах да направя хлеб с 650 гр. брашно и като втаса започна да прелива от контеинера,та стана една,после не мога да почистя.Но и тестото беше много течно,май бях объркала пропорциите.
Та да взема пак да ви помоля за изпробвана рецепта за хляб 1 кг. Онази рецепта беше с 400 мл. вода и 650 гр. брашно и не стана нищо.После я домесвах на ръка с брашно.Явно е малко,но колко трябва да е newsm78

# 470
gabby , а пробва ли тестото за пици "Верди", напоследък в къщи само от него правя и пицата не става толкова дебела  Peace

Къде да го намеря това тесто  newsm78
Благодаря ви, момичета  Hug

# 471
  • София

Къде да го намеря това тесто  newsm78
Благодаря ви, момичета  Hug

Заповядай!  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120

# 472
  • Paris
Тесто за пица" Верди"
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

# 473
  • Балчик
Машинката ми е тази от кауфланд,но не знам за по-голяма питка.Веднъж опитах да направя хлеб с 650 гр. брашно и като втаса започна да прелива от контеинера,та стана една,после не мога да почистя.Но и тестото беше много течно,май бях объркала пропорциите.
Та да взема пак да ви помоля за изпробвана рецепта за хляб 1 кг. Онази рецепта беше с 400 мл. вода и 650 гр. брашно и не стана нищо.После я домесвах на ръка с брашно.Явно е малко,но колко трябва да е newsm78

И моята машинка е същата. В рецептата за пита " Роза" млякото е 2ч.ч. Ползвах чашката от машината. При тези мерки отиде към 1 кг. брашно. Но зависи много и от яйцата. Последния път бяха едни големи, та се наложи още малко да сложа брашно. Иначе предната пита я правих с малки яйца и отиде килограм брашно. Според мен за 400 мл. вода е малко 650 гр. брашно. А за втасването си втаса точно до капака. Не преля. Стои си жилаво. Явно ти е било рядко тестото и затова е преляло.

# 474
Djina аз съм правила крокодилче, което си е направо затворена пица, но преди да сложиш продуктите, и да затвориш пицата намажи хубаво стените с брашно, за да не поеме тестото от по-течните продукти или от влагата им. Опича се идеално.

# 475
  • Силистра
Момичета, ще се самоубия  Cry
От много акъл останах без машинка, стори ми се "много" мръсен капака и взех да го мия, измих го и го пуснах на земята, нямаше му нищо, но след около час само се чу едно пукане и вече нямам стъкло на капак.
Много съм нещастна, здрава машинка на месец, без капак, дали ще могат някъде да ми сложат стъкло, ако можете помагайте, на моите мъже в къщи не им се яде купен хляб вече

# 476
svetly_ ами според марката на машинката виж за съответен сервиз.

Аз пък разлях вътре малко смес и стои на места по реотаните загоряло. В този ред на мисли как си почиствате отвътре машинките???

# 477
  • София /Абсурдистан
Момичета, ще се самоубия  Cry
От много акъл останах без машинка, стори ми се "много" мръсен капака и взех да го мия, измих го и го пуснах на земята, нямаше му нищо, но след около час само се чу едно пукане и вече нямам стъкло на капак.
Много съм нещастна, здрава машинка на месец, без капак, дали ще могат някъде да ми сложат стъкло, ако можете помагайте, на моите мъже в къщи не им се яде купен хляб вече

Отиваш в сервиза, само там може да ти сменят капака срещу заплащане. Ако нямат, записват те и чакаш да докарат. Ама в Кауфланд май нямат сервиз тези машини. Лоша работа.

# 478
  • София /Абсурдистан

Аз пък разлях вътре малко смес и стои на места по реотаните загоряло. В този ред на мисли как си почиствате отвътре машинките???

С навито памуче върху тънка пръчка и напоено със спирт  Mr. Green

# 479
  • Откъм Варната

С навито памуче върху тънка пръчка и напоено със спирт  Mr. Green

Клечка за уши Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт