/ЯНУАРИ/ Виелици бушуват, снегове въртят се, мами се вълнуват, бебчета роят се

• 13 907
  • 315
  •   1
Отговори
# 150
Искам да попитам нещо,моето свеки иска да ми подари ел. кана за да си преварявам вътре шишетата и биберони,някой мисли ли да ползжа или е ползвал този метод.
Ел. каната е супер полезна вещ, имаш преварена вода за нула време...но само за това служи...не можеш да преваряваш в нея.
Аз си подгрявам водата за преваряване в нея, но до там.

Филипа - мерси много за инфото  Hug

# 151
4естито на вси4к мами

# 152
Здравейте мами  Hug
чета, че си говорите за ел. каната - тя  е супер полезна, винаги имам  преварена вода за нула време ... но шишетата и бибите ги стерилизирам във стерилизатор и във микровелето за 6 минутки точно.
Дано да съм помогнала .

И сега да се похваля - днес водих малката госпожица на консултация и кантарчето показа
2 800 кг. точно  и аз съм много щастлива .
Продължавам да е храня с Пре Нан докато стигне 3 кг .
На 26 ти отново ще е заведа и тогава ще обсъдя с доктора на каква храна ще премине .

Това е от мен .
Лека вечер и много усмивки

# 153
  • София
Здравейте, момичета!

Влизам само да се отчета, че вече сме си вкъщи с малката ни звездичка. Чувството да си гушкаш сладката беборана е неописуемо. Двамата с тати сме страшно щастливи, макар и малко уморени и недоспали.  Grinning
По-подробно ще разкажа за раждането някой следващ ден, че все още влизаме в ритъм и времето все не достига.

И да не забравя:

Честито на всички  майчета с новородени бебенца! Да растат здрави, послушни и весели!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 154
Спокойно има още неродили мами на линия.
Аз нощес имах болки и контракции, много повече от преди и тази сутрин като се погледнах в огледалото установих че коремът ми много се е смикнал. В това се съмнявах още от преди нямолко дни, защото изведнъж ми стана по леко да дишам и не ме притискаше толкова, но не ми повлия на киселините де Sad. Та малко се шашнах да не тръгна да раждам баш сега. ремонта на половина, багажът ми не е стегнат, дрешките  неопрани изобщо съм абсолютно неподготвена. Но след 2 дни лазене по замята и мерене на ламинат и местене насам-натам, не ме учудва тази умора. Все още си мисля че мога да работя пълноценно, но пък и не трябва да забравям че съм вече в деветия месец. Добре че поне спрях да ходя на работа. Laughing
За мазане на зърната използвах Лансинох и бях много доволна. напъно естествен е, не трябва да се измива и мажех в доста обилни количества и положението не беше толкова зле. Филипа ти направо малко ме отчая с кърменето. Надявах се че със вторите е по-лесно, особенно когато и разликата е малка, както при нашите. Все си мислех че още имаш опит и няма да е трудно. Аз с Маги имах проблеми също защото тя не захапваше правилно и да не те плаша, но така си остана и до края, просто аз свикнах и явно зърната ми загрубяха и след 2 месец вече нямах проблем с болката.

# 155
здравейте и от мен Честито на всички мамчета с новородени бебенца даса им живи и здрави и много да ги радват!А крема за гърди аз си взех МУЛТИ МАМ една позната миго препоръча която роди наскоро и каза че е имало ефект при разранени гърди.а и на мен ми го искат в болницата по принцип трябва ли да се носи още там  newsm78ако може да кажат мамите с опит благодаря ви предварително Hug

# 156
nevenska, при мен така се получи, но ти няма за какво да се тревожиш от сега, пожелавам ти второто бебче да захапва правилно Simple Smile
И аз мислих по въпроса и знам, че вероятно няма да се променят нещата, ще се надявам зърната по-бързо да свикнат и загрубеят.

titi*, аз още в болницата започнах с мазането и двата пъти.

Ох, днес само за цици пиша Laughing

# 157
Честито на всички нови мамчета да са им живи и здрави бебоците!
Аз искам да попитам, започнах отначало да я кърмя, обаче сучеше много вяло..и след час и нещо пак се будеше и беше гладна.Започнах да се цедя и да и давам изцедената кърма от шише, педиатърката ме посъветва така...понеже се оказа че бебка не можела да си дръпне достатъчно кърма.Сега се цедя, горе долу по 90 мл. изяжда на всяко хранене.Но днес забелязах, че доста ми спадна кърмата...от двете гърди изцеждам по 90 мл.Педиатърката ме посъветва да я дохранвам с НАН.Колкото мога да и давам от кърмата и останалото с адаптираното мляко.Вие как постъпихте и да ми дадете съвет какво да правя.Благодаря предварително.

# 158
Ели, моят съвет е на всяко хранене да я слагаш на гърда, с времето ще заякне и по добре ще засмуче. Така и на теб ще ти олекне и кърмата би трябвало да ти се увеличи. Колкото повече и даваш шишето, толкова повече има шанс да я отбиеш. И мен Педито ме посъветва да давам АМ, но щом си имаш кърма е напълно излишно. А по принцип бебчето ти би трябвало да яде сега към 60-80мл кърма.
Разгледай и в Кърмаческия форум, но по хубаво от кърмата няма.
Успех  Hug

# 159
  • София
Kloe i Debi, благодаря ви за отговора... да считам че значи всичко е наред..макар че ще питам в понеделник пак като ида на преглед. И на мен ми записват тоновете всяка седмица..а по какво се познава че започва да му става накомфортно на бебето? То по принцип май тези дни не му е комфортно на моето,понеже получих страхотни контракций и сега трябва да лежа постоянно да се добутаме поне до 38 седмица,изпих целия магнезий на света  Wink поне имаше ефект,за сега понамаляха, иначе и при мен май вече е паднало бебето доста ниско...то аз си я носих цялата бременност ниско,но сега още повече. Нямам търпение да видя какво ще кажат..а и честно казано вече да излиза и да си я видя и гушна  Hug
Лека вечер на всички и скоро пак да имаме хубави новинки!!!  Praynig

# 160
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания! Hug Hug Hug
Аз днес като по поръчка се събудих с паднала тапа, първо беше много малко зацапано, после почна повече, обадих се на докторката и айде в Родилното.
Гледа ме и каза, че главата според нея не е влязла там, където трябва и пак ме върна на варианта със секциото , още повече, че бебето е между 4200 и 4350, днес го мерехиме и с голяма главичка.
Каза, че според нея до 3 дни ще почна да раждам, но в крайна сметка се разбрахме на 8 да се чуем.
Аз така се уплаших, че днес ще ме приберат в болницата, хем искам да се свърши вече, хем като стъпя тами ми се разтреперва всичко.
Та сега до последно не знам какво ще правим те понеже докторката и мъжът й ме наблюдават и са на коренно противоположно мнение, той е за нормално раждане и е голямо светило тука в Плевен, но тя пък е жена и се притеснява много ,и не знам как ще се разберат. newsm78
Това беше, после отидохме да се почерпим, сега съм си вече вкъщи и на топло по хавлийка, тапичката продължава да пада от време на време, но то какво да очкавам, нали все пак беебто трябва да излезе.
Приятна вечер от мен за сега и кураж на всички!  bouquet

# 161
  • пред екрана
Честити бебчета на мамите Жужу  bouquet и Маца83  bouquet

Честит роден ден на Евито  bouquet

Аз като неопитна майка съм доста притеснена, че ми останаха 2 дни до операцията, а имам толкова много неизвестни...
Днес срещнах моя позната педиатърка на която имам голямо доверие и я залях  с въпроси. Ще се опитам да споделя по важните неща, които запомних, че напоследък паметта ми доста изневерява Sad. Но пък при нужда ще й звъня.
За възглавничките ми каза , че няма нужда да се слагат, но е необходимо под дюшечето да се постави стара възглавница (примерно) откъм главичката на бебчето, около 20-30градуса да бъде повдигнато - превантивно при повръщане.

Нощем като ставам да кърмя винаги да светвам лампата, пускам ТВ и никога в легнало положение, за да не заспя с бебчето на ръце.

Препоръча ми да преваря студено пресован зехтин и с него да мажа всички гънки, защото всичко останало е синтетично.

За дупето кремче Бочко или на Бюбхен крема с лайка.

За захранването според нея всичките й пациенти, които са захранвани 6 месец са с анемия и препоръча като навърши 4 месеца да започна , защото тогава свършвали запасите от желязо.

Също така, да не сменям козметиката, ако не прави алергии, както и мокрите кърпички.

За обиколниците каза, че в началото няма нужда от тях и ако не са добре закрепени има риск да паднат от късата страна и да задушат бебчето.

ЕДиния път да поставям бебчо на дясната страна, а другия път на лявата да лежи. Май това е за което се сещам сега.
 Относно обезболяващите на мен док ми каза да си купя скатула Енетра, за след операцията.

За майките, който кърмят може и да са си записали телефона на една дама, която гостува в Часът на мама и го даде за безплатни консултации за кърмене 0878 62 65 81.

Надявам се да съм ви била полезна, ако ли не поне сте прочели още едно мнение. Grinning

# 162
Здравейте момичета,
Влизам набързо да се похваля: освен, че наскоро станах мама за втори път, днес станах и леля Laughing:
Честита радост на mond78  Hug
Имаме си истинска принцеска- Ивелина, родена днес 5 Януари, 47 см, 3400
Много ми се иска да ги гушна и двечките, но са ми малко далече  Hug  Hug  Hug

Честито на всички мами родили през последните няколко дни! Бързо възстновяване
Евито- Честит Рожден Ден- много радост и усмивки Simple Smile

Ние със Сашето сме добре и двамата, изследваха ни като космонафти в продължение на 24часа. В момента се чувствам така все едно съм родила преди 2 седмици, а не преди 2 дни. Не ми правиха епизиотомия, седя си на дупето най-спокойно. Моето момче присъства на раждането и беше почти през цялото време с нас- и за двама ни беше страхотно изживяване.

Аз отново съм на диета, обаче, този път съм на торти и пасти- докато ми писне, а когато ми писне ще реша как ще я карам нататък.

Кураж момичета! Най-страхотните моменти тепърва предстоят Simple Smile

# 163
Аз ще съм добрия вестоносец за Galia K.- тази вечер в 19.33ч. проплака бебе Александър на мама Галя- малкия юнак е 53 см и 3.700кг  bouquet
Да е жив и здрав и много да радва мама и тати!!    bouquet  ylinfant

# 164
Честито на mond78 и Galia K!  bouquet

коконка, добре завърнали се! HugЗвучиш много свежо! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт