/ЯНУАРИ/ Виелици бушуват, снегове въртят се, мами се вълнуват, бебчета роят се

• 13 908
  • 315
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да, за краве масло. Оставяш го да се поотпусне и го ползваш като крем. Не е нужно много.

# 136
Честито бебе на Matza83! Честит рожден ден на Евито!   bouquet

Аз да почерпя - Мартин днес стана на 1 месец  Simple Smile По този случай ни премериха - вече сме 3370 (+1 кг.) и 52 см (+6 см).

Морги - стискам палци да се пребориш с кърменето. И аз дохранвам  Sad По принцип кърмя на поискане, но след като 9 дни не спря да яде буквално, започнах да дохранвам, за сега по 30 - 90 мл общо за ден, но това укроти положението и не реве нон стоп.

# 137
[Ето го моя бебок в деня на изписването: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199491&photo=12
От кърмене и цедене нямам време да влизам във форума и да ви чета и пиша.  Embarassed

Много ти е сладък бебока, да ти е жив и здрав  Hug

Анджи - честит ти месечник на Марти, да сте живи и здрави   bouquet

Едно въпросче към опитните майчета: - до изцеждахте ли се, след като сте кърмили?
 Педито каза да, четах из форума и ту са ЗА , ту не. Притеснявам се да не стане свръхлактоза, след кърменето гърдите доволно ми омекват и като се изцедя зорлем докарвам по 5-10г. Вече не виждам много смисъл и засега съм спряла. А когато го правех - олее, направо щяха да ми се пръснат гърдите и след кърменето толкова много изцедих(40-50) и май си я бях докарала свръхлактацията. Сега май сме в норма - произвеждам толкова, колкото на бебо му трябва.
Кажете при вас как е?

# 138
angiе, честит ви първи месец!  bouquet
След като е наддал 1кг значи съвсем доволно му стига кърмата според мен.С даването на добавка нещата ще отидат към отбиване.

pavletutka, голям сладурко и бузанко! Hug

луси, след като не чувстваш гърдите напрегнати след кърмене, няма нужда да цедиш.
Съвсем си права, сега произвеждат точно толкова, колкото е нужно на бебето.
Аз също не цедя, цедих 1-2 пъти в болницата и толкова, Ената добре ме изсуква и нямам дискомфорт след това.

# 139
  • Троян
Еви Честит Рожден ден!
 Искам да попитам нещо,моето свеки иска да ми подари ел. кана за да си преварявам вътре шишетата и биберони,някой мисли ли да ползжа или е ползвал този метод.

# 140
Павлетутка много сладък бебок,да ти е жив и здрав и много да те радва.  bouquet

# 141
Честито на новите ни майки! Да сте живи и здрави и вие и бебешорите
Евито - честит рожден ден   bouquet

От вчера през нощта, и днес ме понаболява корема като при цикъл ниско долу - по едно време си казах - почва се, но май съм поизбързала, уж толкова съм чела и форуми и статии, посещения на училището, а не мога да кажа за родова контракция ли става дума или за подготвителна и дали изобщо е контракция, защото не отговаря съвсем на теорията newsm78

# 142
  • София
Здравейте,
имам един въпрос,май видях някъде да се е коментирало в старите теми но сега немога да го откриа...така че ще питам направо, какво означава плацента 2 към 3 стадий? Какви са тези стадий и има ли нещо общо с раждането?
Предварително благодаря който може да ми отговори.

# 143
  • Бургас
mushmi 2-3 степен на плацента на зрялост имат предвид.Колкото е по-незряла плцентата толкова повече хранителни вещества доставя и обратното.За девети месец е нормално не се притеснявай.Зависи и колко ти остава до термин.  Peace

Павлетутка нека да бъде спокойничък малкият сладур Даниел !

За гърдите и аз предния път бях ужас ...рани,кръв,болка..мажех с Дефламол.Сега се чудя ,като чакам и събирам вашите отзиви за най-доброто средство за мазане.Така,че пишете от кое наистина има полза.

# 144
Павлетутка много сладък бебок, да ви е жив и здрав!

# 145
tail аз родих в майчин дом варна оперира ме д-р Яков, с момичета обсъждахме този случай за който говориш но това с предозирането е просто невъзможно и упойката не е слага хирурга а анестезиолога. Теглят те мерят те и се смята  колко упойка да сложат. Въобще не се притеснявай всичко ще мине нормално.
Ще разкажа за раждането набързо в болницата ме приеха в 10 часа секциото беше за 11 и 30. В 11 часа ми пуснаха система операцията започна в 12 часа. Сложиха ми спинална упойка усещат се нещата но не боли чувстват се натискания тук там но съвсем без болка не може Simple Smile Бебето го вадят адски бързо според мен до 10 мин най много, след това те затварят, бебето го оправат и ти го показват. Ставането е майчин дом е още същия ден, не ми сложиха катетър. След спиналната упойка се чувстваш много добре говорих веднага по телефона. РАздвиждването на краката става след около 5-6 часа. Вечерта ми сложиха аспирин за обезболяване. Трудно е ставането първия път но след това се амбицираш Simple Smile Изписаха ни на 3-тия ден още и съм много доволна от обслужването.
Леко раждане на всички мами  Hug

# 146
Еви  newsm59 От тук нататък ти пожелавам само прекрасни и незабравими моменти Hug
Честито и на мама Матца smile3501
Да докладвам днес вече сме 3кг, и ще се раждаме другата седмица newsm32 На гинекологичният преглед днес ми падна остатъка от тапата Laughing шийката ми е все още добре затворена.

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 17:24 от mari_rus

# 147
  • София
Честито бебче на Matza83!!! Честит Рожден Ден на Евито!!!  bouquet

mari, радвам се, че вече имаш яснота.

# 148
  • София
angie Честит ви първи месец! Много добре растете, все така да продължавате!  Hug

lusesita аз се цедях, но при мен беше невъзможно да не го правя - оставаше ми по половин литър на цедене. Направо в чудо се бях видяла. Дори и след като бях кърмила, усещането беше все едно не съм.

albenapd как точно ще си преваряваш шишетата? Няма ли да се разтопят на реотана?   Thinking

mushmi на мен плацентата ми е 3-та степен поне от две-три седмици - това значело зряла плацента; че е готова да бъде родена. В момента ме следят през седмица и записват сърдечния ритъм на бебока при всеки преглед - да не би да страда. Мисля, че втора към трета степен си е добре за бебето. Споко!

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 18:10 от Debi

# 149
Хей,браво,Мари:),вече знаеш кога ще си гушнеш бебката:)Чакането  е ужасно,ама няма как.И аз бях на консултация преди малко. За сега всичко е ок, имам достатъчно води, бебка е застанала в изходна позиция. Остава само да реши кога иска да излиза LaughingСамо се моля да не е тази нощ, защото през моята лекарка днес са минали 7 бебока и беше на ръба на изтощението. Пък сме се разбрали, че дори и да не е на смяна, мога да и се обадя, за да води тя раждането:)
А иначе е  много студено, улиците са непочистени и пътуването до болницата е старшно!

Общи условия

Активация на акаунт