въпрос към имащите съдомиялна

• 122 796
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
o.k.Благодаря за бързият отговор! #2gunfire

# 631
  • София
o.k.Благодаря за бързият отговор! #2gunfire
За нищо! А с какво заслужихме разстрел?  Crazy

# 632
  • Варна
Сигурно по погрешка е натиснала не което трябва.  Wink

# 633
  • Пловдив
Хайде и аз с въпрос  Grinning
Миялната е АЕГ-Електролукс, с нея съм вече почти година. От около седмица не измива - мих филтрите, пусках я празна с препарат за почистване, не съм сменяла нищо (таблетките са същите, като преди). Някой идеи  newsm78
Между другото за почистването- мия на около месец-месец и половина (почва да замазва съдовете и си "казва", оправя се след това).

# 634
  • София
Джул, а погледна ли дупките на перките да не са запушени?

# 635
Аз на мойта перките тъй и не разбрах как се свалят Rolling Eyes. Иначе като има нещо видно на отвора, с клечка за зъби съм отпушвала.

# 636
Простете ми невежеството, но Каква е функцията на препарата за почистване на Миялна машина ? От какво трабва да се измие Миялната  newsm78? Ползвам такава за 12 к-та почти през ден от 3 години и не ми е хрумнало да я мия.

# 637
  • Плевен
Простете ми невежеството, но Каква е функцията на препарата за почистване на Миялна машина ? От какво трабва да се измие Миялната  newsm78? Ползвам такава за 12 к-та почти през ден от 3 години и не ми е хрумнало да я мия.
Препаратът почиства наслагвания, остатъчни мазнини, запушени каналчета (дюзи). Един вид профилактика на машината.

# 638
Трябва да се почиства от напластените мазнини, остатъци от храна и препарат във филтъра и т.н. Особено ако не е ползвана дълго време - може мръсотиите да са засъхнали и горещата вода да не може хубаво да ги разтвори и изхвърли.

# 639
Имам и аз въпрос-на какво може да се дължи чупенето на съдове в машината?За последните 10 пускания имам 5 счупени съда.Досега никога не се е случвало,ползвам я вече почти година,свикнала съм и вече,винаги слагам на едно и също място чиниите,на точно определено място чашите-всяко нещо си е намерило място,така да се каже.Мие си все така добре,както и досега,но това чупене ме притеснява.На какво може да се дължи?

# 640
Миялната е АЕГ-Електролукс, с нея съм вече почти година. От около седмица не измива - мих филтрите, пусках я празна с препарат за почистване, не съм сменяла нищо (таблетките са същите, като преди). Някой идеи  newsm78
Между другото за почистването- мия на около месец-месец и половина (почва да замазва съдовете и си "казва", оправя се след това).
Почисти ли основно филтърната система? Вероятно проблемът е там.

# 641
  • Пловдив
Имам и аз въпрос-на какво може да се дължи чупенето на съдове в машината?За последните 10 пускания имам 5 счупени съда.Досега никога не се е случвало,ползвам я вече почти година,свикнала съм и вече,винаги слагам на едно и също място чиниите,на точно определено място чашите-всяко нещо си е намерило място,така да се каже.Мие си все така добре,както и досега,но това чупене ме притеснява.На какво може да се дължи?
Умора на материала. От ползването в стъклото се натрупват напрежения - тук чукнато, там ударено. С просто око все едно нищо няма, но напрежението си е там. И като го натисне налягането на горещата вода в миялната и то се чупи. Също така и температурното разширение от самата температура на водата.

# 642
  • Пловдив
Почисти ли основно филтърната система? Вероятно проблемът е там.
Огледяай добре и самите перки, да няма запушени дупки.

# 643
  • Пловдив
ОК, ще огледам перките  Peace  Давайте и други идеи - да почвам цялостен оглед, като се прибера, че така не си е работа.

# 644
Янтра е отговорила правилно на двата въпроса.

jul,
още един съвет  за лошото измиване - смени таблетите. Гланцът и солта не, няма смисъл, но от едни и същи таблети дълго време може да се получи проблема.
Малките магазинчета, доколкото съм чувал, продават таблети и на бройка. Купи си по две-три бройки на различни марки и ги пробвай така - по два-три дни от едната марка и сравни резултатите.
Аз ще пусна една таблица с цените на най-разпространените таблети в темата за препарати за миялни. Разгледай я и експериментирай.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 17:52 от Дедо

Общи условия

Активация на акаунт