Мнения за ДЕТСКА ЯСЛА 48

• 49 723
  • 331
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ох да не пиша само лоши неща. Яслата изглежда много добре. До сега не е имало ден да не са навън децата. Има мноого играчки по думите на Марти (само това повтаря). Явно храната е Ок, защото преди от частната ялса излизаше прегладнял (от кухнята на ОЗИ). За персонала засега няма мнение.

# 196
Мишле, Vesi21, Благодаря Ви за написаното! Притесненията за това дали детето се чувства добре или дали някой му е казал лоша дума никога няма да изчезнат! Очевидно трябва да се разчита само на съвестта на лелките, но не и на психологически и педагогически методики при грижите на мъниците! Навярно очакванията ми са твърде големи. Не искам да изолирам детето от неговата среда и се надявам всичко да бъде наред и положителните да бъдат много повече от отрицателните неща.  Praynig

# 197
  • София
Веси, изненадва ме това, което си написала, дано да не е вярно.....
За подвикването на децата - и аз съм чувала, но донякъде е оправдано, защото онзи ден като забирах Алекс и няколко дечица се затичаха като свободни радикали из двора към вратата, а някой "съвестен" родител я беше оставил отворена.....така че това е първото, което правят, за да ги спрат....въпроса е в децибелите, някои просто ги имат в повече Mr. Green Но не съм съгласна да ги заплашват, че еди кой си няма да дойде. В 4 група персонала на мен лично ми е симпатичен, но не пречи по-нататък да напиша и за разочарование от тях, не дай си Боже! Praynig Прави ми впечатление, че са мили и любезни, но само те си знаят какво се случва вътре, като превъртят ключа. Naughty
Колкото до храната- от "опит" споделям, че готвят вкусно. Първите три дни, когато Алекс беше до обяд и ми изкарваха храната й да я нахраня навън- определено беше и изглеждаше вкусна.
Колкото за заниманията- мисля, че ги има. По-долу писах, че Алекс знае песнички, игри...

# 198
  • София
Веси, изненадва ме това, което си написала, дано да не е вярно.....

Е нямам чак толкова развинтено въобръжение и свободно време Laughing.

Факт е, че винаги може по-добре. Пък и за 300-400 лв. заплата толкова. Ама това е друга тема.

Знаете ли дали се правят родителски срещи в яслата?

# 199
Моята Дея е в 4-та група и съм много доволна от персонала в групичката.  Peace Дори сега когато ще се местим на нова квартира в Борово нямам никакво намерение да я местя, защото детето се чувства добре и спокойно с тези хора, а това за мен е много важно.  Peace

Мишле_, виждам, че и вие сте в 4-та група. Дори Дея ми е казвала няколко пъти за "новото момиченце Александра с бибката."  Mr. Green Wink

Пък и за 300-400 лв. заплата толкова.
Веси, доколкото знам, на леличките заплатата дори е под 300 лева, което е трагедия....

Знаете ли дали се правят родителски срещи в яслата?
Правят се, но рядко. За една година при нас е имало само една родителска среща.

# 200
Здравейте отново,

Детенце вече ходи на ясла!   newsm32 Приеха ни в 3-та група.  Сестрите ми се сториха много мили и отзивчиви. Дано малката да свикне бързо с тях и с обстановката. Имах много притеснения за това и онова, но сега съм по-обнадеждена.  Ако има мами, на които съкровището им е в 3-та група, нека да ми пише (може и на лични). Бих искала да се запознаем  supermama

# 201
Здравейте отново,

Детенце вече ходи на ясла!   newsm32 Приеха ни в 3-та група.  Сестрите ми се сториха много мили и отзивчиви. Дано малката да свикне бързо с тях и с обстановката. Имах много притеснения за това и онова, но сега съм по-обнадеждена.  Ако има мами, на които съкровището им е в 3-та група, нека да ми пише (може и на лични). Бих искала да се запознаем  supermama

Здравейте отново! Единственото, което мога да кажа за тази ясла и сестрите е само добро! Детенце много бързо се приспособи. Занимават се с тях и много е сладко, че правят прически на момиченцетата. 4470 Изобщо никакви проблеми нямаме. Учат ги да се хранят сами, да пият от чаша и да сядат на гърне. Бях много притеснена за яслата, но сега всички предубеждения ми отпаднаха!  newsm10

# 202
Здравейте!
Може ли да споделите, каква е храната в яслата. Аз съм привърженик на здравословното хранене. Ясно е, че храната няма да е като у дома, но поне да няма кренвирши и вафли  Crazy 

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 20:02 от Shada

# 203
  • София
Shada,
за храната мога да споделя, че е разнообразна и подготвена спрямо изискванията за здравословно хранене на малки деца. На входа в яслата има изнесено менюто за седмицата и там може да се ориентираш в "обстановката". Досега не съм видяла да фигурират вафли, кифли, кроасани, пържени неща, както и мазни колбаси....
Но пък също така мога да ти "споделя", че наблюденията ми, както и на няколко майки, с които комуникираме, са че за супите използват за база/основа Маги Naughty Crossing Arms Може и да не е винаги, а да са инцидентни случаи, но е факт, че Маги присъства в менюто им Thinking
Иначе за персонала- писала съм вече в темата- обгрижват децата, макар че понякога има какво да се желае, имат си и те своите пропуски, но все пак на главите им са 15-20 деца, трябва на всяко да обърнат внимание....
В понеделник например имаха авария с парното и през целия ден са нямали парно, добре че си я взех рано в този ден, иначе я взимам в 18ч. Съответно  повечето от половината дечица са се напишкали, включително и Алекс. В раничката й има пълен комплект дрешки, вкл. и два чорапогащника. Познайте как си я взех вечерта- без чорапогащник, само по чорапки, студени ръчички, студени крачета, студено носле......до късно вечерта ми повтаряше как я боли главичката...... Лелите били пуснали някакви печки, но помещенията са големи и с печка е трудно да се отоплят.
Иначе аз лично като цяло съм доволна, имат добра игрова база, а персонала е любезен.

# 204
Мишле_ , благодаря ти за споделеното   bouquet
Малко съм по-спокойна, но ме е яд, че здравословното ни хранене ще отиде на кино  Sad

# 205
  • София
Мишле_ , благодаря ти за споделеното   bouquet
Малко съм по-спокойна, но ме е яд, че здравословното ни хранене ще отиде на кино  Sad
Е няма как да стане толкоз здравословно, колкото си го приготвяме у дома. Освен това хапват солетки, бисквитки...това няма как да го избегнеш. Всички са в "кюпа", гледат едно от друго, подражават си...... Каквото заедното, това и за другите...общата работа е така Laughing
Гледам ти лентичката...на 2г6м - не ви ли е малко късно за ясла, как ще ви вземат? Той си е направо за детска градина, но това е моето мнение Hug

# 206
За ДГ е малък, пробвахме вече.  Rolling Eyes

# 207
Мишле_ , благодаря ти за споделеното   bouquet
Малко съм по-спокойна, но ме е яд, че здравословното ни хранене ще отиде на кино  Sad

Party Нашето здравославно хранене, така отиде на кино, че малката вече не иска да яде у дома. В яслата си изяжда всичко, но у нас - не и не  chef Отбелязвам и факта, че там се храни с още 15 - 20 деца, които няма как да ги докарам у нас  Joy Сутрин закусва само в яслата и няма търпение да седне на масата с децата.  За мен това е по-важно - детето да се храни с удоволствие. 

# 208
  • София
Прочетох темата и реших да се включа, нищо че отдавна не е писано. Подразни ме начина, по който коментира една от участничките и реших да разпитам. Какво се получи след като разпитах, ами оказа се че много хора са доволни от въпросната г-жа Радева и нищо чудно защото тя учела децата и на песнички и на стихчета и на игри. Та се запитах дали няма и обратна страна на медала. Дали въпросната Маристута не е провокирала с нещо жената. Вярно, че има силен глас, но кой от нас е идеален. Още повече се помни случай, при който е била напсувана от майка на дете от групата. Не знам дали това  се отнася за тази майка, която е писала, но си представете на какъв стрес са подложени тези жени, гледащи по двайсет деца наведнъж.

# 209
Прочетох темата и реших да се включа, нищо че отдавна не е писано. Подразни ме начина, по който коментира една от участничките и реших да разпитам. Какво се получи след като разпитах, ами оказа се че много хора са доволни от въпросната г-жа Радева и нищо чудно защото тя учела децата и на песнички и на стихчета и на игри. Та се запитах дали няма и обратна страна на медала. Дали въпросната Маристута не е провокирала с нещо жената. Вярно, че има силен глас, но кой от нас е идеален. Още повече се помни случай, при който е била напсувана от майка на дете от групата. Не знам дали това  се отнася за тази майка, която е писала, но си представете на какъв стрес са подложени тези жени, гледащи по двайсет деца наведнъж.
shanika,  за актуална информация - въпросната Г-жа Радева вече не работи там.
Искам само да уточня, че тази жена съм я виждала в пряк контакт един единствен път. Имай предвид, че не бих си позволила да провокирам човек, който за мен е психически неуравновесен и на който в този ден оставям детето си.

Това от моя страна не са капризи, а спазване на принципи.

Да, подложени са на стрес и доста работа, затова аз оценявам всеки техен труд и се държа доста човешки с тях за разлика от много други родители. Друг е въпросът, че има доста простаци и от едната, и от другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт