въпрос към имащите съдомиялна

• 122 753
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм имал подобен проблем, но не е нито от препаратите, нито от дефект в машината. Причината е, както ти казаха по горе, изхабяване на материала. При мен се е случвало от недобре закрепване и по време на миене ако съдовете се лашкат. Има вариант и да опират в перката, макар че перката едва ли има такава тяга, че да счупи съд. Но в никакъв случай не е от препаратите. Аз ползвам само две марки препарати от 7 години и то проверени марки. Солта е важна за гланцирането на съдовете, за да не излизат на петна и по никакъв начин не вредят на материала.
Опитай като пуснеш миялната да се вслушаш в звука - дали не се чува нещо нередно. Между другото каква марка ти е миялната, ако не е тайна?

# 646
  • Варна
Имам и аз въпрос-на какво може да се дължи чупенето на съдове в машината?За последните 10 пускания имам 5 счупени съда.Досега никога не се е случвало,ползвам я вече почти година,свикнала съм и вече,винаги слагам на едно и също място чиниите,на точно определено място чашите-всяко нещо си е намерило място,така да се каже.Мие си все така добре,както и досега,но това чупене ме притеснява.На какво може да се дължи?
Може да си сложила чаша, две в повече и да са подпирали по перки или на пътя на водата.  newsm78

# 647
За чупенето на съдове си мисля нещо. Имам миялната от 3-4 години вече и не ми се е случвало да извадя нещо счупено. Но отскоро започнах да ползвам кратката програма, която загрява до по-висока Т, а преди нея пускам само омокряне, което си е само със студена вода. Та съм си мислила дали от тази рязка смяна на Т мога да очаквам "инциденти".

# 648
  • Пловдив
Ника, Янтра-благодаря Grinning Запушени бяха перките, изчистих ги с клечка за зъби (мерси за идеята  Grinning ), а те как се чистят по принцип?
Дедо, ще погледна и таблетките, щом е добре да се сменят  Peace А защо е добре да се сменят  newsm78

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 09:45 от jul

# 649
  • Пловдив
Ами аз ги чистя с тел, щото клечката може да се счупи и да остане в перката.

# 650
Ника, Янтра-благодаря Grinning Запушени бяха перките, изчистих ги с клечка за зъби (мерси за идеята  Grinning ), а те как се чистят по принцип?
Дедо, ще погледна и таблетките, щом е добре да се сменят  Peace А защо е добре да се сменят  newsm78

Сменям ги по ред причини. Е, за теб може да са маловажни или странични, но ще ти отговоря.
Първата: сигурно си чувала за пастата за зъби или за праха за пране...Препаратите за миялна са различни като състав и действие и влияят по различен начин на машината и съдовете. Някои са с много силикати- мият жестоко, но драскат съдовете и развалят декорациите. Други са с много фосфати - мият силно, но лошо за природата, Трети са с хлор, лошо за нас. При четвърти по машината има невидими отлагания или разяждат /деформират/при дълго ползване уплътненията и пластмасовите резервоари за гланца и препарата.
Втора причина - всяка машина си има особености: количество вода, температура, време на действие, налягане, цикли и т.н. Аз имам две различни машини в две къщи. Едната е 15 годишна - мие отлично със всеки препарат, но някои стави не й работят, има главобол, като не й пусна любимата програма и ...така. Новата е още по-капризна. С някои мие, с някои не.
Трета - обичам да пробвам различни неща. Последния месец съм мил с  Калгонит Куантум, Фейри-капсули с гел и малко Сън на Юниливър. Нови неща дето ги няма тук. Хубаво е да се пробват нови марки, нови продукти. Ако си караме на сомат или медикс/примерно/, ще разберем ли дали са пуснали възглавнички с гел или екологичен препарат? Дали е скъп и дали е по-добър, както на рекламата?
Това е, дано си ме разбрала  Grinning

# 651
Последния месец съм мил с  Калгонит Куантум, Фейри-капсули с гел и малко Сън на Юниливър. Нови неща дето ги няма тук.
Дедо, Фейри-то с гел го има тук поне от година, но се намира рядко и е скъпо. Но иначе е супер, според мен поне Grinning.

# 652
Има го, разбира се. И куантум има, но са в "бутиците" Laughing
Написах, "че ги няма тук "го  в смисъл, че не са масово из суперите.  bouquet

# 653
  • Пловдив
10х, обяснението е подобаващо  Grinning

# 654
  • Пловдив
Пак аз  Grinning Проблемът със запушените дупки на перката беше отстранен- развинтих я и я почистих добре (как въобще влизат тези неща вътре  newsm78). На самия отвор обаче има едно пръстенче, което е цепнато диагонално-абсолютно гладка повърхност, но се зачудих така ли трябва да бъде или е счупено? Ако някой има АЕГ-Електролукс, моля да провери как е при него  Grinning

# 655
  • Пловдив
Пак аз  Grinning Проблемът със запушените дупки на перката беше отстранен- развинтих я и я почистих добре (как въобще влизат тези неща вътре  newsm78). На самия отвор обаче има едно пръстенче, което е цепнато диагонално-абсолютно гладка повърхност, но се зачудих така ли трябва да бъде или е счупено? Ако някой има АЕГ-Електролукс, моля да провери как е при него  Grinning
Какъв пръстен? Не се сещам, дай снимка.

# 656
  • Пловдив
http://prikachi.com/users/jul/1B.jpg - тук се вижда как се закрепва рамото
http://prikachi.com/users/jul/2o.jpg - тук е обърнато обратно и се вижда пръстенчето

# 657
За Фейри - видях че го има в едно магазинче в Ман.ливади. Взех си пяната с помпичка за ръчно измиване на чинии - готино е;)

# 658
  • Пловдив
http://prikachi.com/users/jul/1B.jpg - тук се вижда как се закрепва рамото
http://prikachi.com/users/jul/2o.jpg - тук е обърнато обратно и се вижда пръстенчето

Мисля, че е ок. Моята е АЕГ Електролукс 60860.

# 659
Здравейте, имам съдомиялна, която все още не съм ползвала.Упътването й обаче не е на Бг. Търсих къде ли не в нета-не можах да намеря преведена инструкция. Аз горе-долу ще се оправя с превода, но въпросът ми е трябва ли преди първото пускане да се пусне празен цикъл(така направих с пералнята, ако има нещо общо, де). Или направо да действам със съдове. Може да ви се стори малко малоумно-но ми е за първи път Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт