Желаещи да влязат в Зоната?

• 39 992
  • 584
  •   1
Отговори
# 120
А и още един въпрос къде да прочета повече за тези блокове?
Summer ,ти какво ще кажеш за режима добре ли е за моите мерки .От утре и аз съм с вас-сериозно.

# 121
А и още един въпрос къде да прочета повече за тези блокове?
Summer ,ти какво ще кажеш за режима добре ли е за моите мерки .От утре и аз съм с вас-сериозно.

Ти свали ли книгата.Като я свалиш се теглят и блоковете?

# 122
Здравейте,
Чудесно е, е темичката се развива! Аз уж започнах от декември, но новото начало беше и при мен от 02.01 Mr. Green  Ентусиазма ми малко се поизпари, защото се въртя около едни и същи килограми #Crazy

Искам да обърна вничание, че кагато се вземат размерите талията се мери през пъпа /за мой ужас е почти колкото ханша при мен Embarassed/ А също и когато имаш повече килограми коефициента на физическа активнот е 0,6. пише го в книгата "Зоната".

Наистина ли има тема с рецепти newsm78 Вчера публиксувах две в Симеоновската тема.  chef

# 123
Гледам, че се обяснявате за блоковете, та и аз да се намеся. За тези, които нямат книгата и им се вижда сложно, ето основните моменти, поне както аз ги виждам:

1. Всеки организъм има различна нужда от протеини.
2. За оптималното функциониране на организма, на тези протеини отговарят и са необходими точно определено количество въглехидрати и мазнини.
3. Когато е постигнато това равновесие, организмът влиза в Зона, т.е. да го кажем по просто - се чувства и функционира най-добре.
4. Храна се приема на 3, максимум 4 часа, за да не се излезе от Зоната - 3 големи хранения и 2 междинни закуски. В случай, че човек си ляга късно, а вечерята е рано - може още едно хапване, за да не се получава голям луфт между храненията.
5. Блок - това е мерната единица, приета от автора, за определяне на необходимото количество храна за всеки индивидуално.

Как е на практика :
1. изчислява се по колко протеини трябва да приема човек. Изчислява се  въз основа на различни измервания и таблици - вис., тегло, обиколки на какво ли не - което е хубаво, защото при повече показатели, естествено, че изчисленията ще са по-прецизни. А хората сме различни, при едни и същи ръст и тегло, изглеждаме различно, нали!
2. Когато се казва, че човек на ден има нужда от 9 блока например, това означава - 9 блока протеини!!! Т.е. когато се храним, за да бъдем по диетата или в Зоната, трябва да приемаме по 9 бл. протеини+ 9 бл. въглехидрати+ 9 бл. мазнини на ден!
2. В книгата има таблици  -> колко грама продукт = колко блока съдържат; и по тях се съставя менюто.
3. И при него, подобно на всички други диети, също има разделяне на добри и лоши източници на протеини, въглехидрати и мазнини, напр. -> месо =пиле, риба; въглехидрати - зеленчуци и плодове. Хляб може, но малко - не както Бомбето от другата тема, лапа си месо и филии и се чуди защо не отслабва... Laughing, мазнините = зехтин, маслини; масло в по-малка стерен,  и т. н.
3. Продуктите (въглехидратите!) могат да се заместват и комбинират всякак, стига да се спазват блоковете. например, може да хапнеш хляб, но тогава трябва да намалиш зеленчуците или плодовете.

Това, което на мен не ми харесва:
1. Много пипкава работа. От това толкова грама, от онова - толкова.... Сега, той прави уговорката, че  в краен случай може и на око - една шепичка месо било 1 блок. Или 1/3 от чинията месце, останалата 2/3 - зеленчук. Или 1/3 зеленчук и филийка хляб.
2. Дава точни часове за хранене, като започва със закуска в 7 ч. Аз не закусвам по това време, рано ми е, а не знам, ако се измести с час или два нагоре, дали има същия ефект. Все пак биологичен часовник, туй-онуй...
Хайде, стига толкова, че написах книга Mr. Green

Аз искам примерното меню Praynig

Ето още малко: http://dieti.rozali.com/dieti-zvezdi/p6604.html

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 17:10 от птица

# 124
mersi,SUMMER.ti kak si s dietata,ima  li minusi?
SLAV4E AV4E ,zashto se bavish sas zapo4vaneto na dietata,stiagai se. Naughty

Щото съм много сериозна.Търся си причини. Whistling
Всъщност както снощи казах,трябва да си напазарувам продукти които ги няма в близкият магазин,хляб на Бонус,някакви рибки,повечко зеленчуци и т.н.
От събота или понеделник съм с вас.Трябва да опразня Билата. Mr. Green

А summer е супер с резултата,вече е -3.30килограма.
Ох,и кантар ми трябва електронен. ooooh!

не моя резултат а на blueberrygirl аз за днес нямам резултат но се чусвам добре

# 125
От събота или понеделник съм с вас.

Даже не е и от утре  hahaha hahaha hahaha
Събота и понеделник никога няма да дойдат, нито пък утре. Стягай се и още следващият път като седнеш на масата мисли какво хапваш. Все ще намериш нещо подходящо в хладилника: яйца, сирене, зеленчуци... съгурна съм, че и в кварталния магазин ги има.  smile3521

M2M, ако имаш възможност пиши ни 2-3 дни с какво се храниш. Все трябва да има причина да не сваляш. newsm12

птицаsmile3501 smile3501 smile3501 поздравявам те за труда. Но към всички, които още не са прочели книгата - Момичета, недейте чака някой да ви преразкаже книгата. Всичко е обеснено повече от добре, трябва само малко време и желание.  #2gunfire

sladurca, добре дошла Hug Желая ти успешен старт утре!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 19:47 от blueberrygirl

# 126
До голяма степен го направих заради себе си - като се синтезират така нещата, става по-лесно и ясно. Иначе наистина диетата не е от тези, които можеш да натамъниш по чужди приказки. Има си много сметки, много таблици, много блокове, много чудо Laughing Трябва или книгата да се изчете, или диетолог, който да ти сдъвче и изплюе нещата наготово.

Какво става, едно момиче щеше да показва своето меню!?

И какво ще кажете за часовете за хранене? Спазвате ли ги? Може ли да се разместят? Мнения!?

# 127
Някой ако иска книгата или таблицата да казва

# 128
птица, ето ти моето меню за днес:

закуска: омлет от 2 яйца(2П), 30 гр. сирене(1П), 1 ч.л. зехтин(3М), 270 гр. зелева салата(2В), 75 гр. ябълка (1В)
обяд: 90 гр. пилешки гърди (3П), 200 гр. печени чушки (1В), 400 гр. домати (2В), 9 бр. зелени маслинки (3М)
следобедна закуска: 1 айрян (1П, 1В)
вечеря: таратор от 400 гр. кисело мляко (2П, 2В), 200 гр. краставица (1В), чесън, отделно 30 гр. пушена риба (1П)

# 129
Благодаря! newsm10 С вас съм!ПТИЦАдай си скайп или мейл и ще ти пратя меню.

# 130
Опс, моя е грешката! Видях ти писмото!

Благодаря! Отивам да чета!

Sladurcabouquet

Много ядене, бре Shocked

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 20:42 от птица

# 131
Аааааааа   Naughty така.Казвам ви от понеделник,обещавам. bowuu

# 132
Slav4e_Av4enewsm10

Хайде момичета, желая ви лека нощ, аз отивам в леглото smile3524

# 133
Лека и на тебе.
 Аз точно разглеждам блоковете и си правя сметка какви гювечета мога да си правя.Обаче нещо май не виждам хляба там или пък ми се спи? newsm78

# 134
Slav4e_Av4e,
има го хляба - в колонката с въглехидрати най-отдолу под графа "Зърнени":
Хляб пълнозърнест 1/2 филия - ако е Бонус е 1 филия, те са си малки и без това.

Но изрично ти го копирах в червено за да знаеш, че е лош избор.  no

На мен тази сутрин ми се иска да подскачам до тавана.   jumpuu  jumpuu  jumpuu 
Кантара ми не спира да показва все по-малко и по-малко. Хайде момичета почвайте сериозно, и да имате по-добри от моите резултати ви пожелавам.  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт