Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 146
  • 312
  •   1
Отговори
# 60
Ми не съм имала Thinking На по-късен етап ми се втърдяваше корема и доктора ми изписа магнезий май newsm78 Но беше пролетта, била съм 6-ти месец сигурно.

# 61
Здравейте и от мен!
Колкото до контракциите и аз ги имах ,но беше в по-големите месеци!не се притеснявай danibon,консултирай се с лекаря си за твое успокоение,но според мен няма нищо страшно!Майка ми ми е разказвала,че когато е била бременна с мен е била постоянно с контракции!
А за гърдите да не ви говоря-ужас!Понякога изпитвам такива болки!По принцип не съм с големи гърди и сега с тази промяна на размера трудно се свиква!А преди като почнвех да кърмя,можех да изхраня 5 бебока-много кърма,много нещо!За съжаление трая само три месеца!

Някои от дрехите не ми стават вече,по -точно тесни са ми и не ми е удобно с тах!Но се чувствам много добре,все още не толкова тежка,но и това ще стане!Имам си коремче и много му се радвам!

# 62
Данибон, аз имах такива контракции, но се появиха някъде към петия месец и продължиха до края. В крайна сметка родих след термин, така че те не повлияха на раждането. Само дето заради тях пих Магнерот, но пак в доста по-напреднала бременност. Според мен трябва да опишеш на гинеколога ти какво си почувствала, той най-добре ще прецени дали е притеснително.

Аз снощи също си помислих за миг, че усетих бебето, но не съм никак сигурна. При мен с първата бременност беше точно като пърхане на пеперуда в началото - все едно някой те гъделичка по корема, но отвътре.

Дано бързо преминава гадененто и повръщането на всички, които още го изпитват. Аз май бях от късметлийките - гадеше ми се само една седмица и повръщах само веднъж. Вече май и кръвното не ми пада, защото се чувствам добре и в кондиция, силите ми се връщат. Дано да не е само временно.

# 63
О,забравих да кажа с какво се мажа-взех си мсажен крем на Кокона и майка,но е много твърд,немога да го изкарам от тубичката!Предната бременност се мазах с масажно масло против стрии на Икаров,сега пак ще си го взема,но то е за след третие месец!Незнам,мен ме предупредиха да внимавам с тези ароматни масла!

# 64
Благодаря момичета , ще питам доки като отида  дръгия път , а дотогава дано не получа пак . Аз за мазането си купих крем против стрии на Мустела , доста ме учуди цената , не знаех че продуктите на тази фирма са толкова скъпи , но дано поне има ефект , въпреки че според мен си е до кожа . Познавам момичета които се скъсаха от мазане но пак се нацепиха и такива които не са се мазали грам и нямат ни една стрия . Все пак аз си взех крем да се мажа за да знам че ако се нацепя , поне съм пробвала да се предпазя . Не че много стриктно се мажа де , още доста ме дразнят миризмите и се мажа само като се чуствам много добре и въобще не ми се гади , иначе не рискувам  Grinning че напоследък съм разредила  Sick ама се усещам че малко ми трябва и гледам да не си дразня излишно стомаха . Добре че поне чешмяната вода вече не ми мирише толкова силно на хлор , че ми беше мъка докато си измия зъбките и лицето , особено сутрин .

# 65
  • Sofia
[
А между временно съм много болна  Rolling Eyes Първо ме болеше гърлото сега зверски кашлям и ми тече носа  Sad Много ме е яд . Утре отивам на лекар. 

а още не съм се записала на ЖК  Blush има ли такива като мен Mr. Green

Има Cry При това на антибиотици вече Cry Cry
По-добре вземи един парацетамол докато е време (но задължително след като уведомиш лекаря).

# 66
  • София
Danibon, въобще не се притеснявай за тези контракции, те са подготителни и матката ги извършва постоянно, от самото начало, иначе не би могла да си разпъне мускулните влакна дотолкова, колкото трябва. Само че не всички жени в началото ги усещат. Аз си имах през цялата бременност, никога не съм пила магнерот, това са си нормални неща. Ако зачестят твърде много, станат циклични и се придружатот болка, вече не е добре. Пиши в гугъл "бракстън хикс контракции" и чети. Между другото, след оргазъм се получава същото. Ако беше опасно, сексът щеше да ни е тотално забранен Simple Smile
За стриите да ви кажа, работата е малко кауза пердута Mr. Green Чела съм, че се образуват заради промяна в работата на надбъбречните жлези, произвеждат повече/или по-малко Rolling Eyes/ кортизони, които пък влиятели на еластичните влакна в кожата и ето ти- стрии Sick Така че мазането май по-скоро ни облекчава сърбежа, отколкото да ни предпази от стриите. Но едно нещо със сигурност помага  - много вода. Хидратирането на кожата "отвътре" е много важно.

# 67
Данибон, давам и моят стейтмънт за контракциите на матката  Grinning :
Съвсем скоро четох някъде из форума, че матката си контрахира постоянно като всеки мускул по много пъти на ден. Започва да се усеща чак, когато матката нарастне достатъчно, за да стане движението осезаемо. Моята лекарка смята, че не бива да се пият спазмолитици, защото така мускулът залинява и спира да извършва тези естествени за него движения. Тя твърди, че за това много жени не получават естествено разкритие и ефективни контракции по време на раждане...
Така че, според мен, съвсем нормално явление. Радвай се, че матката ти функционира, както трябва. Имаше някаква бройка - мисля, че три на час - която вече беше обезспокоителна.

Юли.к, аз си правя всеки месец снимки по едно и също време  Grinning И моето шкембенце се е заформило лекичко и много му се радвам. Не мога да мина покрай огледало, без да изпъча корем  hahaha Нямам търпение да порасне още, за да изглеждам като истинска бременна. Не знам, май само при мен е така, но в момента коремът ми е тема номер едно.

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 11:12 от Patishonka

# 68
  • София
Не издържах снощи и в 23:15 накарах мъжа си да ме снима  Laughing Май помисли, че не съм съвсем добре с главата - от 8 вечерта мрънках колко ми се спи и съм уморена, после час и половина четох нашите форуми и накрая снимка посред нощ  Shocked Но вече ще си правя редовно снимки! Много интересно ще е накрая да се види и някой ден да ги показвам на поколението как е расло на топличко и мекичко Simple Smile
Вече казах и на колегите на работата си и се пъча из офиса  Flutter Така де, да не се случва всеки ден да чакаш бебе Wink
Сега си мечтая като кетито да усетя малкото Simple Smile Но май ще има още да почакам. Кети, желая ти бързо оздравяване!

# 69
Юли.к, аз още не съм казала в офиса и някак не знам как да си кажа...  Tired

А за снимките - въобще не си ги харесвам моите. Имам чувството, че физиономията ми се е изменила и носът ми е като на бременна... Отделно, че доста напълнях по краката. Нямам търпение да ми порастне още корема, поне да се концентрира вниманието върху него, а не върху дупето  Laughing

# 70
Аууу, на мен също физономията ми е като на бременна, подух ли се, що ли. Устата ми е почти двойна, това е добре, само носа ми да не стане и той hahaha Ако е момиче се очаква да погрознея Mr. Green

# 71
Като ще си говорим за кореми- моят вече е направо огромен. preggoВинаги съм си имала малко шкембенце,но от няколко седмици расте неудържимо и вече изглеждам като в 5 -тия месец.Какво ще стане до края,не ми се мисли.Вече нито един панталон не ми става,ходя си полуразкопчана,като циганче. А за стриите и аз мисля,че и с мазане и без,резултата е един.Всичко е от кожата. Кумата ми е с 3 деца,всеки път е качвала по 40кг и няма нито една стрия.Но за св.мас и аз знам че е най-доброто мазило.Даже бебо мисля само с мас до го мажа.

# 72
Patishonka и моя корем е тема номер едно!Вече и мъжа ми вика"душко ама какво сладко коремче се заформила"Ама само аз си знам, че май по-голямата част от това е от здраво похапване Rolling EyesНепрекъснато си го погалвам-коремчето де! preggo

# 73
И за мене сега голямата тема е корема preggo
То и аз снощи не издържах и накарах моя мъж да ме снима Laughing много ми е смешно коремчето, прилича по-скоро на отгледано шкембе по празниците  hahaha и още не прилича съвсем на бременно коремче. В работата съм казала само на някои колеги, не всички още знаят. Иначе на физиономия не съм се променила, не ми личи. Но проблема ми е, че незнам точно как да кажа на шефа, а трябва, щото ще трябва да ми потърсят заместник, който да обуча.....Но и до там ще се стигне живот и здраве
Има ли храни които не трябва да ядете и не ги ядете и такива, които трябва да се хапват?

# 74
А вече не искам да  се качвам на кантара защото съм качила 4 кила за два месеца!А като отслабвах лятото с диета и яко фитнес свалях по 1 кило на два месеца

Общи условия

Активация на акаунт